Test af veganske pølser 🌭 - se hvilke der er bedst i test
GĂĄ til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Veganske pølser

Hvilken vegansk pølse skal du putte i din hotdog? Vi tester 8 plantebaserede pølser for hvilke der smager bedst. Vi ser også på næringsdeklarationen.

Testet d. 19. april 2023

Vi har smagstestet 8 veganerpølser, der alle har det tilfælles, at de indikerer en form for hotdogpølse på emballagen – enten i form af billede og/eller navn.

Plantepølserne er blevet smagstestet af mere end 100 almindelige forbrugere samt to eksperter. Desuden har vi kigget på og vurderet næringsindholdet i plantepølserne.

Disse mærker af veganske pølser har vi testet

Beyond Meat, Hälsans Kök, Ikea, Nagel, Naturli', Peas of Heaven, Rømer Vegan og Veggyness

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores veganske pølse test

Peter, Elise og Thora har stået for testen af plantepølser. De har fået hjælp af 100 almindelige forbrugere til at smagsteste samt de to eksperter:
Claire Demontreuil, projekt- og kampagneleder i Dansk Vegetarisk Forening
Michael René, Lektor i fødevarevidenskab på Københavns Professionsskole

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Elise T Nyhus

Elise Tangegaard Nyhus

Studentermedarbejder
Test og analyse
Thora U

Thora Uldall-Hansen

Studentermedarbejder
Test og analyse

Sådan har vi testet veganske pølser

  • Smagstesten er udført af to eksperter samt mere end 100 forbrugere, der vurderede plantepølserne efter tilberedning pĂĄ pande.

    Plantepølserne blev tilberedt i et fra smagslokalet tilstødende lokale, så dommerne ikke kunne se, hvilke pølser, der blev tilberedt. Produkterne blev serveret for dommerne i blindet og tilfældig rækkefølge.

  • Næringsindholdet er en bedømmelse af  de tilgængelige næringsinformationer pĂĄ emballagen

  • Information pĂĄ emballagen er en vurdering af de tilgængelige informationer om blandt andet affaldssortering, opbevaring, oplysning om tilberedning samt claims.

  • Samlet bedømmelse vægter sĂĄledes:

    • Smagtest, forbrugere: 50 %
    • Smagtest, eksperter: 25 %
    • Næringsindhold: 15 %
    • Information pĂĄ emballagen: 10 %