TEST: Stenbiderrogn - caviar på glas
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Stenbiderrogn

Hvilken stenbiderrogn skal du vælge, hvis du vil have kaviar på frokostbordet? Vi har testet stenbiderrogn på glas og frost.

Testet d. 6. april 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Stenbiderrogn

I testen af stenbiderrogn på glas, har vi set på syv produkter. Fem stenbiderrogn, som er konserveret på glas, en på frost og et vegansk/ imiteret alternativ.

Tre eksperter har blindsmagt de forskellige produkter og vi har testet dem på laboratorium for tungmetaller og mikrobiologi.

Vi har test følgende mærker: Rossini Caviar, Nautica, Salling, Caviart, Lykkeberg, Royal Greenland og frossen rogn fra Nemlig.com

Møde holdet bag vores stenbiderrogn test

Peter er ansvarlig for vores test af stenbiderrogn på glas. I testen har vi også tre eksperter, som har blindsmagt de forskellige caviar-typer.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet stenbiderrogn

  • Alle de forskellige stenbiderrogn-produkter er smagstestet af 3 kokke, der har vurderet produkternes sensoriske egenskaber og givet dem en overordnet karakter.

    Testen blev udført som en blindsmagning med produkterne serveret i tilfældig rækkefølge.

    Kokkene er:

    • Christine Bille: Kok og kogebogsforfatter
    • Jens Munch Nordentoft: Kok og køkkenchef på Forbrugerrådet Tænk
    • Christian Schnell Hasle: Kok og vinimportør 

     

  • Laboratoriet har foretaget en sensorisk vurdering af kvaliteten af fiskerognen for at se, om der var nogen afvigelser i smag, duft, konsistens og udseende.

  • Laboratoriet har testet rognen for tungmetallerne bly, cadmium, arsen og kviksølv

  • Laboratoriet har lavet en mikrobiologisk analyse af bakterierne Listeria Monocytogenes og Escherichia coli.

  • Information på emballagen er en vurdering af, hvilke og hvor gode informationer producenterne har gjort tilgængelige for forbrugeren – herunder opbevaring og fangstområde.

  • De enkelte testparametre er vægtet således:

    • Smagstest: 40 %
    • Kvalitet: 20 %
    • Tungmetaller: 20%
    • Mikrobiologi: 10 %
    • Information på emballagen: 10 %