
Mød holdet bag vores rosin test
Peter har det ledende ansvar på vores test af rosiner. Udover en laboratorie test, så har 120 af vores medlemmer deltaget i testen ved at blindsmage rosinerne for os.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet rosiner
-
Smagen er vurderet af 120 almindelige forbrugere, som har smagt alle 10 rosinmærker.
Prøverne blev vurderet i en blindsmagning – og altså uden at personerne vidste, hvilke mærker der var tale om.
Prøverne blev sendt ud til forbrugerne, så testen kunne gennemføres uden at samle forbrugerne.
-
Indholdet af pesticidrester og skimmelsvampe (mykotoksiner) er blevet analyseret på et eksternt laboratorium,
Antallet af fundne stoffer og mængde er blevet evalueret.
Rosinerne er desuden undersøgt for indhold af sulfitter.
-
Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, såsom oplysninger om oprindelse, opbevaring, affaldssortering med mere
-
- Smag 55%
- Pesticidrester 30%
- Mykotoksiner 10%
- Oplysninger på emballagen 5%
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Her har vi fundet sprøjtemidler i din mad
Sprøjtemidler – også kendt som pesticider – kan bidrage til risikoen for sundhedsskadelige effekter. Men hvor får du sprøjtemidlerne fra? Læs med og find ud af, hvor vi har fundet pesticidrester i mad.

Rosiner: Rester af 22 forskellige sprøjtemidler
Rosiner indeholder ligesom vindruer ofte rester af sprøjtemidler. Forbrugerrådet Tænk fandt rester af op til 22 sprøjtemidler i rosinerne.

Rosiner: Her er de bedste
Hvilke rosiner smager bedst, og er fri for sprøjtemidler, sulfitter og skimmelsvamp? Vi har testet og prøvesmagt. Se de bedste rosiner her.