Test af læbestift - Test af røde matte læbestifter
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Læbestifter

Læbestifter skal være behagelig at bruge, holde længe på læberne og være uden uønsket kemi. Forbrugerrådet Tænk har testet røde matte læbestifter.

Testet d. 5. december 2019

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Læbestifter

10 matte, røde læbestifter fra det danske marked er testet. Både traditionelle læbestifter med ingredienser baseret på mineralske eller syntetiske olier samt læbestifter, der er baseret på naturlige olier og fedtstoffer, er med i udvalget.

Mød holdet bag vores læbestift test

Stine står bag vores test af læbestift. Testen er lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research & Testing.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet læbestift

 • Mængden af læbestifterne er undersøgt ved både at veje den totale mængde samt den brugbare mængde, det vil sige den mængde, der stikker ud over hylsteret. Både den total og den brugbare vægt er sammenlignet med det angivne indhold på læbestiften.

  Prisen er udregnet pr. gram brugbar læbestift. 

 • Der er målt, ved hvilken kraft læbestifterne knækker, samt hvad der sker med dem efter både en og to timer ved 37 grader, som hvis de var med i lommen.

 • I brug er testet af 20 testpersoner, der har brugt hver læbestift i tre dage, inden de bedømte, blandt andet hvor gode de var at lægge på og tage af igen, om farven var holdbar og udseendet pænt. Brugerne vurderede også, i hvor høj grad læbestifterne udtørrede læberne. Alle produkterne var blindede, så testpersoner ikke kunne se, hvilket mærke de afprøvede.

 • Uønsket kemi er en måling af indholdet af tungmetaller samt mineralske olier i læbestifterne. Ingredienslisterne er også gennemgået for indhold af for eksempel stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende eller allergifremkaldende.

 • Mærkning er en gennemgang af oplysninger på produktet, for eksempel ingredienslisten og læsbarheden af denne.

  • Vægt og holdbarhed 30 %
  • I brug 35 %
  • Uønsket kemi 30 %
  • Mærkning 5 %

  Indhold af uønsket kemi i form af mistænkt hormonforstyrrende stoffer eller MOAH trækker den samlede bedømmelse ned.

  Testen er lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research & Testing.