Test af Kapselkaffemaskine -19 testede maskiner
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Kapselkaffemaskiner

Kapselkaffemaskinerne klarer sig godt i Forbrugerrådet Tænks test. Se hvilke maskiner med og uden mælkeskummer, som er Bedst i test

Opdateret d. 7. april 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Kapselkaffemaskiner

Forbrugerrådet Tænk har testet 12 kapselkaffemaskiner til 3 forskellige kapselsystemer. 

Maskinerne er testet for, hvor godt og hurtigt de er i stand til at lave en kop espressokaffe, hvor nemme de er at bruge, samt hvor meget energi de bruger.

Mange omtaler kapselkaffemaskiner som nespresso maskiner, men de tre vigtigste mærker er:

  • Bosch
  • DeLonghi
  • Krups

og de bruger kapselsystemerne: 

  • Dolce Gusto
  • Nespresso
  • Tassimo

Mød holdet bag vores kapselkaffemaskine test

Gitte og Peter stå bag vores til af kaffemaskiner til kapsler. Testen af kapselmaskinerne er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse
peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet kapselkaffemaskiner

  • Kvaliteten af brygget espresso er bedømt af et sensorisk panel bestående af 10 trænede dommere.

    De har vurderet espressoerne ud fra:

    • Konsistens
    • Udseende
    • Farve
    • Crema
    • Tekstur
    • Smag

    Dommerne fik serveret espressoerne blindt og i tilfældig rækkefølge.

  • Brugervenlighed er en vurdering af, hvor nem og komfortabel maskinen er at anvende, herunder: 

    • Hvor nemt det er at fylde vand og kapsel?
    • Hvor nemt er det starte maskinen?
    • Hvor nemt er det at rengøre og afkalke maskinen?
    • Er det nemt at justere på forskellige funktioner?

    Maskinens støj og vibrationer bliver desuden vurderet under kaffebrygning, ligesom brugermanualen bliver læst igennem. 

  • Tiden for brygning af hver espresso er blevet taget, ligesom temperatur lige efter brygning er målt.

  • Mælkeskumning testes på de maskiner, der har mælkeskummer, og mælkeskummets temperatur, volumen, og hvor godt skummet holder volumen efter 5 minutter, bliver vurderet.

  • Energiforbrug er bedømt i forskellige situationer, blandt andet under opvarmning, ved første kop og i standbymode.

    • Kvalitet af brygget espresso: 35 %,
    • brugervenlighed: 30 %,
    • tid, temperatur, brygning af flere espressoer og mælkeskumning: 30 %,
    • energiforbrug: 5 %.

    Testen af espressomaskiner er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.