Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Kombucha

Hvilken kombucha med ingefær smager bedst? Vi har testet 8 forskellige kombuchaer. Se hvilke der smager godt, og hvilke der smagte surt og dårligt. Testet: 17. Maj 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af kombucha med ingefær.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores kombucha test

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Niklas Weinreich Bertelsen

Projektleder
Test & Analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse

Elise Tangegaard Nyhus

Studentermedarbejder
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet kombucha

Forbrugerrådet Tænk har testet otte forskellige mærker af kombucha med ingefær.

Denne smagsvariant er valgt, fordi det var den simpleste variant, der var flest af på markedet.

Forbrugerrådet Tænk fandt cirka 80 forskellige produkter af kombuchatypen i forskellige smagsvarianter.

En del produkter er købt online, da de ikke findes i fysiske butikker.

Disse mærker har vi testet:

Vi har testet kombucha med ingefær af mærkerne

  • Better You
  • Ferm
  • Karma
  • The Gutsy Captain
  • da Carla
  • Læsk
  • Aarstiderne
  • Urtekram

Smag – hvor godt smager kombuchaen

Smag er vurderet af et ekspertpanel på fire personer, der repræsenterer henholdsvis restaurationsbranchen og universitetsverdenen, og som alle har flere års erfaring med vurdering af smag og kombucha.

Smagstesten er en blindsmagning

Eksperterne er:

  • Jonas Astrup: Udviklings- og innovationschef hos Meyers Madhus
  • Marie Damsbo-Svendsen: Cand.scient. i fødevare[1]innovation og sundhed, videnskabelig assistent, Københavns Universitet
  • Katrine Giorgio Bjørnhart: Sommelier ved restaurant Ché Fè
  • Michael Bom Frøst: Lektor, ph.d. ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab

Alkoholindhold og pH-værdi

Alkoholindhold og pH-værdi er målt på et laboratorium.

Kombucha er fermenteret, og gæringsprocessen af sukkeret i teen giver alkohol.

Indeholder en drik mere end 1,2 procent alkohol, skal det faktiske indhold af alkohol ifølge Mærkningsforordningen angives.

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt om kombucha-drikkene lever op til mærkningsordningen

Læs mere: Disse kombuchaer har problemer <HUSK LINK>

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smag: 70 procent
  • Alkoholindhold – retvisende deklarering af dette - 20 procent
  • Oplysninger på emballagen: 10 procent

Log ind for at finde den bedste kombucha

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til havredrik test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

Spørgsmål og svar om kombucha

Hvad er kombucha?

Kombucha er en sødet te, som er gæret med en bakterie- og svampekultur, kaldet SCOBY.

Resultatet er en meget lidt alkoholisk drik, der smager syrligt og gerne lidt sødt af den te, den er lavet på.

Hvilken kombucha er bedst?

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige mærker kombucha med ingefær. Kombuchaerne er smagstestet af 4 eksperter, og alkoholindholdet er undersøgt.

Vi anbefaler 3 kombuchaer. Du skal være logget ind for at se hvilke, der er bedst i test.

Hvordan har I testet kombucha?

Kombucha med ingefær er testet på flere måder:

Blindsmagning: Drikkene er er blindsmagt af et ekspertpanel, som har vurderet smagen uden at vide hvilke mærker de har smagt.

Laboratorietest: Vi har målt alkoholindholdet og pH-værdi på laboratorium, for at undersøge om alkoholindholdet matcher det, der står på emballagen.

Vi fandt både kambuchaer som smagte dårligt og som havde et for højt alkoholindhold.