Se vores uvildige test af bilforsikringer til elbil - 2024🚗
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Bilforsikringer til elbil

Bilforsikringen til din elbil skal dække skader på batteri, ladekabler og ladeboks – oveni alt det, din bilforsikring altid skal forsikre dig imod. Vi har testet forsikringer til elbiler fra bl.a. Alka, Gjensidige og Topdanmark.

Testet d. 20. juni 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Bilforsikringer til elbil

Din bilforsikring indeholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring, men herudover har du også mulighed for at udvide bilforsikringen med en kaskoforsikring og typisk også en række andre tilvalgsdækninger.

Har du en elbil kan det være vigtigt, at din bilforsikring også dækker bilens batteri og fx ladekabler- og boks. 

Forbrugerrådet Tænk har testet bilforsikringer til elbiler. Vi har testet forsikringernes pris, selvrisiko, forsikringsdækning, kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring hos 12 forsikringsselskaber. 

Disse selskaber er med i testen af bilforsikringer til elbil

 • Alka  
 • Alm. Brand
 • Codan
 • FDM
 • GF Forsikring
 • Gjensidige
 • IF
 • Lærerstandens Brandforsikring
 • Popermo
 • TJM Forsikring
 • Topdanmark
 • Tryg

Priserne i testen af bilforsikringer til elbiler

Prisen for en bilforsikring til en elbil fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra en lang række kriterier som fx bilmærke, din adresse og alder, ønsket selvrisiko og eventuelle til tilvalgsdækninger.

Derfor er det ikke muligt med testen af sige præcist, hvilket forsikringsselskab der for alle forbrugere og situationer vil være bedst og billigst. Priserne i testen er derfor baseret på 15 forskellige fiktive elbilsejere, alle med ansvar- og kaskodækning, der samlet set giver et billede af priser, selvrisiko og forsikringsvilkår i de enkelte forsikringsselskaber. Testen viser altså prisniveauet i forsikringsselskaberne.

Tip: Når du læser testresultaterne for de enkelte forsikringsselskaber, skal du være opmærksom på, at der for to ens bedømmelser, som fx ”Middel” kan være mindre men stadig vigtige forskelle i dækningen. Det kan du se detaljer om, hvis du ser på ”Samlet bedømmelse i procent”.

Mød holdet bag vores test af bilforsikringer til elbiler

Emil Rosager Schaarup

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet bilforsikringer til elbiler

 • Pris og dækning har vi indhentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte selskaberne i maj og juni 2024. Forsikringsguiden er udviklet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen F&P.

 • Testen tager udgangspunkt i 15 cases. Vi har medtaget cases med en aldersspredning fra 25 år til 70 år, lige fra helt nye bilister og til de erfarne bilister med 40 år med bilforsikring - alle med forskellige kørselsomfang og ønske til selvrisikoens størrelse. Der er medtaget bilister både med og uden skader de seneste fem år, alle med forskellig bolig og bopæl fordelt i hele landet. 

  Vi har i de 15 cases medtaget forskellige bilmærker og bilmodeller. Vi har her taget udgangspunkt i 15 af de mest populære elbiler. De 15 biler er: Tesla Model Y, Tesla Model 3, VW ID.4, Skoda Enyaq, Audi Q4, Polestar 2, volvo XC40, BMW i4, Ford Mustang Mach-E. Renault Megane, Volvo EX30, Nissan Ariaya, Renault Zoe, Hyundai Kona, Kia e-Niro.    

 • Præmien/prisen for en bilforsikring en bilforsikring fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bilmærke, model, årgang, adresse, alder, selvrisiko og ønsker til tilvalgsdækning. Det er derfor ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for alle forbrugere og situationer vil være bedst og billigst. I stedet har vi testet på 15 forskellige cases, alle med ansvar- og kaskodækning, der samlet set giver et billede af priser, selvrisiko og forsikringsvilkår i de enkelte forsikringsselskaber. Beregnet pris i testskemaet er beregnet som et simpelt gennemsnit af de 15 forskellige cases.

 • Vi har i testen taget udgangspunkt i sammenligningsgrundlaget fra forsikringsguiden, som dækker et udsnit af de vigtigste forsikringsvilkår. De dækninger og tilvalg der betyder mest for den almindelige forbruger, vægter højest. Det er oftest de dækninger, som har de højeste og/eller hyppigste erstatninger, dvs. hvor du som kunde oplever det største tab, eller hvor skaden sker ofte. Vi ser i testen både på ansvars- og kaskodækninger. Herudover er der for enkelte cases tilvalgt dækninger som: friskade, udvidet glasdækning, vejhjælp, førerdækning, parkeringsskade og leasing. Herudover kigger vi i testen nærmere på forsikringerne dækning af batteri, ladekabler og ladestander/ladeboks. 

 • Vi har medtaget testparametrene kundetilfredshed og klager i Ankenævnet for Forsikring, hvor forbrugeren har fået helt eller delvist medhold. Det er typisk, når skaden er sket, at forbrugeren er i kontakt med sit forsikringsselskab, og det er derfor afgørende, at forbrugeren i denne situation oplever en god kvalitet i sagsbehandlingen af skadesanmeldelsen. 

 • Pris og selvrisiko: 35%
  Forsikringsdækning: 55%
  Kundetilfredshed og ankenævnssager: 10%

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.