Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Høretelefoner

Trådløse høretelefoner in-ear, true wireless, on-ear og over-ear. Forbrugerådet Tænk har testet 37 modeller. Se hvilke, der er Bedst i Test. Opdateret: 9. December 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af høretelefoner.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet høretelefoner

Vi har testet 37 høretelefoner. Alle høretelefonerne er bluetooth høretelefoner, og vi har testet både over-ear, on-ear og in-ear, hvor nogle er true wireless – helt uden kabler. Flere af høretelefoner har Aktiv noise reduktion (ANC)  

Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere høretelefoner under tidligere test også høretelefoner som er forholdsvis nye på markedet.  Selvom testresultaterne i de to test ikke er sammenlignelige, så er gode høretelefoner i den gamle test stadig gode høretelefoner.

Herunder kan du læse hvordan høretelefonerne er test på laboratorium og af lydeksperter.

Sådan har vi testet lyd

Lyden i højtalerne bliver testet af fem eksperter der lytter til sange fra genrerne

  • Rock
  • Pop
  • Jazz
  • Klassisk
  • Taleprogrammer

Eksperterne bedømmer blandt andet dynamik, lydstyrke, støj og forvrængning når de lytter til musikken både via bluetooth og med kabel, i de tilfælde høretelefonerne har mulighed for at bruge kabel.

Høretelefoner, der har aktiv støjreduktion(ANC) får bedømt lyden med funktionen tændt både i stille omgivelser og med baggrundsstøj.

Laboratoriet udfører også en teknisk lydtest ved at måle frekvensgangen og sammenligne indgangsfrekvenserne og sammenligne den med udgangsfrekvenserne. Det vil sige der bliver målt hvor tro høretelefonerne gengiver den lyd de bliver sat til at afspille og hvor god lyden er til at udbrede sig. Derudover bliver det målt hvor meget lyden forvrænges.

Det bliver også afprøvet hvor meget støj høretelefonerne selv producerer, ved blandt andet at bevæge hovedet og bevæge kabler.

Test af Støjreduktion (ANC)

Støjreduktion (ANC) er testet med forskellige typer baggrundsstøj, vedvarende støj, cyklisk støj, restaurantstøj samt blandet støj. Laboratoriet bedømmer også hvor meget støjreduktionsfunktionen selv støjer, samt hvor meget høretelefonernes passive lydisolering dæmper støj.

Brugervenlighed og komfort

Brugervenlighed og komfort bliver bedømt af en ekspert og fem øvede brugere. De gennemgår manualen og prøver hvor nemt det er at tilpasse høretelefonerne og sætte dem på/i. De vurderer også hvor behageligt de er at have på i hverdagen og ved udøvelse af sport samt hvor behagelige de føles på hovedet eller i ørene når de bruges i længere tid af gangen. Det bliver også afprøvet hvor egnet høretelefonerne er for personer med briller.

Opbevaringsetuier, -kasser eller -tasker bliver også afprøvet og bedømt, herunder vurderes det også hvor nemt det er at pakke høretelefonerne sammen og tage dem med på farten.

Testpersonerne vurderer, hvor nemme høretelefonerne er at rengøre samt hvor godt betjeningsmulighederne fungerer.

Batterilevetid

Batteriet testes ved at måle batterilevetiden både for en fuld opladning og for en kort opladning på 15 minutter. Laboratoriet tester hvor længe en fuld opladning tager og hvor gode høretelefonerne er til at vise status på om de skal oplades eller ej.

Holdbarhed

Holdbarhed testes ved at høretelefonerne bliver tabt på et stengulv fra en højde på 1,8 meter ti gange. I tilfælde af at høretelefonerne angiver en indkapslingsklasse mod fugt, dvs. om de er fugt- eller støvtætte, så tester vi også for det. Derudover vurder en ekspert konstruktionskvaliteten på høretelefonerne.

Sådan vægter vi bedømmelsen

  • Lyd: 50%
  • Støjreduktion (ANC): 10%
  • Brugervenlighed og komfort: 20%
  • Batteri: 15%
  • Holdbarhed: 5%

 

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT

 

Holdet bag vores høretelefon test
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Trankjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse