TEST🐶Hundeforsikringer – find den bedste og billigste her
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Hundeforsikringer

Hvilken hundeforsikring er den bedste og billigste til din hund? Vi har testet forsikringer til hunde hos både If, Agria, Tryg, Alka og mange flere. Se vores test og anbefalinger her.

Testet d. 21. september 2022

Dyrlægeregningen kan løbe op, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Mange hundeejere vælger derfor at tegne en hundeforsikring ud over den lovpligtige ansvarsforsikring på hunden.

Men hundeforsikringer har en indviklet prisstruktur med fast og variabel selvrisiko, som gør det svært at gennemskue økonomien i hundeforsikringen.

Derfor har vi testet hundeforsikringer fra en i alt 14 forsikringsselskaber, som fx:

  • Agria
  • Dyrekassen Danmark
  • Alm. Brand
  • Codan

Vi tester pris, selvrisiko og forsikringsdækning, så du kan finde den bedste og billigste forsikring til din hund.

Du skal være opmærksom på, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre, men i nogle situationer betydende, forskelle i dækningen. Dette kan du se afspejlet i samlet bedømmelse i procent. 

Tip: Klik på navnet på de enkelte forsikringsselskaber for at komme direkte til testresultaterne.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores test af hundeforsikringer

Sissel Anker Nielsen

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet hundeforsikringer

  • Forsikringsselskaberne er udvalgt som en blanding af større skadesforsikringsselskaber, som forventes at have en relativt stor markedsandel også for hundeforsikring, samt mindre forsikringsselskaber med speciale i dyreforsikring.

    Oplysninger om pris, selvrisiko og dækning har vi indhentet fra selskabernes hjemmeside, forsikringsbetingelser og ved at kontakte selskabernes presseafdeling.

  • Beregnet pris i testskemaet er beregnet som et simpelt gennemsnit af syv forskellige cases.

    Prisen forudsættes betalt årligt og fastsættes af selskaberne ud fra kriterier såsom hundens race, ejers adresse, boligtype, samt ønsker til dækningssum og selvrisiko.

    Testens modelcases er søgt sammensat således, at de giver et af den typiske forbruger, som ønsker at forsikre en op til fire år gammel hund.

    I de syv modelcases er der taget udgangspunkt i de syv hunde, der i størst omfang er registreret i Dansk Kennel Klubs årlige oversigt for registreringstal: Labrador Retriever, Bichon Havanais, Golden Retriever, Schæferhund (stockhåret), Calalier King Charles Spaniel, Staffordshire Bull Terrier og Coton de Tulear.

    Alle syv hunde forudsættes ansvarsforsikringer og syge- og ulykkesforsikret.

    Der er ønsket forskellige maksimale erstatningssummer for syge/ulykkesforsikringen på henholdsvis 20.000, 30.000 og 40.000 kr. For Labrador Retrieveren og Coton de Tuleer er der også køb af en livsforsikring med ønsket erstatningssumdækning på henholdsvis 12.000 og 15.000 kr. 

    For fast selvrisiko på syge/ulykkesforsikringer forudsættes et ønske om enten 800, 1.200, 1.600 eller 2.000 kr. For variabel selvrisiko ønskes 0, 10 eller 20 procent. Selvrisiko for ansvarsforsikring og livsforsikring er på 0 kroner hos alle selskaberne i testen.

    I Samlet bedømmelse i pct. har vi korrigeret for forskelle mellem ønsket maksimal erstatningssum og selvrisiko i cases, og så de som der er testet pris på i de enkelte forsikringsselskaber.

  • Vi har i denne parameter set på, om der er krav om tegning af andre forsikringer for at kunne tegne hundesyge- og ulykkesforsikringen. Er der krav om fx indboforsikring for at kunne tegne hundesyge- og ulykkesforsikringen, trækker det ned i den samlede bedømmelse.

  • Vi har her set på henholdsvis ansvarsforsikring, udvidet ansvarsforsikring, syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring.

    Under ansvarsforsikring og udvidet ansvar har vi blandt andet set på erstatningssummer og på om der er dækning af hundepassers person og personens ejendom.

    Under syge- og ulykkesforsikringen har vi blandt andet set på dækning af allergi og øjenlidelser, dækning af fødselskomplikationer, sterilisation og kastrering, dækning af tænder, og dækning af udgifter til medicin.   

    Under livsforsikring har vi blandt andet set på alderskrav ved tegning af livsforsikring.

    Livsforsikring er i de fleste tilfælde ikke en forsikring Forbrugerrådet Tænk anbefaler til den typiske forbruger med hundehvalp. Det vil oftest være mere økonomisk rationelt at begynde en opsparing til den næste hundehvalp umiddelbart efter købet af den første hundehvalp. Derfor vægter hundelivsforsikring ikke med mere end 3 procent i denne test.

    • Pris og selvrisiko 40 %
    • Krav om tegning af andre forsikringer end hundeforsikringen i forsikringsselskabet 1 % 
    • Ansvarsforsikring og udvidet ansvarsforsikring 6 %
    • Syge- og ulykkesforsikring 50 %
    • Livsforsikring 3 %

Spørgsmål og svar om vores test af hundeforsikringer

  • Prisen på hundeforsikringer varierer meget. I vores test så vi, at de dyreste forsikringer kostede op til 2,5 gange mere end de billigste. I vores test kan du se, hvilket forsikringsselskab tilbyder den bedste hundeforsikring til hunden.

  • Når vi tester hundeforsikringer ser vi på både dækning, pris og selvrisiko. Brug Forbrugerrådet Tænks uvildige test til at finde den bedste og billigste hundeforsikring.

  • Vores test af hundeforsikringer viser, at pris og dækning i nogle tilfælde hænger sammen – men ikke i alle. Når du tegner en hundeforsikring er det vigtigt, at du læser forsikringsbetingelserne grundigt. Der kan være forbehold og undtagelser i dækningen, som er af stor betydning for netop dig og din hund.

  • Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis din hund gør skade på andre mennesker eller ting. En udvidet ansvarsforsikring kan dække skader forvoldt på den person, der passer hunden, eller hundepasserens ejendom eller dyr.

    En syge- og ulykkesforsikring kan være god at have, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade, men det er ikke alt, der dækkes. Forsikringen dækker fx udgifterne til dyrlægen, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade. Den kan også dække fx allergi og øjenlidelser, fødselskomplikationer, sterilisation og kastrering, og den kan dække tænder og udgifter til medicin. Det er vigtigt, at du læser forsikringsbetingelserne grundigt.