Test: Smartwatches og løbeure ✔️ 56 ure i uvildig test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Smartwatches og løbeure

Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Få overblik i Forbrugerrådet Tænks test og find det bedste ur til dit behov.

Opdateret d. 20. december 2021

Smartwatches har mange funktioner og bliver ofte brugt som løbeur eller træningsur. På samme måde har har løbeure ofte mange smartwatch-funktioner.

Forbrugerrådet Tænk, har derfor testet smartwatches og løbeure for hvor godt de fungerer som smartwach og  som løbe- og træningsur.

Vi forsøger at teste et bredt udsnit af de varer, du finder i handlen, så flest typer, mærker og prisklasser er repræsenteret. Urene er købt i handlen og testet på et uvildigt laboratorium. Følgende mærker er testet:

Amazfit, Apple, Fitbit, Fossil, Garmin, Honor, Huawei, Mobvoi ,Oppo, Polar, Realme, Samsung, Skagen og Xiaomi

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores smartwatches og løbeure test

Thomas står bag vores test af løbeure og smartwatches. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT, og det er thomas som har kontakten og laver den endelig vurdering af de mange testdata vi får ind.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder, Test og analyse
Test og analyse

Sådan tester vi smartwatches og løbeure

 • Smartwatches og løbeure kan alle modtage sms, informere om opkald og kalenderaftaler, og de fleste kan også informere om emails og opdateringer på sociale medier. Men der er stor forskel på detaljeniveau og hvordan informationen videregives på uret. 

  Vi har testet hvor godt urenes smart funktiner fungere og hvor pålidelige disse er.

  Vi har også testet hvor godt uret virker når den er uden for rækkevidde af din telefon.

 • Aktivitetsfunktioner dækker over hvor præcist uret måler din aktivitet under gang, løb, cykling og svømning. Vi har testet hvor præcis den måler dit antal skridt, den distance du har tilbagelagt under eksempelvis løb og svømning, og hvor præcis pulsmåleren fungere under både intensiv træning og gang. 

  Tømning af opvaskemaskine kan for eksempel give 'falske' skridt på din skridtmåler, og vi har undersøgt, om det er tilfældet. 

  Reproducerbarheden er undersøgt:  giver eksempelvis en given trappe det samme antal skridt og højdeforskel, når man tager turen op flere gange?

 • Brugervenligheden er vurderet ud fra hvor let uret er at forbinde til din smartphone.

  Tilpasning af uret indstillinger, så det passer til dine behov er også testet. Både muligheden for at tilpasse skærm, notifikationsindstillinger og installation af tredjeparts apps som eksempelvis Endomondo er tjekket.

  Hvor let er uret at benytte, både i det daglige men også under eksempelvis din løbetur er undersøgt.

 • Batteriet er testet for, hvor længe det holder ved almindelig brug, og hvor hurtigt det er at oplade. Det er også testet, hvor meget du får ud af 30 minutters opladning.

 • Appen, som følger med uret, er vurderet på, hvor let den er at benytte, og hvor overskuelige dataene fra din træning, søvnrytme og så videre er.

 • Byggekvaliteten og materialerne, uret er lavet af, er vurderet. Skærmen er udsat for en ridsetest, og det er tjekket, hvorvidt remmen let kan udskiftes.

 • Funktioner dækker over, hvad uret har af både smartfunktioner og aktivitetsmåling.

  Tester undersøger og vurdere uret funktioner:

  Har uret wifi, bluetooth 5,0, NFC, GPS og mulighed for 4G med eget simkort? Kan du sende sms fra den, besvare opkald lave opdateringer på facebook, bruge den til navigation mm. Kan den forbindes til PC/Mac?

  Har uret pulsmåler, kan den benyttes til cykling, svømning løb mm? Kan den måle din søvn, tælle skridt, måle distance og højde mm.