Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Måltidskasser

Hvilken måltidskasse er bedst? Vi tester 8 forskellige vegetariske måltidskasser. Se hvilke vi anbefaler hvis du vil have nem og velsmagende aftenmad. Testet: 19. April 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af måltidskasser.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores måltidskasse test

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse

Elise Tangegaard Nyhus

Studentermedarbejder
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet måltidskasser

Forbrugerrådet Tænk har testet måltidskasser fra 8 udbydere. Vi har købt, tilberedt og smagt på vegetarmåltidskassen til to personer i tre dage fra hver udbyder, for at gøre det mere sammenligneligt.

Alle tre retter fra måltidskasserne i den pågældende uge blev tilberedt efter opskriften. Flere forskellige personer har tilberedt retterne fra kasserne, for at få variation i vurderingen af måltiderne.

Disse måltidskasser har vi testet

Forbrugerrådet Tænk har udvalgt måltidskasser fra 8 udbydere. Måltidkasserne er udvalgt, så de dækker markedet bredt. Vi har testet måltidskasser fra:

 • Aarstiderne
 • Dailynam
 • Den Grønne Asparges
 • Hello Fresh
 • Marley Spoon
 • Nemlig
 • Simple Feast
 • Skagenfood

Sværhedgraden - hvor nemme er opskifterne

Sværhedsgraden er en vurdering af instruktionen/opskriften, blandt andet om opskriften var nem at læse og forstå, om ingredienserne nemme at finde/lokalisere, om der var sammenhæng mellem opskrift og tilberedning.

Tidsforbrug - passer opskriftens tidsestimat

Tidsforbruget på de enkelte opskrifter er målt ved at vi har taget tid på, hvor langt tid det tager alt tilberede retten fra start til slut. Flere personer har uafhængig af hinanden tilberedt de enkelte retter, så tidsforbruget er blevet vurderet som et gennemsnit at testpersonernes samlede tidsforbrug.

Måltidsvurdering - Blev resultatet som forventet og er ingredienserne gode

Måltidsvurdering er en vurdering hvor godt måltidet samlet set fungerede, blandt andet om måltidet blev som forventet ud fra opskrift/billede, hvor godt retten smagsmæssigt og visuelt fungerede, om der råvarerne virkede friske m.m.

Smagstest - Blindsmagning med eksperter

Smagstesten blev udført som en blindtest hvor dommerne ikke vidste hvilken måltidskasse retterne kom fra. Måltiderne blev smagsvurderet af:

 • Lene Mølhøj Vietz: kok og projektleder på kokkeskolen 
 • Lars Sonne-Hansen:forstander på Suhrs Højskole

Dommerne fik en servering á en portion fra hver måltidskasse og vurderede størrelse på portionen, visuelt udtryk, smag og helhed. Retterne blev tilberedt efter opskriften umiddelbart inden servering.

Næringsindhold 

Alle kassernes indhold er blevet gennemgået og vejet for den pågældende uge, og der er blevet lavet en næringsberegning for de enkelte måltider samt for hele kassen.

Makronæringsstoffernes (fedt, kulhydrat og protein) fordeling er taget i betragtning og holdt op imod Fødevarestyrelsens officielle anbefalede energiprocentfordeling.

Næringsberegningen er udregnet ud fra de i opskrifterne oplyste mængder i rå tilstand og er beregnet i DTU Fødevareinstituttets deklarationsberegner.

Næringsberegningen indgår ikke i den samlede bedømmelse

Levering af måltidskasserne 

Løbende er leveringen blevet vurderet ud fra hvor stabil leveringen af kasserne var, hvor nemt det var at ændre og sætte på pause, samt hvor fleksibelt valg af leveringsdage samt tidspunkter for levering var.

Samlet bedømmelse vægter således:

 • Sværhedsgrad: 20 %
 • Måltidsvurdering 20 %
 • Smagstest 20 %
 • Levering 15 %
 • Tidsforbrug 15 %
 • Ernæring 10 %

OBS! Arbejdsforhold og -vilkår i virksomhederne er ikke blevet vurderet i denne test og indgår derfor ikke i den samlede bedømmelse.

Log ind for at finde den bedste måltidskasse

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til havredrik test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

Spørgsmål og svar om vores måltidskasse test

Hvilken måltidskasse er bedst?

Hvilken måltidskasse der er bedst afhænger meget af smag og behov. Vi har testet 8 vegetar-måltidskasser og vurderer både på smag, ernæring, leveringsmuligheder og meget mere.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler 2 måltidskasser, som vi mener leverer den bedste måltidskasse.

Du skal logge ind for at se testvinderen.

Hvad er en måltidskasse?

En måltidskasse er i vores test defineret som kasser eller poser, du får sendt hjem, og som indeholder varer med tilhørende opskrift, så du hurtigt og nemt kan lave et godt aftensmåltid.

En måltidskasse vil typisk indeholde både rene råvarer og tilberedte varer, som sauce, marineret kød, eller snittede grøntsager.

Er måltidskasser sundt?

Måltidskasser kan være en nem og hurtig måde at få hjemmelavet mad på bordet. 

Du kan benytte en måltidskasse til at få variation i din madlavning og inspiration til at spise flere grøntsager, mere fisk eller lignende.

I testen af måltidskasser har vi udregnet næringsindholdet for kassen og for de enkelte måltider.

Makronæringsstoffernes (fedt, kulhydrat og protein) fordeling er taget i betragtning og holdt op imod Fødevarestyrelsens officielle anbefalede energiprocentfordeling.

På det enkelte testresultat kan du se, hvordan næringsindholdet fordeler sig på den kasse vi har testet.