Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Valnødder

Se hvilke valnødder du skal købe hvis du vil have en god og smagfuld valnød uden svampegifte. Vi har testet 12 mærker af valnøddekerner købt i supermarkeder. Testet: 13. December 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af valnødder

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har testet valnødder

Vi har testet 12 mærker af valnøddekerner – altså uden skal – købt i supermarkeder og specialbutikker. Valnødderne er både smagstestet og testet på laboratorium

Sådan har vi smagstestet valnødderne

Smagen er bedømt af tre eksperter, der har blindsmagt valnødderne. De tre smagseksperter er:

  • Chefkonditor Lars Juul, konditoriet La Glace
  • Michael René, lektor og fødevarekandidat, Københavns Professionshøjskole
  • Christine Bille, kok og kogebogsforfatter

Svampegifte er undersøgt

Mykotoksiner – også kaldet svampegifte – er der blevet undersøgt for på et laboratorium, hvor man har analyseret indholdet af aflatoksiner og ocratoksiner, som er to typiske svampegifte, der opstår, hvis valnødderne ikke bliver opbevaret tørt både før og efter høst.

Harskhed

Harskhed er målt på et laboratorium ved at måle stoffet peroxid samt frie fedtsyrer, der giver en indikation af, om produktet er mere eller mindre harskt. Desuden indgår smagseksperternes vurdering af harskheden også i denne bedømmelse.

Visuel undersøgelse

Den visuelle undersøgelse består i, at laboratoriet har undersøgt valnødderne for urenheder, misfarvninger, mider og maddiker, rådne kerner og fragmenter af skaller.

Information på emballagen

Information på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der bør være tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smag: 60 %
  • Mykotoksiner: 10 %
  • Harskhed: 10 %
  • Visuel undersøgelse: 10 %
  • Information på emballagen: 10 %
Holdet bag vores valnødde test:

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse