Test: Kombucha med ingefær Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Kombucha

Hvilken kombucha med ingefær smager bedst? Vi har testet 8 forskellige kombuchaer. Se hvilke der smager godt, og hvilke der smagte surt og dårligt.

Testet d. 17. maj 2021

Forbrugerrådet Tænk har testet otte forskellige mærker af kombucha med ingefær. Denne smagsvariant er valgt, fordi det var den simpleste variant, der var flest af på markedet. Vi fandt nemlig cirka 80 forskellige produkter af kombuchatypen i forskellige smagsvarianter.

En del produkter er købt online, da de ikke findes i fysiske butikker. Vi har testet kombucha med ingefær af mærkerne

  • Better You
  • Ferm
  • Karma
  • The Gutsy Captain
  • da Carla
  • Læsk
  • Aarstiderne
  • Urtekram
Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Sådan har vi testet kombucha

  • Smag er vurderet af et ekspertpanel på fire personer, der repræsenterer henholdsvis restaurationsbranchen og universitetsverdenen, og som alle har flere års erfaring med vurdering af smag og kombucha.

    Smagstesten er en blindsmagning

    Eksperterne er:

    • Jonas Astrup: Udviklings- og innovationschef hos Meyers Madhus
    • Marie Damsbo-Svendsen: Cand.scient. i fødevare[1]innovation og sundhed, videnskabelig assistent, Københavns Universitet
    • Katrine Giorgio Bjørnhart: Sommelier ved restaurant Ché Fè
    • Michael Bom Frøst: Lektor, ph.d. ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab
  • Alkoholindhold og pH-værdi er målt på et laboratorium.

    Kombucha er fermenteret, og gæringsprocessen af sukkeret i teen giver alkohol.

    Indeholder en drik mere end 1,2 procent alkohol, skal det faktiske indhold af alkohol ifølge Mærkningsforordningen angives.

    Forbrugerrådet Tænk har undersøgt om kombucha-drikkene lever op til mærkningsordningen

    • Smag: 70 procent
    • Alkoholindhold – retvisende deklarering af dette - 20 procent
    • Oplysninger på emballagen: 10 procent

Spørgsmål og svar om kombucha

  • Kombucha er en sødet te, som er gæret med en bakterie- og svampekultur, kaldet SCOBY.

    Resultatet er en meget lidt alkoholisk drik, der smager syrligt og gerne lidt sødt af den te, den er lavet på.

  • Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige mærker kombucha med ingefær. Kombuchaerne er smagstestet af 4 eksperter, og alkoholindholdet er undersøgt.

    Vi anbefaler 3 kombuchaer. Du skal være logget ind for at se hvilke, der er bedst i test.

  • Kombucha med ingefær er testet på flere måder:

    Blindsmagning: Drikkene er er blindsmagt af et ekspertpanel, som har vurderet smagen uden at vide hvilke mærker de har smagt.

    Laboratorietest: Vi har målt alkoholindholdet og pH-værdi på laboratorium, for at undersøge om alkoholindholdet matcher det, der står på emballagen.

    Vi fandt både kambuchaer som smagte dårligt og som havde et for højt alkoholindhold.