
Mød holdet bag vores instant kaffe test
Peter står bag vores test af pulverkaffe og instantkaffe
Sådan har vi testet instant kaffe
-
Forbrugerrådet Tænks test af instant kaffe er foretaget på et sensorisk laboratorium, der er eksperter i smagsteste.
Smag og duft er blevet bedømt af 95 almindelige forbrugere, der har blindsmagt alle 10 kaffer.
-
Indholdet af furan og akrylamid er blevet analyseret på et eksternt laboratorium.
Stofferne findes i en lang række fødevarer og dannes blandt andet under ristning af kaffe. Stofferne anses for at være kræftfremkaldende, og indtaget bør så vidt muligt begrænses.
-
- Duft 30 %
- Smag 50 %
- Furan 10 %
- Akrylamid 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Instant kaffe: Undgå kaffe med dårlig smag
Instant kaffe smager ikke altid af kaffe, og flere varianter i Forbrugerrådet Tænks test smager også direkte surt og bittert. Se her, hvilket pulverkaffe du skal undgå.

Instant kaffe: Disse 3 har højt indhold af skadelige stoffer
Kaffe indeholder stoffet akrylamid, men der er forskel på, hvor høje mængderne er. I 3 af instant kafferne i testen er indholdet så højt, at producenten bør gøre noget for at mindske indholdet.

Instant kaffe: Disse 2 smager bedst
Instant kaffe er nemt, men ikke al pulverkaffe smager af kaffe, viser Forbrugerrådet Tænks test. Her er det instant kaffe, der smager bedst.

Kaffe: Derfor skal du undgå akrylamid
Akrylamid er et kræftfremkaldende stof, som dannes under ristning af kaffebønner. Men kan du skære ned på akrylamid uden at droppe kaffen?