
Møde holdet bag vores stenbiderrogn test
Peter er ansvarlig for vores test af stenbiderrogn på glas. I testen har vi også tre eksperter, som har blindsmagt de forskellige caviar-typer.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet stenbiderrogn
-
Alle de forskellige stenbiderrogn-produkter er smagstestet af 3 kokke, der har vurderet produkternes sensoriske egenskaber og givet dem en overordnet karakter.
Testen blev udført som en blindsmagning med produkterne serveret i tilfældig rækkefølge.
Kokkene er:
- Christine Bille: Kok og kogebogsforfatter
- Jens Munch Nordentoft: Kok og køkkenchef på Forbrugerrådet Tænk
- Christian Schnell Hasle: Kok og vinimportør
-
Laboratoriet har foretaget en sensorisk vurdering af kvaliteten af fiskerognen for at se, om der var nogen afvigelser i smag, duft, konsistens og udseende.
-
Laboratoriet har testet rognen for tungmetallerne bly, cadmium, arsen og kviksølv
-
Laboratoriet har lavet en mikrobiologisk analyse af bakterierne Listeria Monocytogenes og Escherichia coli.
-
Information på emballagen er en vurdering af, hvilke og hvor gode informationer producenterne har gjort tilgængelige for forbrugeren – herunder opbevaring og fangstområde.
-
De enkelte testparametre er vægtet således:
- Smagstest: 40 %
- Kvalitet: 20 %
- Tungmetaller: 20%
- Mikrobiologi: 10 %
- Information på emballagen: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Fisk i sæson: Hvornår er fisken både billig og frisk?
De ferske danske fisk er godt at købe, når de er i sæson. Så er de både billigst og bedst.

8 slags fiskerogn, du skal kende
Fra kaviar til torskerogn – fiskeæg er alt fra den dyreste delikatesse, du nærmest ikke kan opdrive, til dåsemad til en hurtig rugbrødsmad. Se nærmere på et udvalg af rogn.

Disse stenbiderrogn på glas er de bedste
Stenbiderrogn på glas har ikke samme sarte smag som frisk stenbiderrogn. Vi har smagstestet konserveret stenbider – se hvilke to, vi anbefaler.

Fisk: Hvilken type fisk er det mest ansvarligt at købe?
Hvilke typer fisk og skalddyr skal du gå efter, hvis du vil spise fisk, som er opdrættet eller fanget ansvarligt?