
Mød holdet bag vores instant kaffe test
Peter står bag vores test af pulverkaffe og instantkaffe

Peter Skjødt
Sådan har vi testet instant kaffe
-
Forbrugerrådet Tænks test af instant kaffe er foretaget på et sensorisk laboratorium, der er eksperter i smagsteste.
Smag og duft er blevet bedømt af 95 almindelige forbrugere, der har blindsmagt alle 10 kaffer.
-
Indholdet af furan og akrylamid er blevet analyseret på et eksternt laboratorium.
Stofferne findes i en lang række fødevarer og dannes blandt andet under ristning af kaffe. Stofferne anses for at være kræftfremkaldende, og indtaget bør så vidt muligt begrænses.
-
- Duft 30 %
- Smag 50 %
- Furan 10 %
- Akrylamid 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Derfor skal du undgå akrylamid i kaffe
Akrylamid er et kræftfremkaldende stof, som dannes under ristning af kaffebønner. Men kan du skære ned på akrylamid uden at droppe kaffen? Bliv klogere på akrylamid her.

Sådan laver du en god kop kaffe
Hvordan laver du den bedste kop kaffe? Filterkaffe, instant, eller kapselkaffe, uanset kaffetype får du her tips til en bedre kop kaffe derhjemme.

Instant kaffe: Undgå kaffe med dårlig smag
Instant kaffe smager ikke altid af kaffe, og flere varianter i Forbrugerrådet Tænks test smager også direkte surt og bittert. Se her, hvilket pulverkaffe du skal undgå.

Instant kaffe: Disse 3 har højt indhold af skadelige stoffer
Kaffe indeholder stoffet akrylamid, men der er forskel på, hvor høje mængderne er. I 3 af instant kafferne i testen er indholdet så højt, at producenten bør gøre noget for at mindske indholdet.

Instant kaffe: Disse 2 smager bedst
Instant kaffe er nemt, men ikke al pulverkaffe smager af kaffe, viser Forbrugerrådet Tænks test. Her er det instant kaffe, der smager bedst.