
Mød holdet bag vores espressomaskine test
Thorben og Peter er holdet bag testen. Vi laver den i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og Thorben og Peter sørger for at vi har produkter fra det danske marked med i testen og omsætter testresultaterne til noget vi alle kan få glæde af.

Thorben Bayer

Peter Skjødt
Sådan har vi testet espressomaskiner
-
Kvalitet af espressoen er bedømt af et panel på 30 trænede smagstestere.
For de automatiske maskiners vedkommende blev der afprøvet 2 forskellige indstillinger for kværning: standardindstilling og finest muligt kværnet kaffe.
Testpanelet har vurderet en lang række faktorer herunder
- Konsistens
- Udseende
- Farve
- Espressoskum på toppen (crema)
Espressoens aromaer er vurderet for
- Syrlighed
- Astringens (tør fornemmelse)
- Balance i smagen
- Riste-aroma
- Bitterhed
- Olfaktorisk intensitet (duft)
- Tekstur
-
Brugervenlighed er en vurdering af, hvor nem og komfortabel maskinen er at anvende. Blandt andet er det bedømt,
- Hvor nemt det er at fylde vand og kaffe på og sætte maskinen i gang
- Hvor nem maskinen er at rengøre og afkalke
- Hvor nemt det er at justere på de forskellige funktioner.
Maskinens støj og vibrationer blev også vurderet under kaffebrygning.
-
Temperatur er en måling af, hvor gode maskinerne er til at ramme 67 grader celsius – plus/minus 3 grader – hvilket er den optimale temperatur for espresso.
Maskinerne er derudover blevet vurderet på, hvor ensartet temperaturen på espressoen er – fra opstart af maskinen og første kop til den næste.
-
Mælkeskumning er en test af mælkeskummets temperatur, samt hvor meget mælken skummes op og holder volumen efter 5 minutter.
-
Ensartethed, når der brygges 2 kopper er testet på maskiner, hvor der kan brygges 2 kopper espresso samtidig.
Der blev målt forskelle på temperatur og volumen af de 2 bryggede kopper.
-
Tidsforbrug er espressoens bryggetid. Tiden er en vigtig faktor, da det tager en bestemt mængde tid, før aromaen kan udfolde sig. Hvis brygningen tager for lang tid, vil espressoen blive bitter.
-
- Kvalitet af espressoen 35 %
- Brugervenlighed 30 %
- Temperatur 12 %
- Mælkeskumning 6 %
- Ensartethed 6 %
- Tidsforbrug 6 % og
- Energiforbrug 5 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Espressomaskinen belaster miljøet, men kaffen er den største synder
Det er ikke produktionen af din espressomaskine eller strømforbruget, der belaster miljøet mest, men derimod produktionen af den kaffe, du drikker. Se her, hvor meget kaffeforbruget belaster.

Disse espressomaskiner er Bedst i Test
Hvilke espressomaskiner er Bedst i test? Se hvilke manuelle og automatiske espressomaskiner, som klarer sig bedst i vores test.

Skal du vælge automatisk eller manuel espressomaskine?
Du kan købe espressomaskiner som er automatiske eller manuelle. Men er der forskel på kvaliteten af den kaffe de brygger og er alle de avancerede funktioner og kaffeprogrammer pengene værd

Sådan laver du en god kop kaffe
Hvordan laver du den bedste kop kaffe? Filterkaffe, instant, eller kapselkaffe, uanset kaffetype får du her tips til en bedre kop kaffe derhjemme.

Disse typer af espressomaskiner anbefaler ejerne
Fuldautomatisk, semiautomatisk, manuel eller kapsel. Espresso-maskiner kommer i mange typer, men hvilken holder bedst og hvilken anbefaler kaffeelskerne?