Test af stødt sort peber 🧂 Uvildig test af 11 mærker
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Stødt sort peber

Se, hvilken stødt sort peber, der indeholder stoffer, der ikke er deklareret. Se også hvilken peber der har det højeste indhold af piperin, som giver peberet dets skarpe smag.

Testet d. 2. marts 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Sort peber

Sort peber er et af de krydderier, hvor der bliver snydt med indholdet. Tidligere europæiske undersøgelser har vist, at der bl.a. bliver tilsat mel eller lign for at strække krydderiet. I testen har vi undersøgt, om der kun er peber i pakkerne.

Vi har også undersøgt indholdet for uønsket kemi og niveauet af piperin, som giver skarphed till peberet og indholdet af æteriske olier, som giver smag til peberet

Disse mærker har vi testet

Aruna, Budget, Coop, Irmas, Kania, Kilic, Portland, Rema 1000, Roberoni, Santa Maria og Xtra

 

 

Mød holdet bag vores stødt sort peber test

Gitte og Peter har stået for vores test af stødt sort peber. Testen er udført i samarbejde med de andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse
peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet sort peber

  • Vi har undersøgt, om peberet er ren peber eller om der er tilsat noget andet til produktet.

    Det er gjort ved hjælp af spektroskopi og en efterfølgende kemometrisk analyse af data. Det er en metode, der gør det muligt at afgøre om prøven adskiller sig fra ren sort peber. Hvis det er tilfældet er det et tegn på, at der er tilsat et andet materiale.

    Det er kun muligt at afgøre hvilket materiale, der er tale om, hvis det er et stof, der i  forvejen er kendt som noget, der er blevet tilsat sort peber.

  • Vi har analyseret peberet for indhold af piperin og æteriske olier, der er afgørende for peberets skarphed og smag.

  • Information på emballagen er en bedømmelse af informationerne om bl.a. oprindelse, opbevaring og emballagehåndtering.