
{{ product.model }}
Mød holdet bag vores kombucha test
Peter, Stella, Elise og Nicklas står bag vores test af kombucha.

Peter Skjødt

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet kombucha
-
Smag er vurderet af et ekspertpanel på fire personer, der repræsenterer henholdsvis restaurationsbranchen og universitetsverdenen, og som alle har flere års erfaring med vurdering af smag og kombucha.
Smagstesten er en blindsmagning
Eksperterne er:
- Jonas Astrup: Udviklings- og innovationschef hos Meyers Madhus
- Marie Damsbo-Svendsen: Cand.scient. i fødevare[1]innovation og sundhed, videnskabelig assistent, Københavns Universitet
- Katrine Giorgio Bjørnhart: Sommelier ved restaurant Ché Fè
- Michael Bom Frøst: Lektor, ph.d. ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab
-
Alkoholindhold og pH-værdi er målt på et laboratorium.
Kombucha er fermenteret, og gæringsprocessen af sukkeret i teen giver alkohol.
Indeholder en drik mere end 1,2 procent alkohol, skal det faktiske indhold af alkohol ifølge Mærkningsforordningen angives.
Forbrugerrådet Tænk har undersøgt om kombucha-drikkene lever op til mærkningsordningen
-
- Smag: 70 procent
- Alkoholindhold – retvisende deklarering af dette - 20 procent
- Oplysninger på emballagen: 10 procent
Spørgsmål og svar om kombucha
-
Kombucha er en sødet te, som er gæret med en bakterie- og svampekultur, kaldet SCOBY.
Resultatet er en meget lidt alkoholisk drik, der smager syrligt og gerne lidt sødt af den te, den er lavet på.
-
Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige mærker kombucha med ingefær. Kombuchaerne er smagstestet af 4 eksperter, og alkoholindholdet er undersøgt.
Vi anbefaler 3 kombuchaer. Du skal være logget ind for at se hvilke, der er bedst i test.
-
Kombucha med ingefær er testet på flere måder:
Blindsmagning: Drikkene er er blindsmagt af et ekspertpanel, som har vurderet smagen uden at vide hvilke mærker de har smagt.
Laboratorietest: Vi har målt alkoholindholdet og pH-værdi på laboratorium, for at undersøge om alkoholindholdet matcher det, der står på emballagen.
Vi fandt både kambuchaer som smagte dårligt og som havde et for højt alkoholindhold.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Kombucha: Her er de bedste med ingefær
Kombucha er en forholdsvist ny drik på det danske marked, og vi har testet 8 kombuchaer med smag af ingefær. Se de bedste kombuchaer her.

Kombucha: Her er gået noget galt
Kombucha er er drik lavet på gæret te, og hos nogle af de testede kombuchaer, har smagen og alkoholprocenten udviklet sig i en uheldig retning.

Kombucha: Hvad er det nu for en drik?
Kombucha er en gammel drik fra Asien, der for forholdsvist nylig er begyndt at dukke op i butikkerne herhjemme.