Test af smarte termostater- Se de bedste i test (2023)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Smarte termostater

Hvilken smart termostat skal du vælge til din radiator? Se vores test af seks digitale termostater. Find den bedste til at styre temperaturen i dit hjem

Opdateret d. 30. november 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Smarte termostater

En smart termostat til radiatoren hjælper dig med at styre varmen i dit hjem. Du indstiller den til at skrue ned for varmen, når du ikke er hjemme, slukke for radiatoren, når du lufter ud og meget mere. 

På den måde kan du spare på varmeregningen. Vi har testet hvor præcise de digitale termostater er, og hvor brugervenlige de er.

Vi har testet følgende mærker:

Aqara, Bosch, Danfoss, Eve, Netatmo og Tado

Mød holdet bag vores smart termostat test

Thorben og anders står bag vores test af smarte termostater. Testen er lavet i samarbejde med vores søsterorganisation i England which.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet smart termostater

 • Brugervenligheden af smart termostaterne er teste ved at undersøge hvor nemme de er at installere, om man selv kan gøre det eller om der skal en professionel installatør til, samt hvor god manualen beskriver og illustrerer trinene i opsætning og brug.

  Det er også undersøgt hvor nemt det er at tilslutte termostatenens netværk og om det kræver andre apparater som for eksempel en hub.

  Testlaboratoriet under søger også  hvor nemt det er at finde og ændre forskellige indstillinger, hvor nemt det er at opsætte og justere planer samt at planlægge forskellige perioder som fx ferier.

 • Termostatfunktionen er testet ved at installere termostaterne i et temperaturkontrolleret rum for at måle hvor nøjagtigt de måler temperaturen.

  Laboratoriet måles derudover hvor hurtig og præcis termostaterne reagerer på temperaturændringer og justerer radiatoren derefter for dernæst at vise ændringerne i den tilhørende app.

 • I testen undersøger vi  hvilke funktioner de smarte termostater tilbyder, Vi tjekker hvordan funktionerne bruges både på selve termostaterne og i de tilhørende apps.   

 • Vi har testet Datasikkerheden ved at undersøge hvilken type data der bliver sendt mellem hub og den sky, hvor dataen bliver lagret. Vi tester hvordan den bliver sendt og krypteret og om og hvordan en brugerkonto skal opsættes og sikres.  

  • Brugervenlighed: 50%
  • Termostatfunktion: 40%
  • Funktioner: 10%
  • Datasikkerhed: Hvis der er problemer med datasikkerheden trækker det ned i testen, ellers vægtes resultatet ikke