Test af veganske pølser 🌭 - se hvilke der er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Veganske pølser

Hvilken vegansk pølse skal du putte i din hotdog? Vi tester 8 plantebaserede pølser for hvilke der smager bedst. Vi ser også på næringsdeklarationen.

Testet d. 19. april 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Veganske pølser

Vi har smagstestet 8 veganerpølser, der alle har det tilfælles, at de indikerer en form for hotdogpølse på emballagen – enten i form af billede og/eller navn.

Plantepølserne er blevet smagstestet af mere end 100 almindelige forbrugere samt to eksperter. Desuden har vi kigget på og vurderet næringsindholdet i plantepølserne.

Disse mærker af veganske pølser har vi testet

Beyond Meat, Hälsans Kök, Ikea, Nagel, Naturli', Peas of Heaven, Rømer Vegan og Veggyness

Mød holdet bag vores veganske pølse test

Peter, Elise og Thora har stået for testen af plantepølser. De har fået hjælp af 100 almindelige forbrugere til at smagsteste samt de to eksperter:
Claire Demontreuil, projekt- og kampagneleder i Dansk Vegetarisk Forening
Michael René, Lektor i fødevarevidenskab på Københavns Professionsskole

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet veganske pølser

  • Smagstesten er udført af to eksperter samt mere end 100 forbrugere, der vurderede plantepølserne efter tilberedning på pande.

    Plantepølserne blev tilberedt i et fra smagslokalet tilstødende lokale, så dommerne ikke kunne se, hvilke pølser, der blev tilberedt. Produkterne blev serveret for dommerne i blindet og tilfældig rækkefølge.

  • Næringsindholdet er en bedømmelse af  de tilgængelige næringsinformationer på emballagen

  • Information på emballagen er en vurdering af de tilgængelige informationer om blandt andet affaldssortering, opbevaring, oplysning om tilberedning samt claims.

  • Samlet bedømmelse vægter således:

    • Smagtest, forbrugere: 50 %
    • Smagtest, eksperter: 25 %
    • Næringsindhold: 15 %
    • Information på emballagen: 10 %