Find den billigste og bedste indboforsikring her (TEST 2022)
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Indboforsikringer

Hvilken indboforsikring er bedst og billigst? Vi har testet 16 forskellige forsikringsselskabers indboforsikringer.

Testet d. 31. januar 2022

De fleste tænker nok på indboforsikringen i forbindelse med indbrud eller tyveri af genstande, men også hvis du skulle være så uheldig, at dit hus eller din lejlighed nedbrændte, er det også indboforsikringen, der skal erstatte alle dine ejendele.

En anden meget vigtig del af indboforsikringen er den indbyggede ansvarsforsikring. Hvis du skulle være skyld i, at en anden person kommer alvorligt til skade, kan du risikere at skulle betale en meget stor erstatning. Her træder ansvarsforsikringen, som er en del af indboforsikringen, til. 

Vi har testet indboforsikringer fra både blandt andre Tryg, Alka, Alm. Brand og Topdanmark. Lærestandens Brandforsikring og FDM Forsikring er også med i testen.

Priserne på indboforsikringerne er fundet ved, at vi undersøger, hvad indboforsikringen koster for ti fiktive og meget forskellige forbrugere, der både bor i lejligheder, villaer og rækkehuse fordelt over hele landet, og hvor husstanden er vidt forskelligt sammensat.

Prisen er altså et gennemsnit, der giver et retvisende billede af, hvilke selskaber der generelt tilbyder de henholdsvis billigste og dyreste indboforsikringer. Men du kan ikke gå ud fra, at de priser på forsikringer, du ser her i testen, er de samme som dem, du selv vil kunne få tilbudt.

Priser på forsikringer varierer meget, alt efter hvem du er, hvad du ejer, og ikke mindst, hvor du bor. Så du skal se priserne her i testen som en indikator og altså ikke som et facit.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores test af indboforsikringer

Lars Baadsgaard er chefkonsulent i Test og Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og ansvarlig for finansielle test. Linnea Lau Everland er studentermedhjælper i Test og Analyse.

Sådan tester vi indboforsikringer

 • Forbrugerrådet Tænk har testet pris og dækning for i alt 16 forsikringsselskaber, der udbyder indboforsikring. Selskaberne i testen dækker over 80 procent af markedet.

 • Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte forsikringsselskaberne i november-december 2021. Vi har testet priser gældende fra januar 2022.

 • I testskemaet er beregnet pris beregnet af Forbrugerrådet Tænk som et simpelt gennemsnit af 10 forskellige cases. Prisen eller præmien fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bopæl, alder, antal voksne og børn i husstanden og eventuelt skader de seneste tre år. Vi har testet priser i forskellige situationer med ingen, én eller to skader de seneste tre år. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket selskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.

 • Indboforsikringen, som vi har valgt at teste, er med en ønsket selvrisiko på 2.000 kr. eller tættest muligt på, hvilket Forbrugerrådet Tænk vurderer, at en typisk forbruger vælger/ønsker. Indbosum indgår i testen i et spænd fra 800.000 – 1.400.000 kroner eller tættest muligt på, hvilket vi vurderer vil være passende for mange forbrugere.

 • Tilvalgsdækninger som fx årsrejseforsikring, glas og kumme, pludselig skade og udvidet cykel er ikke medtaget i priserne, der indgår i testen. Der forudsættes ikke tyverialarm og vindueslås, men der forudsættes, at der er røgalarm. Elektronikdækning er medtaget i denne test, både for så vidt angår dækningsomfang og i priserne for tre af de ti cases. Vi har medtaget testparameteren ”Obligatoriske tilvalgsdækninger inkluderet i prisen”, da nogle selskaber kan tilbyde ekstra dækning, indeholdt i den pris som indgår i testen.

 • Forsikringsvilkårene, som bedømmes, er generelt meget ens, men du skal bemærke, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre, men stadig i situationer betydende forskelle i dækning, hvilket er afspejlet i samlet bedømmelse i pct.

  • Pris & selvrisiko 35 %
  • Forsikringsdækning 55 %
  • Kundetilfredshed og ankenævnssager 10 %
 • Kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring indgår i testen som statistiske målinger af performance målt af et uafhængigt analysebureau EPSI og offentlig tilgængelig statistik fra Ankenævnet for Forsikring.