
Mød holdet bag vores test af indboforsikringer
Lars Baadsgaard er chefkonsulent i Test og Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og ansvarlig for finansielle test. Linnea Lau Everland er studentermedhjælper i Test og Analyse.
Sådan tester vi indboforsikringer
-
Forbrugerrådet Tænk har testet pris og dækning for i alt 16 forsikringsselskaber, der udbyder indboforsikring. Selskaberne i testen dækker over 80 procent af markedet.
-
Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte forsikringsselskaberne i november-december 2021. Vi har testet priser gældende fra januar 2022.
-
I testskemaet er beregnet pris beregnet af Forbrugerrådet Tænk som et simpelt gennemsnit af 10 forskellige cases. Prisen eller præmien fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bopæl, alder, antal voksne og børn i husstanden og eventuelt skader de seneste tre år. Vi har testet priser i forskellige situationer med ingen, én eller to skader de seneste tre år. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket selskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.
-
Indboforsikringen, som vi har valgt at teste, er med en ønsket selvrisiko på 2.000 kr. eller tættest muligt på, hvilket Forbrugerrådet Tænk vurderer, at en typisk forbruger vælger/ønsker. Indbosum indgår i testen i et spænd fra 800.000 – 1.400.000 kroner eller tættest muligt på, hvilket vi vurderer vil være passende for mange forbrugere.
-
Tilvalgsdækninger som fx årsrejseforsikring, glas og kumme, pludselig skade og udvidet cykel er ikke medtaget i priserne, der indgår i testen. Der forudsættes ikke tyverialarm og vindueslås, men der forudsættes, at der er røgalarm. Elektronikdækning er medtaget i denne test, både for så vidt angår dækningsomfang og i priserne for tre af de ti cases. Vi har medtaget testparameteren ”Obligatoriske tilvalgsdækninger inkluderet i prisen”, da nogle selskaber kan tilbyde ekstra dækning, indeholdt i den pris som indgår i testen.
-
Forsikringsvilkårene, som bedømmes, er generelt meget ens, men du skal bemærke, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre, men stadig i situationer betydende forskelle i dækning, hvilket er afspejlet i samlet bedømmelse i pct.
-
- Pris & selvrisiko 35 %
- Forsikringsdækning 55 %
- Kundetilfredshed og ankenævnssager 10 %
-
Kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring indgår i testen som statistiske målinger af performance målt af et uafhængigt analysebureau EPSI og offentlig tilgængelig statistik fra Ankenævnet for Forsikring.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Selvrisiko: Skal den være høj eller lav?
Selvrisikoen har betydning for både for prisen og hvordan du kan bruge din indboforsikring. Det er vigtigt at gøre sig klart, om du har brug en høj eller lav selvrisiko. Læs med her.

Vælg elektronikdækning frem for tillægsforsikringer
Når du køber fx en mobiltelefon, får du typisk tilbudt at tilkøbe en forsikring til produktet, men disse tillægsforsikringer kan sjældent betale sig.

Her er de bedste og billigste indboforsikringer
Betaler du for meget for din indboforsikring? Vi har testet 16 forskellige selskabers indboforsikringer, så du kan finde den bedste forsikring til dig.

Dækker dyre indboforsikringer bedre end billige?
Pris og kvalitet hænger ikke umiddelbart sammen, når du skal finde en indboforsikring, der dækker godt.