Test af mælkeskummer -Test af 25 elektriske, manuelle og piskeris
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Mælkeskummere

Skummet mælk kan gøre kaffen smagfuld og cremet. Men hvilke mælkeskummere er bedst i test og er de fri for PFAS? Få hjælp til at vælge den bedste mælkeskummer.

Opdateret d. 23. september 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Mælkeskummere

Forbrugerrådet Tænk har testet 21 mælkeskummere for deres evne til at skumme kold og varm mælk. i testen har vi undersøgt tre slags skummere: automatiske mælkeskummere, manuelle mælkeskummere og håndholdte elektriske mælkeskummer.

Vi tester mælkeskummerne på flere typer mælk både sødmælk, letmælk, minimælk, sojadrik og mandeldrik

Vi har testet mælkeskummere af disse mærker

Bialetti, Bodum, Caso, Clatronic, DeLonghi, Gastroback, Graef, Ikea, Jura, Melitta, Nespresso, Philips, RIG-TIG, Severin, Smeg, WMF og Zwilling 

Derfor har vi testet mælkeskummere

Det er spild af ressourcer at købe et produkt, der ikke virker, derfor tester vi mælkeskummere selvom det umiddelbart er en simpel maskine. Vores test viser at ca. halvdelen af skummerne får bedømmelsen ’god’, mens resten får ’middel’, så der er plads til forbedring hos mange producenter. Vores test skubber både producenter og hele markedet i den rigtige retning. Vi tester, så du kan vælge et produkt der passer til dit behov, som du bliver glad for og bruger.

Indhold af PFAS er undersøgt

De mælkeskummere, som har en non-stick belægning har vi kontaktet producenten eller importøren og spurgt om belægningen indeholder PFAS. Indeholder mælkeskummeren PFAS, trækker det ned i bedømmelsen.

Mød holdet bag vores mælkeskummer test

Christel og Peter står bag vores test af mælkeskummere, de har udvalgt produkterne og behandlet alle tallene fra laboratoriet. Pernille har kontaktet producenterne og spurgt dem om belægningen i skummerne indeholder PFAS. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Christel Kirkeby

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet mælkeskummere

  • Mælkeskummerne er blevet testet for evnen til at skumme kold og varm mælk.

    Minimælk, letmælk, sødmælk, sojadrik samt mandeldrik er blevet varmet og skummet i alle mælkeskummerne.

    Skummets kvalitet, volumen og temperatur er blevet målt og bedømt. Derudover er mælkeskummerne blevet testet for deres evne til at skumme kold mælk, såfremt de havde denne funktion.

    De mælkeskummere, der havde opvarmningsfunktion alene, er også blevet testet for evnen til blot at varme mælk.

  • Mælkeskummerne er blevet bedømt for brugervenlighed.

    Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvor nemme maskinerne er at bruge, samle og opbevare, samt hvor nemme de er at rengøre.

  • Energiforbruget ved brug af mælkeskummerne er blevet målt ved standby samt ved skumning. Målingerne ved skumning er blevet udregnet ved forbruget af energi pr. 100 ml mælk.

  • Byggekvalitet er et udtryk for, hvor god mælkeskummeren er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.

  • Støjen fra mælkeskummerne er blevet bedømt, dels ved en objektiv måling i decibel, dels en subjektiv bedømmelse af, hvor meget de støjer.

  • Samlet bedømmelse vægtes således:

    • Skumme kold og varm mælk: 50 %
    • Brugervenlighed: 30 %
    • Energiforbrug: 10 %
    • Byggekvalitet: 5 %
    • Støj: 5 %

    Hvis der er PFAS i belægningen så trækker det ned i den samlede bedømmelse. Det gælder også hvis producenten ikke svarer, her formoder vi at der er tale om PFAS 

    Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.