
Mød holdet bag vores test af bilforsikringer til elbiler

Emil Rosager Schaarup
Sådan har vi testet bilforsikringer til elbiler
-
Pris og dækning har vi indhentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte selskaberne i oktober og november 2022. Forsikringsguiden er udviklet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen F&P.
-
Testen tager udgangspunkt i 15 cases.
Vi har medtaget cases med en aldersspredning fra 25 år til 70 år, lige fra helt nye bilister og til de erfarne bilister med 40 år med bilforsikring - alle med forskellige kørselsomfang og ønske til selvrisikoens størrelse.
Der er medtaget bilister både med og uden skader de seneste fem år, alle med forskellig bolig og bopæl fordelt i hele landet.
Vi har i de 15 cases medtaget forskellige bilmærker og bilmodeller. Vi har her taget udgangspunkt i de 15 mest solgte elbiler i første halvår af 2022.
De femten biler er: Skoda Enyaq, Tesla Model Y, Polestar 2, Audi Q4, Ford Mustang Mach-E, Kia EV&, VW ID.4, Volvo XC40, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Kona, Tesla Model 3, Kia Niro, Peugeot 208, VW ID.3 og Cupra Born.
-
Præmien/prisen for en bilforsikring fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bilmærke, model, årgang, adresse, alder, selvrisiko og ønsker til tilvalgsdækning. Det er derfor ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for alle forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.
I stedet har vi testet på 15 forskellige cases, alle med ansvar- og kaskodækning, der samlet set giver et billede af priser, selvrisiko og forsikringsvilkår i de enkelte forsikringsselskaber. Beregnet pris i testskemaet er beregnet som et simpelt gennemsnit af de 15 forskellige cases.
-
Vi har her først og fremmest taget udgangspunkt i den beregnede dækningsscore fra forsikringsguiden.dk. Dækningsscoren beregnes på baggrund af et sammenligningsgrundlag, som er et udsnit af de vigtigste forsikringsvilkår. De dækninger og tilvalg, der betyder mest for den almindelige forbruger vægter højest. Det er oftest de dækninger, som har de højeste og/eller hyppigste erstatninger, dvs. hvor du som kunde oplever det største tab, eller hvor skaden sker ofte. Herudover kigger vi i testen nærmere på forsikringernes dækning af batteri, ladekabler og ladestander/ladeboks.
-
Vi har medtaget testparametrene kundetilfredshed og klager i Ankenævnet for Forsikring, hvor forbrugeren har fået helt eller delvist medhold.
Det er typisk, når skaden er sket, at forbrugeren er i kontakt med sit forsikringsselskab, og det er derfor afgørende, at forbrugeren i denne situation oplever en god kvalitet i sagsbehandlingen af skadesanmeldelsen.
-
Pris og selvrisiko: 35%
Generelle forsikringsvilkår (ansvar, kasko mv.): 45%Dækning af batteri, ladekabler og ladeboks: 10%
Kundetilfredshed og ankenævnssager: 10%
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.