Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Motoren på elcyklen har stor betydning for hvor god din elcykel er. Mange elcykelmærker bruger samme motor. Se hvilken elcykelmotor du skal spørge efter, når du køber elcykel.
Testet d. 10. juni 2021
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
M420 med DP C18 display
Active Line Plus med Purion display
Active Line med Intuvia display
Active Line med Purion display
Active Line plus med Intuvia display
Performance Line CX med Intuvia display
Performance Line CX med Kiox display
Performance Line CX med Purion display
Performance Line Cruise med Intuvia display
Performance Line Cruise med Kiox display
Performance Line Cruise med Purion display
SyncDrive Core med RideControl Charge display
SyncDrive Core med RideDash EVO display
SyncDrive Sport med RideDash EVO display
EP8 med SC-5003 display
Steps E5000 med SC-E6100 display
Steps E6100 med SC-E6100 display
Steps E8000 med Steps 8000 display
Forbrugerrådet Tænk har testet 18 motor og displaykombinationer til elcykler. Der findes mange forskellige elcykler, men mange af dem bruger de samme motorer. Og det er i høj grad motoren på elcyklen, der afgør, hvordan cyklen er at køre med motorkraft. Derfor har Forbrugerrådet Tænk testet en række populære elmotorer til elcykler. Nederst på siden kan du se hvilke elcykler, som typisk bruger de testede motorer.
Testcyklerne er blevet sat i en testbænk, hvor en motor simulerer et menneskes pedaltråd og træder med 60 omdrejninger i minuttet – målet er en hastighed på lige under 25 km/t.
Der bliver så testet for forskellige scenarier som eksempelvis cykling på fladt terræn, på bakker og i modvind. Hvert af de tre scenarier testes med tre forskellige hjælpeniveauer, som elcykelmotoren skal understøtte med.
Thorben, Thomas og Anders er holdet bag vores test af elcykelmotorer. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.
Kørsel på fladt terræn er en test af, hvordan motoren opfører sig, når den slår til og fra: Er der forsinkelse på, hvornår motoren hjælper eller slår fra, når der bremses? Er der en yoyoeffekt, når du ligger på maksimalhastigheden? Og hvor effektivt understøtter motoren cyklen i forskellige hjælpeniveauer?
Acceleration og assistance er en test af, hvordan motoren begynder at hjælpe under acceleration. Er det meget tydeligt og giver et ryk eller en mere glidende og behagelig acceleration?
Hvor behagelig er accelerationen fra 0 og op til 25 km/t. både med og uden gearskifte?
Kørsel på stigninger og bakker er en test af, hvor meget hjælp motoren giver ved stigninger og bakker i de forskellige hjælpeniveauer. Det bliver målt både med og uden gearskifte og både ved hastigheder omkring 18 km/t. og knap 23 km/t.
Rækkevidden af motoren er vurderet ud fra alle ni kombinationer i testbænken: Hvor lang rækkevidde får du ved blandet kørsel med et standardbatteri på 500 watt-timer? Effektiviteten er vurderet ved en hastighed på både 18 km/t. og 23 km/t.
Motoreffektivitet er målt for, hvor effektivt motoren omsætter energien til fremdrift.
Display og betjening vurderes på, hvor let displayet er at betjene, hvor overskueligt det er, hvilken information der er til rådighed, samt hvor let det er at se displayet i eksempelvis kraftigt sollys.
Motorstøj er vurderet ved at måle, hvor meget motoren larmer, og hvor generende lyden er.
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.
Vi har lavet et overblik over hvilke cykelmærker, som typisk bruger de elmotormærker, vi har testet. Oversigten er ikke fuldkommen, men kan bruges som en rettesnor. Hvis elmotorfabrikanten ikke er nævnt på den elcykel du er interesseret i, er det sandsynligvis ikke en elmotor fra en af de testede mærker.
Spørg i forretningen hvilken elmotor og display elcyklerne har, og brug testen til at se hvordan de klarer sig i testen.
Boch:
Canyon, Centurion, Cresent, Cube, Fuji, Gazelle, Haibike, Kalkhoff, Koga, Kona, Raleigh, Riese & Müller, Scott, Trek, Univega, Kildemoes, Winther
Shimano:
BMC, Ghost, Kalkhoff, Merida, Cannondale, Scott, Cresent, Raleigh
Bafang:
Corwin, Cortina, Victoria, Excelsior
Giant:
Giant
Hvilken elcykelmotor der er bedst, kommer an på dit behov og hvad du skal bruge din elcykel til.
I vores test opnår én elcykelmotor at blive Bedst i test, i kombination med 3 forskellige displays. Men vi anbefaler 4 motorer i alt i kombination med forskellige displays.
Du skal være logget ind, for at se resultaterne af vores elcykelmotor test
Det er meget dyrt at indkøbe og teste elcykler. Der findes mange forskellige elcykler, og mange af dem bruger de samme motorer. Og det er i høj grad motoren på elcyklen, der afgør, hvordan cyklen er at køre.
Ved kun at teste motorerne i kombination med deres display (betjeningspanel), kan vi lave en test, som dækker rigtig mange forskellige cykelmodeller og –mærker.
Du kan med testen i hånden gå ned til din cykelforhandler og spørge om du kan købe en elcykel med den motor du gerne vil have.
Batteriet til en elcykel har betydning for hvor langt du kan køre. Et batteri på omkring 400 Wh (Watt timer) er et godt standardbatteri.
Læs mere om hvilket batteri du skal vælge og hvordan du passer på det på vores hjemmeside.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Elcykler drives enten af en frontmotor, centermotor eller baghjulsmotor. Hvad er forskellen på de tre motorplaceringer, og er det vigtigt? Få hjælp her.
Elcykler adskiller sig fra almindelige cykler på en række centrale områder. Undgå dyre fejlkøb ved at tjekke disse ti detaljer, før du køber din elcykel.
Elcykler fylder mere og mere på vejene. Det er der mange gode grunde til, og måske overvejer du også selv en at købe en elcykel? Men er det noget for dig?
Hvor glad er du for din elcykel og vil du anbefale den til andre? Det har vi spurgt 1.505 elcykelejere om. Se, hvilke mærker og typer cykelejerne anbefaler.
Batteriet har betydning for hvor glad du bliver for din elcykler. Læs hvad du skal se efter før køb, og hvordan du undgår dyre reparationer.
Elcyklen skal passes som en cykel, men der er ting ved elcyklen, som kræver særlig opmærksomhed.
Der er mange fordele ved at få repareret batteriet til din elcykel. Både for dig og miljøet. Der er dog også ting, du skal være opmærksom på. Læs med her.
Hjertet i en elcykel er motoren. Forbrugerrådet Tænk har testet 11 cykelmotorer til elcykler med centermotor.
Speed pedelecs er hurtige elcykler, som giver dig ekstra medvind på cykelstien. De kan køre 45 kilometer i timen, men det kræver, at du er forsigtig.