Test af alkoholfrie øl ➡️ Pilsner, IPA, Ale, Hvede, Blond m.m Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Alkoholfrie øl

Hvilken alkoholfrie øl smager bedst og er fri for sprøjterester? Vi har testet alkoholfrie øl, og testen peger på flere gode alkoholfrie alternativer.

Testet d. 16. maj 2022

Forbrugerrådet Tænk har testet 16 alkoholfrie øl af typerne: ale, blonde, hvede øl, IPA, pale ale og pilsner

Øllerne er blindsmagt af 100 forbrugere og fem øleksperter og flere af de alkoholfire øl er både brugere og eksperter begejstrede for. I testen har vi også undersøgt om øllene indeholder glyfosat, som bl.a. findes i Roundup og vi har undersøgt og øllerne indeholder den alkoholprocent, som står på emballagen.

Følgende mærker er testet

Øllene er af følgende mærker: Anarkist, Brooklyn, Carlsberg, Fur Bryghus, Harboe, Kaiserdom, Kronenbourg 1664, Leffe, Mikkeller, Perlenbacher, Royal, Skands, Skovlyst, Svaneke, Teedawn og Tuborg

Se flere alkoholfrie øl under tidligere test

Vi har tidligere testet alkoholfrie øl, men fordi vi har skiftet testprogram, er testresultaterne ikke sammenlignelige. Men er du på udkig efter flere smagfulde alkoholfrie øl, så se længere nede på siden, for at se vores tidligere test. 

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk

Se 12 tidligere testede alkoholfrie øl

Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere alkoholfrie øl under tidligere test.

Se tidligere testede alkoholfrie øl
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Se 12 tidligere testede alkoholfrie øl

Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere alkoholfrie øl under tidligere test.

Se tidligere testede alkoholfrie øl

Mød holdet bag vores alkoholfrie øl test

Peter, Gitte og Elise står bag vores test af alkoholfire øl på flaske og dåse. I testen deltager også 100 forbrugere og fem eksperter.

Sådan har vi testet alkoholfri øl

  • Smagen og duften af øllene blev foretaget af 100 tilfældige forbrugere. Testen blev udført som en blindtest, hvor deltagerne fik en prøve ad gangen i rigtige glas og i tilfældig rækkefølge.

    Forbrugerne blev instrueret om at starte med at dufte til øllen og bedømme den på en ni-punkts-skala for derefter at smage på øllen og igen bedømme den på en ni­punkts-skala, i forhold til hvor godt de kunne lide øllen.

    Øllet blev serveret med en temperatur på cirka 8 grader celsius.

  • Fem øleksperter har blindsmagt de 16 alkoholfrie øl. Eksperterne er:

    • Brian Brun Hansen: ølentusiast og håndbrygger
    • Kasper Mundt- Nielsen: redaktør på Food&Drink
    • Bitten Riis Thomsen: regionsformand i Danske Ølentusiaster (DØE) København
    • Cæcilie Morild: landsbestyrelsesmedlem i Danske Ølentusiaster
    • Anne-Mette Meyer Pedersen:  tidl. landsformand i Danske Ølentusiaster

    De blindsmagte øllene og bedømte dem på parametrene udseende, duft/aroma, smag og overordnet vurdering.

  • Øllets skumstabilitet er blevet målt ved at blæse skummet frem i øllet i en cylinder for derefter at måle, hvor mange sekunder det tager skummet at sænke sig en given afstand.

  • Alkoholprocenten blev analyseret for om det på flas­ken oplyste indhold af alkohol stemmer overens med det faktiske.

  • Indholdet af pesticidet glyfosat blev analyseret for hver øl. Da der ikke er nogen grænseværdi for indholdet af glyfosat i øl, er indholdet blevet sammenlignet med grænseværdien for indholdet i drikkevand.

    • Smag of duft, forbrugere: 45 %
    • Smag og duft, eksperter: 40 %
    • Skumstabilitet: 5 %
    • Glyfosat: 5 %
    • Information på emballagen: 5 %