Høretelefoner Se test af 209 høretelefoner - Bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Høretelefoner

Trådløse høretelefoner in-ear, true wireless, on-ear og over-ear. Vi har også testet høretelefoner til børn. Se vores test af 209 modeller og se også hvilke, der er Bedst i Test.

Opdateret d. 4. november 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Høretelefoner

Vi har testet 209 høretelefoner. Alle høretelefonerne er bluetooth høretelefoner, og vi har testet både over-ear, on-ear og in-ear, hvor nogle er true wireless – helt uden kabler. Flere af høretelefoner har Active Noise Cancellation (ANC)  

Vi ændrede i 2023 vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere høretelefoner under tidligere test også høretelefoner som er forholdsvis nye på markedet. Selvom testresultaterne i de to test ikke er sammenlignelige, så er gode høretelefoner i den gamle test stadig gode høretelefoner.

Vi har testet høretelefoner fra følgende mærker:

Adidas, Apple, Audeze, Audio-Technica, Austrian Audio, Bang & Olufsen, Beats, Beats by Dre, Belkin, Beyerdynamic, Bose, Bowers & Wilkins, Creative, Denon, Devialet, Dyson, Fairphone, FiiO, Focal, Google, Hama, Hifiman, Huawei, Jabra, JBL, JLab, JVC, KEF, Lenco, Libratone, Marshall, Microsoft, Nothing, OnePlus, OTL, Panasonic, Philips, Pioner, Razer, Samsung, Sennheiser, Shokz, Shure, Skullcandy, Sonos, Sony, Soundcore, SUUNTO, Technics, Xiaomi og Yamaha

Også test af høretelefoner til børn

Vi tester også høretelefoner til børn, her er vi udover lydkvaliteten også interesseret i om hvorvidt de ikke kan spille højere end 85 dB

Derfor tester vi høretelefoner

God lyd er vigtig, uanset om du lytter til musik, podcast, lydbøger eller ser film, hvor andre ikke skal forstyrres af lyden. Vi tester lyd på flere parametre og undersøger lydkvaliteten, for at se om de forskellige typer af høretelefoner, ikke bare er smarte, men også kan levere god lyd. 

Mængden af elektronikaffald er støt stigende. Vores test skubber til markedet, så du kan vælge et par høretelefoner, du bliver glad for og bruger i mange år. 

Mød holdet bag vores høretelefon test

Thorben og Anders står for test af høretelefoner. Høretelefonerne er test på laboratorium og af lydeksperter. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet høretelefoner

  • Lyden i højtalerne bliver testet af fem eksperter der lytter til sange fra genrerne

    • Rock
    • Pop
    • Jazz
    • Klassisk
    • Taleprogrammer

    Eksperterne bedømmer blandt andet dynamik, lydstyrke, støj og forvrængning når de lytter til musikken både via bluetooth og med kabel, i de tilfælde høretelefonerne har mulighed for at bruge kabel.

    Høretelefoner, der har aktiv støjreduktion(ANC) får bedømt lyden med funktionen tændt både i stille omgivelser og med baggrundsstøj.

    Laboratoriet udfører også en teknisk lydtest ved at måle frekvensgangen og sammenligne indgangsfrekvenserne og sammenligne den med udgangsfrekvenserne. Det vil sige der bliver målt hvor tro høretelefonerne gengiver den lyd de bliver sat til at afspille og hvor god lyden er til at udbrede sig. Derudover bliver det målt hvor meget lyden forvrænges.

    Det bliver også afprøvet hvor meget støj høretelefonerne selv producerer, ved blandt andet at bevæge hovedet og bevæge kabler.

  • Støjreduktion (ANC) er testet med forskellige typer baggrundsstøj, vedvarende støj, cyklisk støj, restaurantstøj samt blandet støj. Laboratoriet bedømmer også hvor meget støjreduktionsfunktionen selv støjer, samt hvor meget høretelefonernes passive lydisolering dæmper støj.

  • Brugervenlighed og komfort bliver bedømt af en ekspert og fem øvede brugere. De gennemgår manualen og prøver hvor nemt det er at tilpasse høretelefonerne og sætte dem på/i. De vurderer også hvor behageligt de er at have på i hverdagen og ved udøvelse af sport samt hvor behagelige de føles på hovedet eller i ørene når de bruges i længere tid af gangen. Det bliver også afprøvet hvor egnet høretelefonerne er for personer med briller.

    Opbevaringsetuier, -kasser eller -tasker bliver også afprøvet og bedømt, herunder vurderes det også hvor nemt det er at pakke høretelefonerne sammen og tage dem med på farten.

    Testpersonerne vurderer, hvor nemme høretelefonerne er at rengøre samt hvor godt betjeningsmulighederne fungerer.

  • Batteriet testes ved at måle batterilevetiden både for en fuld opladning og for en kort opladning på 15 minutter. Laboratoriet tester hvor længe en fuld opladning tager og hvor gode høretelefonerne er til at vise status på om de skal oplades eller ej.

  • Holdbarhed testes ved at høretelefonerne bliver tabt på et stengulv fra en højde på 1,8 meter ti gange. I tilfælde af at høretelefonerne angiver en indkapslingsklasse mod fugt, dvs. om de er fugt- eller støvtætte, så tester vi også for det. Derudover vurder en ekspert konstruktionskvaliteten på høretelefonerne.