
Mød holdet bag vores valnødde test
Peter og Stella arbejder med vores fødevaretest og er begge eksperter på kost og ernæring. Ud over vores egne eksperter har 3 madeksperter blindsmagt valnødderne.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet valnødder
-
Smagen er bedømt af tre eksperter, der har blindsmagt valnødderne. De tre smagseksperter er:
- Chefkonditor Lars Juul, konditoriet La Glace
- Michael René, lektor og fødevarekandidat, Københavns Professionshøjskole
- Christine Bille, kok og kogebogsforfatter
-
Mykotoksiner – også kaldet svampegifte – er der blevet undersøgt for på et laboratorium, hvor man har analyseret indholdet af aflatoksiner og ocratoksiner, som er to typiske svampegifte, der opstår, hvis valnødderne ikke bliver opbevaret tørt både før og efter høst.
-
Harskhed er målt på et laboratorium ved at måle stoffet peroxid samt frie fedtsyrer, der giver en indikation af, om produktet er mere eller mindre harskt. Desuden indgår smagseksperternes vurdering af harskheden også i denne bedømmelse.
-
Den visuelle undersøgelse består i, at laboratoriet har undersøgt valnødderne for urenheder, misfarvninger, mider og maddiker, rådne kerner og fragmenter af skaller.
-
Information på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der bør være tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.
-
- Smag: 60 %
- Mykotoksiner: 10 %
- Harskhed: 10 %
- Visuel undersøgelse: 10 %
- Information på emballagen: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Valnødder: Ikke alle elsker den bitre nød
Valnødder er lidt specielle, og det er ikke alle, der elsker den bitre smag. Men valnødder er sunde nødder, og velegnede til både det søde og det salte køkken.

Her er de bedste Valnødder
Valnødden er en sund nød, men der er stor forskel på udseende og smag. Vi har testet 12 forskellige valnødder. Se hvilke der bliver Bedst i Test.