Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Elkedler

Hvilken elkedel er Bedst i test? Find de bedste, hurtigste og sikreste elkedler. Du får test af 17 elkedler. Se også vores tidligere test af elkedler. Opdateret: 8. November 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af elkedler.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet elkedler

Vi har testet 17 elkedler, syv af elkedlerne er gooseneck elkedler. I testen ser vi på hvor godt og præcist de varmer op, hvor meget strøm de bruger, samt om de indeholder og afgiver uønsket kemi og dårlig smag.  Herunder kan du læse de præcise testparametre.

Kogning

Kogning er et udtryk for, hvor effektivt elkedlerne koger vand. Vi har set på, hvor præcist de rammer 100 grader celsius, og hvor lang tid det tager at koge en liter vand op.

Elkedler med en funktion til at reducere temperaturen er testet for, hvor gode de er til at ramme den ønskede temperatur.

Brugervenlighed

I brugervenligheden indgår blandt andet, hvor nemt det er at åbne og lukke låget og at aflæse vandmængden, kedlens balance med vand i, samt hvor nemme elkedlerne er at rengøre og afkalke.

Byggekvalitet

Byggekvalitet er en bedømmelse fra flere testpersoner, der blandt andet ser på robustheden, konstruktionen og designet af elkedlerne.

Støj

Støj er målt i decibel samt vurderet subjektivt af et panel ved kogning af vand.

Energiforbrug

Energiforbruget er målt og bedømt både under kogning og ved standby.

Sikkerhed

Sikkerhed er en bedømmelse af den elektriske sikkerhed samt målinger af kedlernes overfladetemperatur på blandt andet låg og håndtag.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Kogning 45 %
  • Brugervenlighed 30 %
  • Byggekvalitet 10 %
  • Støj 5 %
  • Energiforbrug 5 %
  • Sikkerhed 5 %

Disse elkedler har vi testet

Vi har testet elkedler fra Bodum, Bosch, Braun, Brewista, Caso, Electrolux, Fellow, Hario, Kitchenaid Artisan, OBH Nordica, Philips, Russell Hobbs, Siemens, Stelton og Wilfa

De testede kedler er blandt de mest populære mærker og prismæssigt dækker de bredt. Vi tester løbende efter fuldstændig samme testparametre, så alle testresultater er sammenlignelige. Derfor er der forskel på testdatoerne.

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og - blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Holdet bag:

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse