

Mød holdet bag vores veganske pølse test
Peter, Elise og Thora har stået for testen af plantepølser. De har fået hjælp af 100 almindelige forbrugere til at smagsteste samt de to eksperter:
Claire Demontreuil, projekt- og kampagneleder i Dansk Vegetarisk Forening
Michael René, Lektor i fødevarevidenskab på Københavns Professionsskole

Peter Skjødt

Elise Tangegaard Nyhus

Thora Uldall-Hansen
Sådan har vi testet veganske pølser
-
Smagstesten er udført af to eksperter samt mere end 100 forbrugere, der vurderede plantepølserne efter tilberedning på pande.
Plantepølserne blev tilberedt i et fra smagslokalet tilstødende lokale, så dommerne ikke kunne se, hvilke pølser, der blev tilberedt. Produkterne blev serveret for dommerne i blindet og tilfældig rækkefølge.
-
Næringsindholdet er en bedømmelse af de tilgængelige næringsinformationer på emballagen
-
Information på emballagen er en vurdering af de tilgængelige informationer om blandt andet affaldssortering, opbevaring, oplysning om tilberedning samt claims.
-
Samlet bedømmelse vægter således:
- Smagtest, forbrugere: 50 %
- Smagtest, eksperter: 25 %
- Næringsindhold: 15 %
- Information på emballagen: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Det er blevet nemmere at spise vegetarisk
Plantebaserede alternativer til fødevarer, der normalt er lavet med kød, bliver mere og mere udbredte i supermarkederne. Det gør det nemmere at skære ned på mængden af kød.

Disse veganske pølser smager bedst
Vi har testet plantepølser. Nogle smager som almindelig pølser, og andre gør slet ikke. Se, hvilke, der klarer sig bedst i smagstesten.