Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken mælkechokolade er Bedst i test? Se testen af 11 forskellige slags lys chokolade, og find den eksperter og brugere synes smager bedst og som er fri for uønsket kemi.
Testet d. 16. november 2020
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Milk 44 %
Lys chokolade
Milk Chocolate
Lys chokolade
O'Payo Milk 50 %
Mælkechokolade
Morten Heiberg Økologisk mælkechokolade 45 %
Milk Chocolate with high cocoa content
Mælke Chokolade
Cocoa Selection 55 %
Milk Chocolate 32 %
Forbrugerrådet Tænk har testet 11 forskellige mærker af mælkechokolade fra supermarkeder og specialbutikker. Mælkechokoladerne er blevet smagsbedømt af over 100 forbrugere og 3 eksperter, samt undersøgt på laboratorium for indhold af skadelige stoffer.
Chokoladerne har varierende indhold af kakao fra 30 procent til 55 procent.
Peter står bag vores test af mælkechokolade. Tre eksperter og 100 forbrugere har smagstestet.
Mælkechokoladerne er udvalgt, så de dækker et bredt i pris og kvalitet. I testen har vi udelukkende gået efter mærker, der ifølge varedeklarationen kategoriseres som mælkechokolade uagtet mærkernes navne som for eksempel "Lys chokolade". Ifølge "Kakao- og chokoladebekendtgørelsen" skal chokoladerne opfylde følgende krav for at måtte betegnes som mælkechokolade:
Smagen er vurderet af mere end 100 almindelige forbrugere, som har smagt alle 11 chokolader.
Tre eksperter, der alle har flere års erfaring med smag og chokolade, har smagt og vurderet chokoladerne. Eksperterne er:
Over 100 forbrugere har fået sendt chokolade smagsprøver hjem og udfyldt smagsskema online,
Begge test blev udført som blindsmagninger, og chokolader, hvor det tydeligt fremgik hvilket mærke, der var tale om, blev anonymiseret.
Indholdet af tungmetaller og mineralske olier (de såkaldte MOSH og MOAH) samt tjærestoffer (de såkaldte PAH’er) er blevet analyseret på et eksternt laboratorium, og antallet af fundne stoffer og mængde er blevet evalueret.
Oplysninger på pakken er en bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring, affaldssortering med mere.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Mørk chokolade kan smage meget forskelligt, også selvom de alle har et kakaoindhold på 70 %. Se hvilke chokolader vores testpanel foretrækker.
Hvilke mælkechokolade smager bedst og er Bedst i test? 3 eksperter og 100 forbrugere har smagstestet. Se favoritterne her.
Mærker, der påstår, at chokolade er ansvarligt produceret, er der mange af. Men hvad betyder mærkerne - og kan du stole på dem?