
Mød holdet bag vores hummus test
Gitte står bag vores test af hummus.

Gitte Sørensen
Sådan har vi testet hummus
-
Smagen er bedømt af et ekspertpanel. Panelet bestod af 3 eksperter, der smagte på produkterne i en blindtest.
Smagspanelet bestod af:
- Lektor og fødevarekandidat Michael René
- Kogebogsforfatter og lærer Carsten Lunding
- Forfatter og kok Christine Bille
Smagseksperterne gav en samlet bedømmelse af produkternes udseende, smag og duft på en skala fra 1 til 9.
-
Mikrobiologi er en analyse af indholdet af forskellige mikrobiologiske organismer.
Hummussen er testet for indhold af coliforme bakterier og E. coli, Listeria Monocytogenes, gær og skimmel og mælkesyrebakterier.
Industrifremstillet hummus bliver pasteuriseret, og denne proces slår alle bakterier ihjel, men det betyder ikke, at der ikke kan være problematiske bakterier såsom listeria og E. coli i hummus.
Hummus kan blive blive forurenet med bakterier efter pasteuriseringen, og testen siger noget om hygiejnen under produktionen.
-
Laboratoriet har undersøgt humussen for tungmetallet Cadmium kan stamme fra sesamfrøene.
-
Deklaration og information er en bedømmelse af de informationer, der er angivet på emballagen.
-
- Smagstest 70 %
- Mikrobiologi 10 %
- Cadmium 10 %
- Deklaration og informatiion 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Varedeklaration: Hvad skal der stå på din mad?
Færdigpakket mad skal være mærket med en varedeklaration, så du kan se, hvad maden indeholder. Men hvad skal du kigge efter? Få svaret og læs, hvad du finder på din emballage.

Hummus: Her er de bedste
10 hummus på køl er testet for indhold af skadelig mikrobiologi og smag. Se de bedste hummus her.

Hummus indeholder bakterier, der ikke burde være der
Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummus fra køl for indhold af bakterier og gær. Der blev påvist listeria og E.coli-bakterier i en enkelt hummus.

Hummus: Er det bæredygtigt?
Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, og er blevet budt velkommen på danskernes menukort. Hummus er både mættende, billig og bæredygtig.