TEST Find den billigste og bedste indboforsikring her - 2023
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Indboforsikringer

Hvor får du den bedste og billigste indboforsikring? Vi har testet 15 forsikringsselskabers indboforsikringer, så du kan finde den bedste dækning til den bedste pris.

Testet d. 26. oktober 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Indboforsikringer

En indboforsikring er en nødvendig forsikring for alle. Det er din indboforsikring, der skal dække dig i forbindelse med indbrud eller tyveri af genstande, men det er også den, der skal dække dine ejendele, hvis du skulle være så uheldig, at dit hus eller din lejlighed brænder ned.

Din indboforsikring indeholder også en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen skal træde til, hvis du skulle være skyld i, at en anden person kommer alvorligt til skade, og du skal betale en erstatning.

Vi har testet indboforsikringer fra Tryg, PenSam, Popermo, Lærerstandens Brandforsikring, Next, Alka, TJM, Codan, Sønderjysk Forsikring, FDM, GF Forsikring, Topdanmark, Gjensidige, If og Alm. Brand.

Prisen på indboforsikringer

Priserne på indboforsikringerne, som du kan se i testskemaerne herunder, er beregnede priser. Det betyder, at priserne i testen giver et billede af, hvilke selskaber der generelt tilbyder de henholdsvis billigste og dyreste indboforsikringer. Men det betyder også, at priserne på forsikringer, du ser i testen her, kan adskille sig fra de priser, som du vil blive tilbudt.

Priser på forsikringer er blandt andet afhængig af, hvor du bor, din alder og din skadeshistorik, så se priserne i testen som en indikator og ikke som et facit.

Mød holdet bag vores test af indboforsikringer

Emil Rosager Schaarup er projektleder i Test og Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og ansvarlig for finansielle test.

Emil Rosager Schaarup

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan tester vi indboforsikringer

 • Forbrugerrådet Tænk har testet pris og dækning for i alt 15 forsikringsselskaber, der udbyder indboforsikring. Selskaberne i testen dækker over 80 procent af markedet.

 • Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte forsikringsselskaberne i september 2023.

 • I testskemaet er beregnet pris beregnet af Forbrugerrådet Tænk som et simpelt gennemsnit af 10 forskellige cases. Prisen eller præmien fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bopæl, alder, antal voksne og børn i husstanden og eventuelt skader de seneste tre år. Vi har testet priser i forskellige situationer med ingen, én eller to skader de seneste tre år. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket selskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.

 • Indboforsikringen, som vi har valgt at teste, er med en ønsket selvrisiko på 2.000 kr. eller tættest muligt på, hvilket Forbrugerrådet Tænk vurderer, at en typisk forbruger vælger/ønsker. Indbosum indgår i testen i et spænd fra 800.000 – 1.400.000 kroner eller tættest muligt på, hvilket vi vurderer vil være passende for mange forbrugere.

 • Tilvalgsdækninger som fx årsrejseforsikring, glas og kumme, pludselig skade og udvidet cykel er ikke medtaget i priserne, der indgår i testen. Der forudsættes ikke tyverialarm og vindueslås, men der forudsættes, at der er røgalarm. Elektronikdækning er medtaget i denne test, både for så vidt angår dækningsomfang og i priserne for tre af de ti cases. Vi har medtaget testparameteren ”Obligatoriske tilvalgsdækninger inkluderet i prisen”, da nogle selskaber kan tilbyde ekstra dækning, indeholdt i den pris som indgår i testen.

 • Forsikringsvilkårene, som bedømmes, er generelt meget ens, men du skal bemærke, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre, men stadig i situationer betydende forskelle i dækning, hvilket er afspejlet i samlet bedømmelse i pct.

  • Pris & selvrisiko: 35 %
  • Forsikringsdækning: 55 %
  • Kundetilfredshed og ankenævnssager: 10 %
 • Kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring indgår i testen som statistiske målinger af performance målt af et uafhængigt analysebureau EPSI og offentlig tilgængelig statistik fra Ankenævnet for Forsikring.