Test af måltidskasser - 8 vegetariske Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Måltidskasser

Hvilken måltidskasse er bedst? Vi tester 8 forskellige vegetariske måltidskasser. Se hvilke vi anbefaler hvis du vil have nem og velsmagende aftenmad.

Testet d. 19. april 2021

Forbrugerrådet Tænk har testet måltidskasser fra 8 udbydere. Vi har købt, tilberedt og smagt på vegetarmåltidskassen til to personer i tre dage fra hver udbyder, for at gøre det mere sammenligneligt.

Alle tre retter fra måltidskasserne i den pågældende uge blev tilberedt efter opskriften. Flere forskellige personer har tilberedt retterne fra kasserne, for at få variation i vurderingen af måltiderne.

Måltidkasserne er udvalgt, så de dækker markedet bredt. Vi har testet måltidskasser fra:

  • Aarstiderne
  • Dailynam
  • Den Grønne Asparges
  • Hello Fresh
  • Marley Spoon
  • Nemlig
  • Simple Feast
  • Skagenfood
Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Sådan har vi testet måltidskasser

  • Sværhedsgraden er en vurdering af instruktionen/opskriften, blandt andet om opskriften var nem at læse og forstå, om ingredienserne nemme at finde/lokalisere, om der var sammenhæng mellem opskrift og tilberedning.

  • Tidsforbruget på de enkelte opskrifter er målt ved at vi har taget tid på, hvor langt tid det tager alt tilberede retten fra start til slut. Flere personer har uafhængig af hinanden tilberedt de enkelte retter, så tidsforbruget er blevet vurderet som et gennemsnit at testpersonernes samlede tidsforbrug.

  • Måltidsvurdering er en vurdering hvor godt måltidet samlet set fungerede, blandt andet om måltidet blev som forventet ud fra opskrift/billede, hvor godt retten smagsmæssigt og visuelt fungerede, om der råvarerne virkede friske m.m.

  • Smagstesten blev udført som en blindtest hvor dommerne ikke vidste hvilken måltidskasse retterne kom fra. Måltiderne blev smagsvurderet af:

    • Lene Mølhøj Vietz: kok og projektleder på kokkeskolen 
    • Lars Sonne-Hansen:forstander på Suhrs Højskole

    Dommerne fik en servering á en portion fra hver måltidskasse og vurderede størrelse på portionen, visuelt udtryk, smag og helhed. Retterne blev tilberedt efter opskriften umiddelbart inden servering.

  • Alle kassernes indhold er blevet gennemgået og vejet for den pågældende uge, og der er blevet lavet en næringsberegning for de enkelte måltider samt for hele kassen.

    Makronæringsstoffernes (fedt, kulhydrat og protein) fordeling er taget i betragtning og holdt op imod Fødevarestyrelsens officielle anbefalede energiprocentfordeling.

    Næringsberegningen er udregnet ud fra de i opskrifterne oplyste mængder i rå tilstand og er beregnet i DTU Fødevareinstituttets deklarationsberegner.

    Næringsberegningen indgår ikke i den samlede bedømmelse

  • Løbende er leveringen blevet vurderet ud fra hvor stabil leveringen af kasserne var, hvor nemt det var at ændre og sætte på pause, samt hvor fleksibelt valg af leveringsdage samt tidspunkter for levering var.

    • Sværhedsgrad: 20 %
    • Måltidsvurdering 20 %
    • Smagstest 20 %
    • Levering 15 %
    • Tidsforbrug 15 %
    • Ernæring 10 %

    OBS! Arbejdsforhold og -vilkår i virksomhederne er ikke blevet vurderet i denne test og indgår derfor ikke i den samlede bedømmelse.