Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken stenbiderrogn skal du vælge, hvis du vil have kaviar på frokostbordet? Vi har testet stenbiderrogn på glas og frost.
Testet d. 6. april 2022
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Røde tangperler
Rød Kaviar
Røde Stenbiderrogn
Frosset stendbiderrogn
Lumpfish Roe
Kaviar af grønlandsk stenbiderrogn
Stenbiderrogn Rød
I testen af stenbiderrogn på glas, har vi set på syv produkter. Fem stenbiderrogn, som er konserveret på glas, en på frost og et vegansk/ imiteret alternativ.
Tre eksperter har blindsmagt de forskellige produkter og vi har testet dem på laboratorium for tungmetaller og mikrobiologi.
Vi har test følgende mærker: Rossini Caviar, Nautica, Salling, Caviart, Lykkeberg, Royal Greenland og frossen rogn fra Nemlig.com
Peter er ansvarlig for vores test af stenbiderrogn på glas. I testen har vi også tre eksperter, som har blindsmagt de forskellige caviar-typer.
Alle de forskellige stenbiderrogn-produkter er smagstestet af 3 kokke, der har vurderet produkternes sensoriske egenskaber og givet dem en overordnet karakter.
Testen blev udført som en blindsmagning med produkterne serveret i tilfældig rækkefølge.
Kokkene er:
Laboratoriet har foretaget en sensorisk vurdering af kvaliteten af fiskerognen for at se, om der var nogen afvigelser i smag, duft, konsistens og udseende.
Laboratoriet har testet rognen for tungmetallerne bly, cadmium, arsen og kviksølv
Laboratoriet har lavet en mikrobiologisk analyse af bakterierne Listeria Monocytogenes og Escherichia coli.
Information på emballagen er en vurdering af, hvilke og hvor gode informationer producenterne har gjort tilgængelige for forbrugeren – herunder opbevaring og fangstområde.
De enkelte testparametre er vægtet således:
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Hvilke typer fisk og skaldyr skal du gå efter, hvis du vil spise fisk, som er opdrættet eller fanget ansvarligt?
Stenbiderrogn på glas har ikke samme sarte smag som frisk stenbiderrogn. Vi har smagstestet konserveret stenbider – se hvilke to, vi anbefaler.
De ferske danske fisk er godt at købe, når de er i sæson. Så er de både billigst og bedst.
Fra kaviar til torskerogn – fiskeæg er alt fra den dyreste delikatesse, du nærmest ikke kan opdrive, til dåsemad til en hurtig rugbrødsmad. Se nærmere på et udvalg af rogn.