Test af Elektriske tandbørster til børn
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Elektriske tandbørster til børn

Hvilken elektrisk tandbørste skal du vælge til dit barn? Se vores test af 13 eltandbørster til børn i alderen 3-5 år, og 7-9 år.

Testet d. 27. februar 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Elektriske tandbørster til børn

Udbuddet af elektriske tandbørster til børn er lille. Forskellen er mest i farven på håndtaget eller hvilken superhelt eller Disneyfigur, som optræder på skaftet.

Vi har testet den type af elektriske tandbørster, der har genopladeligt batteri. Elektriske tandbørster med udskiftelige batterier kan vi som udgangspunkt ikke anbefale, da tandbørsten hurtigere kan blive for sløv til at børste effektivt. 

Disse mærker har vi testet 

Oral B og Phillips

Mød holdet bag vores test af eltandbørster til børn

Stine har stået for vores test af elektriske tandbørster til børn. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet

  • Rengøring af tænderne er testet ved, at 20 personer har børstet tænder med en tandbørste med nyt børstehoved. 

    Eksperter vurderede ved hjælp af farve, i hvor høj grad testpersonernes belægninger (plak) på tænderne er fjernet efter to minutters tandbørstning.

  • Batteri er en test af, hvor lang tid en fuldt opladet tandbørste kan køre, hvis den bruges to gange to minutter om dagen med 12 timers pause imellem. 

    Derudover er det målt, hvor lang tid det tager at oplade en flad tandbørste helt.

  • Brugervenligheden af børnetandbørsterne er bedømt af et panel af både forældre og børn, der har haft tandbørsterne med hjemme til afprøvning. Udover selve tandbørstningen afprøvede de også de tilhørende apps, der skal motivere børnene til at børste tænder.

    Testpanelet havde to forskellige aldersgrupper: Et panel med børn i alderen 3 til 5 år, og en med børn i alderen 7 til 9 år.

  • Testpanelet har bedømt hvor meget tandbørsten larmer i brug.