Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Hvilken fryser er bedst i test? Få Forbrugerrådet Tænks testresultater og anmeldelser af frysere, og se de bedste frysere i test.
Opdateret d. 20. februar 2025
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Er du på jagt efter et brugt fryseskab? Her finder du frysere vi tidligere har testet, men som ikke længere er i handlen. Testresultaterne viser, hvor gode fryserne var, da vi testede dem fra ny, men ikke hvor godt de holder efter flere års brug
ABE818E6NC
GKN19G3WS2
GIN81AEF0
GSN36AIDP
GSN36VLFP
LUS7MD28B
LUS7MD28W
LUS7MD28X
LUT6NE18C
FN619EES5
FN619EEW5
TYNNERÅS (805.680.79)
GFM61MBCSF
GFM61MCCSF
GFT41PZGSZ
GFT41SWGSZ
SFNbde 5227-20
SFNe 5227-20
SFNsde 5227-20
SFNsfe 5227-20
FNS4383
FS695BND
FS695WND
RZ32C7BB6S9
RZ32C7BB6WW/EF
RZ32C7CB6B1/EF
GS36NAIDP
S8F174NE
UW8F2YWBIF1
UW8F2YWBIF2
Vi har testet 30 fryseskabe, der er mellem 177 og 190 cm høje. De er alle skabsfrysere, som enten er integrerbare eller fritstående modeller, og har energimærkning D, E eller F efter den nye energimærkning
Fryseskabene er testet for hvor gode de er til at indfryse, holde temperaturen, hvor brugervenlige der er m.m.
Vi tester løbende fryseskabe, og tester på samme måde hver gang. Derfor kan du finde køleskabe med forskellig testdato, men alle testresultater er valideret i februar 2025
Vi har testet fryseskabe fra følgende mærker:
AEG, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Gorenje, Ikea, LG, Liebherr, Miele, Point, Samsung, Siemens, Smeg og Whirlpool
Et fryseskab eller en skabsfryser koster mange penge, og skal holde i mange år. Samtidig skal det være tændt hele tiden, så det er vigtigt at det ikke bruger for meget strøm.
For mange er energimærket vigtigt, når de skal vælge et fryseskab. Men vores test viser, at energimærket ikke er et kvalitetsmærke i sig selv. Et lavt elforbrug kan godt dække over et fryseskab, der ikke fryser godt nok og har svært ved at nå de anbefalede -18 °C og hvor indfrysningen af mad er alt for langsomt.
En fryser, der ikke fungerer eller ikke lever op til dine forventninger, er spild af dine penge og kan nemt ende som hvidevareskrot, og det er ikke godt for miljøet. Vores test sikrer, at du kan vælge et godt fryseskab på baggrund af en uvildig test, samtidig med at vi holder øje med markedet og skubber til udviklingen af skabsfrysere i en positiv retning.
Gitte og Lisbeth står for vores test af fryseskabe. Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Funktion er en samlet bedømmelse af funktionen og temperaturstabiliteten, når apparatet er indstillet optimalt, funktion ved anbefalede indstillinger, fryserens isolationsevne i tilfælde af strømsvigt samt frysekapaciteten.
Temperaturen i fryseskabet skulle gerne være -18 grader. Vi har indstillet apparatet som det er anbefalet i manualen og når temperaturen er stabil har vi målt temperaturen forskellige steder i fryseren. Vi har målt temperaturerne i fryseren både når den står i et rum, der er 20 grader varmt og når temperaturen i rummet er 10 grader.
Vi har undersøgt, hvor længe apparatet er i stand til at holde temperaturen under -9 grader alle steder fryseren i tilfælde af et strømsvigt.
Vi har bedømt frysekapaciteten som et udtryk for, hvor hurtigt fryseren kan fryse en større mængde mad ned. Jo hurtigere indfrysningen sker, jo bedre bevares madens kvalitet.
Vi måler energiforbruget mens fryseskabet står og kører ved anbefalede indstillinger. Desuden måler vi energiforbruget under testen af frysekapacitet, hvor en større mængde frisk mad skal indfryses. Vi måler også temperaturen, mens fryseren står og kører og hvor lågen åbnes i 1 minut tre gange i døgnet.
Det årlige energiforbrug er beregnet under forudsætning af, at fryseren står og kører 6 døgn i ugen, mens man fryser en større mængede mad ned en gang i ugen.
Reelt energiforbrug, som man vil opleve som forbruger vil afvige fra vores målinger og blandt andet afhænge af, hvor ofte og hvor længe man åbner skabet, temperaturen i køkkenet og temperaturen på de madvarer, der sættes ind i fryseskabet.
Brugervenligheden er en samlet bedømmelse af, hvor let det er at installere og indstille fryseskabet, hvor let det er at åbne lågen og indretningen af fryseren. Desuden bedømmer vi rengøring og afrimning.
Støjen er både målt objektivt og bedømt subjektivt.
Kvalitet af materialer er en subjektiv vurdering af materialekvalitet og holdbarhed foretaget af laboratoriet.
Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Du kan vælge mellem flere typer af frysere: Fryseskabe, kummefrysere og køle-fryseskabe. Hvilken fryser der er bedst afhænger af plads og behov.
Fritstående fryseskabe klarer sig generelt set bedre i vores test end integrerede. Det skyldes at de fritstående fryseskabe er bedre isolerede.
Forbrugerrådet Tænk tester skabsfrysere og køle-fryseskabe. Se i vores test hvilke frysere, der er Bedst i Test.
Kan du ikke se testresultaterne, er det fordi, du ikke er logget ind.
En fryser skal være -18 grader. Når du lægger frostvare i fryseren, eller mad, der skal fryses ind, er det vigtigt, at fryseren hurtigt kan få frosset de nye varer ind. Det er også vigtigt at fryseren kan holde sig kold, når varmere madvarer bliver lagt til indfrysning.
Skabsfryserne i vores test bruger cirka 200- 300 kWh om året i strøm. Energiforbruget varierer fra skabsfryser til skabsfryser.
Vores test viser, at du ikke kan regne med at du får en god fryser, hvis du vælger én med bedste energimærkning. Det lave energiforbrug kan nemlig skyldes, at fryseren ikke er god til at indfryse eller holde temperaturen på det indstillede.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Et fryseskab skal holde maden frossen og have et fornuftigt energiforbrug. Men hvilken fryser klarer bedst den opgave? Her er de bedste fryseskabe i vores test.
Prisen på vaskemaskiner og køleskabe svinger i takt med butikkernes tilbud. Vi guider dig til at få den bedste pris på dine hvidevarer.
Integrerbare køleskabe, kølefryseskabe og frysere kan gemmes pænt bag en skabslåge. Men test afslører udfordringer for skabene, du skal være opmærksom på.
Priser på elektronik og hvidevarer svinger op og ned, men du kan nemt finde ud af, hvor og hvornår det er billigst for dig at købe tv eller køleskab.
Kummefrysere bruger ikke nær så meget energi, som man skulle tro, og de kan faktisk være mere energieffektive end skabsfrysere. Se hvilke der er Bedst i Test.
Hvilken fryser passer bedst til dig og dine behov – kummefryser eller skabsfryser? Og hvad skal du se efter næste gang, du skal købe ny fryser?
Sæt ikke al din lid til energimærket, for produkterne kan bruge meget mere energi, end man skulle tro, og energimærket siger ikke noget om kvaliteten af produktet.
Vil du tage hensyn til klimaet og miljøet, er det både vigtigt at fokusere på, hvor længe produkter som hårde hvidevarer lever, og hvor meget strøm de bruger. Og en lang levetid er med til at mindske miljøbelastningen. Det viser livscyklusvurderinger fra ICRT, som Forbrugerrådet Tænk er med i.
Fryser du ikke din mad korrekt, bliver kvaliteten af maden forringet. Men hvordan fryser du din mad, så kødet forbliver saftigt og grøntsagerne smagfulde?