Test af m√¶lkechokolade ‚ě°ÔłŹ Se de bedste i smagstest
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Mælkechokolade

Hvilken m√¶lkechokolade er Bedst i test? Se testen af 11 forskellige slags lys chokolade, og find den eksperter og brugere synes smager bedst og som er fri for u√łnsket kemi.

Testet d. 16. november 2020

Forbrugerr√•det T√¶nk har testet 11 forskel¬≠lige m√¶rker af m√¶lkechokolade fra supermarkeder og specialbutikker. M√¶lkechokoladerne er blevet smagsbed√łmt af over 100 forbrugere og 3 eksperter, samt unders√łgt p√• laboratorium for indhold af skadelige stoffer.¬†

Chokoladerne har varierende indhold af kakao fra 30 procent til 55 procent. 

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • H√łjeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

M√łd holdet bag vores m√¶lkechokolade test

Peter står bag vores test af mælkechokolade. Tre eksperter og 100 forbrugere har smagstestet.

Peter Skj√łdt

Peter Skj√łdt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet mælkechokolade

  • M√¶lkechokoladerne er udvalgt, s√• de d√¶kker et bredt i pris og kvalitet.¬†I testen har vi udelukkende g√•et efter m√¶rker, der if√łlge varedeklarationen kategoriseres som m√¶lkechokolade uagtet m√¶rkernes navne som for eksempel¬†"Lys chokolade". If√łlge "Kakao- og chokoladebekendtg√łrelsen" skal chokoladerne opfylde f√łlgende krav for at m√•tte betegnes som m√¶lkechokolade:

    • Mindst 25 % kakaot√łrstof i alt
    • Mindst 14 % m√¶lket√łrstof, der er fremstillet af helt eller delvis inddampet s√łdm√¶lk, letm√¶lk eller skummetm√¶lk, fl√łde, eller af helt eller delvis inddampet fl√łde, sm√łr eller m√¶lkefedt
    • Mindst 2,5 % affedtet kakaot√łrstof
    • Mindst 3,5 % m√¶lkefedt
    • Mindst 25 % fedtstof (best√•ende af kakaosm√łr og m√¶lkefedt) i alt.
  • Smagen er vurderet af mere end 100 almindelige forbrugere, som har smagt alle 11 chokolader.

    Tre eksperter, der alle har flere års erfaring med smag og chokolade, har smagt og vurderet chokoladerne. Eksperterne er: 

    • Maja Vase: Kogebogsforfatter, madfotograf og opskriftudvikler
    • Michael Ren√©: Lektor i F√łdevarevidenskab p√• K√łbenhavns Professionsskole og blogger om mad.¬†
    • Lars Juul: Chefkonditor p√• La Glace i K√łbenhavn

    Over 100 forbrugere har f√•et sendt chokolade smagspr√łver hjem og udfyldt smagsskema online,

    Begge test blev udf√łrt som blindsmagninger, og chokolader, hvor det tydeligt fremgik hvilket m√¶rke, der var tale om, blev anonymiseret.

  • Indholdet af tungmetaller og mineralske olier (de s√•kaldte MOSH og MOAH) samt tj√¶restoffer (de s√•kaldte PAH‚Äôer) er blevet analyseret p√• et eksternt laboratorium, og antallet af fundne stoffer og m√¶ngde er blevet evalueret.

  • Oplysninger p√• pakken er en bed√łmmelse af de forskellige informationer, der er tilg√¶ngelige p√• emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring, affaldssortering med mere.¬†

    • Smag:¬†60 %
    • Mineralske olier:¬†15 %¬†
    • Tj√¶restoffer (PAH):¬†10 %
    • Tungmetaller: 10 %
    • Oplysninger p√• emballagen:¬†¬†5 %