TEST af termometre til øre, pande og numse
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Termometer

Hvilket termometer skal du vælge til at måle om du har feber? Vi har testet 15 digitale termometre til pande, øre og traditionelle termometre til mund eller endetarm. Se hvilke vi anbefaler.

Testet d. 26. januar 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Termometre

Hvad skal du vælge? Pandetermometer, øretermometer eller et traditionelt termometer til mund eller endetarm. Forbrugerrådet Tænk har testet 15 digitale termometre, for at se hvor præcist de måler og hvor nemme de er at bruge. Fem er traditionelle termometre til måling af temperatur i endetarm, mund eller under armen. De resterende 10 termometre måler infrarød stråling, og kan bruges til måling af temperatur på pande og/eller i øret.

Termometrene er testet på laboratorie, for hvor præcise der er, og så har 30 voksne og børn testet deres brugervenlighed.

Disse mærker har vi testet

Beurer, Braun, Grundig, Medisana, Microlife, Omron og Whitings

Mød holdet bag vores termometer test

Stine og Mariane står bag vores test af termometre. Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet digitale termometre

 • Temperaturmåling indeholder test af, hvor nøjagtig termometrene måler temperaturen, samt hvor pålidelige de er ved gentagne målinger.

  Nøjagtigheden er målt i laboratoriet, hvor vi har lavet 4 målinger ved 9 forskellige temperaturer fra 35 til 40 grader. Til bedømmelse af termometrenes nøjagtighed har vi brugt den gennemsnitlige maksimale afvigelse for de 4 gange 9 målinger.

  Pålideligheden ved gentagne målinger er udført i laboratoriet samt ved hjælp af et testpanel på 30 voksne med deres 30 børn, der har foretaget 3 temperaturmålinger i træk på både dem selv og deres barn. Målingerne er lavet under kontrollerede testbetingelser. De infrarøde termometre blev testet på pande eller øre afhængig af type, mens de traditionelle termometre udelukkende blev testet i armhulen.

  Vores testpanel opholdt sig i et rum med kontrolleret temperatur, fugtighed etc.

 • Testpanelet har bedømt, hvor lette termometrene er i brug hvilket blandt andet omfatter håndtering, måling, aflæsning samt antal af mislykkede aflæsninger.

  Vi har også tjekket om den lovede varighed af måling svarer til den reelle måletid.

 • Holdbarheden af termometrene er undersøgt i en faldtest, der modsvarer hvis man taber termometeret på gulvet fra 80 cm højde. Vi har set efter synlige skader samt udført en temperatur måling, både efter to og ti målinger.

 • Vi har også tjekket manual og mærkninger for hvor fyldestgørende de er.