Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken hummus er Bedst i test? Vi har testet ti slags færdiglavet hummus købt i supermarkedet for smag og mikrobiologi som listeria og E. coli.
Testet d. 3. august 2020
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hummus
Hummus
Fin Humus
Hummus
Hummus Naturel
Hummus
Hummus med citron og spidskommen
Hummus
Hummus af Kikærter
Hummus
Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummusser, der alle er købt i supermarkeder på køl. Hummusserne er testet for smag, og undersøgt på laboratorium for uønskede bakterier.
Hummusserne er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de typer af hummus du kan finde på køl i handlen.
Vi har testet følgende hummusser: Chef select, Coop Smag forskellen, Deli drengene, Delikatessen, Delikato, Irma Økologisk, Løgismose, Mad&Vin, Rema 1000, Vores tapas.
Gitte står bag vores test af hummus.
Smagen er bedømt af et ekspertpanel. Panelet bestod af 3 eksperter, der smagte på produkterne i en blindtest.
Smagspanelet bestod af:
Smagseksperterne gav en samlet bedømmelse af produkternes udseende, smag og duft på en skala fra 1 til 9.
Mikrobiologi er en analyse af indholdet af forskellige mikrobiologiske organismer.
Hummussen er testet for indhold af coliforme bakterier og E. coli, Listeria Monocytogenes, gær og skimmel og mælkesyrebakterier.
Industrifremstillet hummus bliver pasteuriseret, og denne proces slår alle bakterier ihjel, men det betyder ikke, at der ikke kan være problematiske bakterier såsom listeria og E. coli i hummus.
Hummus kan blive blive forurenet med bakterier efter pasteuriseringen, og testen siger noget om hygiejnen under produktionen.
Laboratoriet har undersøgt humussen for tungmetallet Cadmium kan stamme fra sesamfrøene.
Deklaration og information er en bedømmelse af de informationer, der er angivet på emballagen.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Færdigpakket mad skal være mærket med en varedeklaration, så du kan se, hvad maden indeholder. Men hvad skal du kigge efter? Få svaret og læs, hvad du finder på din emballage.
10 hummus på køl er testet for indhold af skadelig mikrobiologi og smag. Se de bedste hummus her.
Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummus fra køl for indhold af bakterier og gær. Der blev påvist listeria og E.coli-bakterier i en enkelt hummus.
Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, og er blevet budt velkommen på danskernes menukort. Hummus er både mættende, billig og bæredygtig.