Test: Hummus - her de bedste i test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Hummus

Hvilken hummus er Bedst i test? Vi har testet ti slags færdiglavet hummus købt i supermarkedet for smag og mikrobiologi som listeria og E. coli.

Testet d. 3. august 2020

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 hummusser, der alle er købt i supermarkeder på køl. Hummusserne er testet for smag, og undersøgt på laboratorium for uønskede bakterier. 

Hummusserne er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de typer af hummus du kan finde på køl i handlen.

Vi har testet følgende hummusser: Chef select, Coop Smag forskellen, Deli drengene, Delikatessen, Delikato, Irma Økologisk, Løgismose, Mad&Vin, Rema 1000, Vores tapas.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores hummus test

Gitte står bag vores test af hummus.

Sådan har vi testet hummus

  • Smagen er bedømt af et ekspertpanel. Panelet bestod af 3 eksperter, der smagte på produkterne i en blindtest.

    Smagspanelet bestod af:

    • Lektor og fødevarekandidat Michael René
    • Kogebogsforfatter og lærer Carsten Lunding 
    • Forfatter og kok Christine Bille

    Smagseksperterne gav en samlet bedømmelse af produkternes udseende, smag og duft på en skala fra 1 til 9.

  • Mikrobiologi er en analyse af indholdet af forskellige mikrobiologiske organismer.

    Hummussen er testet for indhold af coliforme bakterier og E. coli, Listeria Monocytogenes, gær og skimmel og mælkesyrebakterier. 

    Industrifremstillet hummus bliver pasteuriseret, og denne proces slår alle bakterier ihjel, men det betyder ikke, at der ikke kan være problematiske bakterier såsom listeria og E. coli i hummus.

    Hummus kan blive blive forurenet med bakterier efter pasteuriseringen, og testen siger noget om hygiejnen under produktionen.

  • Laboratoriet har undersøgt humussen for tungmetallet Cadmium kan stamme fra sesamfrøene. 

  • Deklaration og information er en bedømmelse af de informationer, der er angivet på emballagen.

    • Smagstest 70 %
    • Mikrobiologi 10 %
    • Cadmium 10 %
    • Deklaration og informatiion 10 %