

Mød holdet bag vores stødt sort peber test
Gitte og Peter har stået for vores test af stødt sort peber. Testen er udført i samarbejde med de andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Peter Skjødt
Sådan har vi testet sort peber
-
Vi har undersøgt, om peberet er ren peber eller om der er tilsat noget andet til produktet.
Det er gjort ved hjælp af spektroskopi og en efterfølgende kemometrisk analyse af data. Det er en metode, der gør det muligt at afgøre om prøven adskiller sig fra ren sort peber. Hvis det er tilfældet er det et tegn på, at der er tilsat et andet materiale.
Det er kun muligt at afgøre hvilket materiale, der er tale om, hvis det er et stof, der i forvejen er kendt som noget, der er blevet tilsat sort peber.
-
Vi har analyseret peberet for indhold af piperin og æteriske olier, der er afgørende for peberets skarphed og smag.
-
Information på emballagen er en bedømmelse af informationerne om bl.a. oprindelse, opbevaring og emballagehåndtering.
-
- Ren peber: 20%
- Piperin: 45 %
- Æteriske olier: 20 %
- Information: 15 %
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Test tyder på mindre snyd med krydderier
I tidligere test og undersøgelser har både Forbrugerrådet Tænk og EU fundet udbredt snyd med krydderier – ny test tyder på, at der nu snydes mindre end tidligere.

Test viser ingen snyd med sort peber
Tidligere test har påvist udbredt snyd med krydderier, og vi har derfor testet 11 stødt sort peber. I en enkelt stødt peber var der tilsat noget andet end sort peber.

Varedeklaration: Hvad skal der stå på din mad?
Færdigpakket mad skal være mærket med en varedeklaration, så du kan se, hvad maden indeholder. Men hvad skal du kigge efter? Få svaret og læs, hvad du finder på din emballage.