Test af Motorer til elcykler - Find den bedste centermotor
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Elcykelmotorer

Motoren på elcyklen har stor betydning for hvor god din elcykel er. Mange elcykelmærker bruger samme motor. Se hvilken elcykelmotor du skal spørge efter, når du køber elcykel.

Testet d. 10. juni 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Elcykelmotorer

Forbrugerrådet Tænk har testet 18 motor og displaykombinationer til elcykler. Der findes mange forskellige elcykler, men mange af dem bruger de samme motorer. Og det er i høj grad motoren på elcyklen, der afgør, hvordan cyklen er at køre med motorkraft. Derfor har Forbrugerrådet Tænk testet en række populære elmotorer til elcykler. Nederst på siden kan du se hvilke elcykler, som typisk bruger de testede motorer.

Testcyklerne er blevet sat i en testbænk, hvor en motor simulerer et menneskes pedaltråd og træder med 60 omdrejninger i minuttet – målet er en hastighed på lige under 25 km/t.

Der bliver så testet for forskellige scenarier som eksempelvis cykling på fladt terræn, på bakker og i modvind. Hvert af de tre scenarier testes med tre forskellige hjælpeniveauer, som elcykelmotoren skal understøtte med.

Mød holdet bag vores elcykelmotor test

Thorben, Thomas og Anders er holdet bag vores test af elcykelmotorer. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet elcykel-motorer

 • Kørsel på fladt terræn er en test af, hvordan motoren opfører sig, når den slår til og fra: Er der forsinkelse på, hvornår motoren hjælper eller slår fra, når der bremses? Er der en yoyoeffekt, når du ligger på maksimalhastigheden? Og hvor effektivt understøtter motoren cyklen i forskellige hjælpeniveauer?

 • Acceleration og assistance er en test af, hvordan motoren begynder at hjælpe under acceleration. Er det meget tydeligt og giver et ryk eller en mere glidende og behagelig acceleration?

  Hvor behagelig er accelerationen fra 0 og op til 25 km/t. både med og uden gearskifte?

 • Kørsel på stigninger og bakker er en test af, hvor meget hjælp motoren giver ved stigninger og bakker i de forskellige hjælpeniveauer. Det bliver målt både med og uden gearskifte og både ved hastigheder omkring 18 km/t. og knap 23 km/t.

 • Rækkevidden af motoren er vurderet ud fra alle ni kombinationer i testbænken: Hvor lang rækkevidde får du ved blandet kørsel med et standardbatteri på 500 watt-timer? Effektiviteten er vurderet ved en hastighed på både 18 km/t. og 23 km/t.

 • Motoreffektivitet er målt for, hvor effektivt motoren omsætter energien til fremdrift.

 • Display og betjening vurderes på, hvor let displayet er at betjene, hvor overskueligt det er, hvilken information der er til rådighed, samt hvor let det er at se displayet i eksempelvis kraftigt sollys.

 • Motorstøj er vurderet ved at måle, hvor meget motoren larmer, og hvor generende lyden er.

  • Kørsel på fladt terræn 21 %
  • Acceleration og assistance 16 %
  • Kørsel på stigninger og bakker 11 %
  • Rækkevidde 26 %
  • Motoreffektivitet 11 %
  • Display og betjening 5 %
  • Motorstøj 10 %

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

 • Vi har lavet et overblik over hvilke cykelmærker, som typisk bruger de elmotormærker, vi har testet. Oversigten er ikke fuldkommen, men kan bruges som en rettesnor. Hvis elmotorfabrikanten ikke er nævnt på den elcykel du er interesseret i, er det sandsynligvis ikke en elmotor fra en af de testede mærker.

  Spørg i forretningen hvilken elmotor og display elcyklerne har, og brug testen til at se hvordan de klarer sig i testen.

  Boch:

  Canyon, Centurion, Cresent, Cube, Fuji, Gazelle, Haibike, Kalkhoff, Koga, Kona, Raleigh, Riese & Müller, Scott, Trek, Univega, Kildemoes, Winther 

  Shimano:

  BMC, Ghost, Kalkhoff, Merida, Cannondale, Scott, Cresent, Raleigh

  Bafang:

  Corwin, Cortina, Victoria, Excelsior

  Giant:

  Giant

Spørgsmål og svar om elcykelmotorer

 • Hvilken elcykelmotor der er bedst, kommer an på dit behov og hvad du skal bruge din elcykel til.

  I vores test opnår én elcykelmotor at blive Bedst i test, i kombination med 3 forskellige displays. Men vi anbefaler 4 motorer i alt i kombination med forskellige displays.

  Du skal være logget ind, for at se resultaterne af vores elcykelmotor test

 • Det er meget dyrt at indkøbe og teste elcykler. Der findes mange forskellige elcykler, og mange af dem bruger de samme motorer. Og det er i høj grad motoren på elcyklen, der afgør, hvordan cyklen er at køre.

  Ved kun at teste motorerne i kombination med deres display (betjeningspanel), kan vi lave en test, som dækker rigtig mange forskellige cykelmodeller og –mærker.

  Du kan med testen i hånden gå ned til din cykelforhandler og spørge om du kan købe en elcykel med den motor du gerne vil have.

 • Batteriet til en elcykel har betydning for hvor langt du kan køre. Et batteri på omkring 400 Wh (Watt timer) er et godt standardbatteri. 

  Læs mere om hvilket batteri du skal vælge og hvordan du passer på det på vores hjemmeside.

  Batteri til elcykler: Det skal du vide

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.