Valnødder | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Valnødder

Se hvilke valnødder du skal købe hvis du vil have en god og smagfuld valnød uden svampegifte. Vi har testet 12 mærker af valnøddekerner købt i supermarkeder.

Testet d. 13. december 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Valnødder

Vi har testet 12 mærker af valnøddekerner – altså uden skal – købt i supermarkeder og specialbutikker. Valnødderne er både smagstestet og testet på laboratorium

Mød holdet bag vores valnødde test

Peter og Stella arbejder med vores fødevaretest og er begge eksperter på kost og ernæring. Ud over vores egne eksperter har 3 madeksperter blindsmagt valnødderne.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet valnødder

  • Smagen er bedømt af tre eksperter, der har blindsmagt valnødderne. De tre smagseksperter er:

    • Chefkonditor Lars Juul, konditoriet La Glace
    • Michael René, lektor og fødevarekandidat, Københavns Professionshøjskole
    • Christine Bille, kok og kogebogsforfatter
  • Mykotoksiner – også kaldet svampegifte – er der blevet undersøgt for på et laboratorium, hvor man har analyseret indholdet af aflatoksiner og ocratoksiner, som er to typiske svampegifte, der opstår, hvis valnødderne ikke bliver opbevaret tørt både før og efter høst.

  • Harskhed er målt på et laboratorium ved at måle stoffet peroxid samt frie fedtsyrer, der giver en indikation af, om produktet er mere eller mindre harskt. Desuden indgår smagseksperternes vurdering af harskheden også i denne bedømmelse.

  • Den visuelle undersøgelse består i, at laboratoriet har undersøgt valnødderne for urenheder, misfarvninger, mider og maddiker, rådne kerner og fragmenter af skaller.

  • Information på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der bør være tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.

    • Smag: 60 %
    • Mykotoksiner: 10 %
    • Harskhed: 10 %
    • Visuel undersøgelse: 10 %
    • Information på emballagen: 10 %