TEST: Espressomaskine (85 maskiner) ✔️ Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Espressomaskiner

Hvilken espressomaskine laver den bedste espresso? Se testen af 85 espressomaskiner. Både automatiske og manuelle maskiner til hjemmebrug er testet.

Opdateret d. 24. august 2020

En espressomaskine kan godt være en dyr investering, så se dig godt for inden du køber en. Vores test viser at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen, selvom der er mange gode maskiner i testen.

Vi har testet maskiner med og uden mælkeskummer og ikke alle er lige gode til at varme og skumme kaffe.  Men bruger du for eksempel ikke mælkeskummeren så tit, kan du sagtens gå på kompromis med kvaliteten af den.

Espressomaskinerne er købt i butikker og vi har testet kaffemaskiner af mærkerne Ariete, Cecotec, DeLonghi, Gaggia, Jura, Krups, Melitta, Miele, Nivona, Philips, Sage, Severin, Siemens, Smeg, Swan

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores espressomaskine test

Thorben og Mariane er holdet bag testen. Vi laver den i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og Thorben og Mariane sørger for at vi har produkter fra det danske marked med i testen og omsætter testresultaterne til noget vi alle kan få glæde af.

Sådan har vi testet espressomaskiner

  • Kvalitet af espressoen er bedømt af et panel på 30 trænede smagstestere.

    For de automatiske maskiners vedkommende blev der afprøvet 2 forskellige indstillinger for kværning: standardindstilling og finest muligt kværnet kaffe.

    Testpanelet har vurderet en lang række faktorer herunder

    • Konsistens
    • Udseende
    • Farve
    • Espressoskum på toppen (crema)

    Espressoens aromaer er vurderet for

    • Syrlighed
    • Astringens (tør fornemmelse)
    • Balance i smagen
    • Riste-aroma
    • Bitterhed
    • Olfaktorisk intensitet (duft)
    • Tekstur
  • Brugervenlighed er en vurdering af, hvor nem og komfortabel maskinen er at anvende. Blandt andet er det bedømt,

    • Hvor nemt det er at fylde vand og kaffe på og sætte maskinen i gang
    • Hvor nem maskinen er at rengøre og afkalke
    • Hvor nemt det er at justere på de forskellige funktioner.

    Maskinens støj og vibrationer blev også vurderet under kaffebrygning.

  • Temperatur er en måling af, hvor gode maskinerne er til at ramme 67 grader celsius – plus/minus 3 grader – hvilket er den optimale temperatur for espresso.

    Maskinerne er derudover blevet vurderet på, hvor ensartet temperaturen på espressoen er – fra opstart af maskinen og første kop til den næste.

  • Mælkeskumning er en test af mælkeskummets temperatur, samt hvor meget mælken skummes op og holder volumen efter 5 minutter.

  • Ensartethed, når der brygges 2 kopper er testet på maskiner, hvor der kan brygges 2 kopper espresso samtidig.

    Der blev målt forskelle på temperatur og volumen af de 2 bryggede kopper.

  • Tidsforbrug er espressoens bryggetid. Tiden er en vigtig faktor, da det tager en bestemt mængde tid, før aromaen kan udfolde sig. Hvis brygningen tager for lang tid, vil espressoen blive bitter.