Test af rosiner - Se hvilke der smager bedst
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Rosiner

Hvilke rosiner smager bedst og er fri for problematiske stoffer? Vi har undersøgt rosinerne og 120 danskere har blind-smagt dem. Se hvilke der er bedst.

Testet d. 15. oktober 2020

Rosiner er tørret druer, som ofte indeholder en del sprøjtegifte. Rosiner er også en tørret frugt, som fødevarestyrelsen anbefaler, at du ikke spiser for mange af. Rosiner kan nemlig indeholde svampegiften ochratoksin A, som stammer fra skimmelsvampe.

Forbrugerrådet Tænk har derfor testet rosiner, for at undersøge om rosinerne indeholder uønskede stoffer som sprøjtegifte og skimmelsvamp. 

Testen ser også på hvilke rosiner, som smager bedst.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores rosin test

Peter har det ledende ansvar på vores test af rosiner. Udover en laboratorie test, så har 120 af vores medlemmer deltaget i testen ved at blindsmage rosinerne for os.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet rosiner

  • Smagen er vurderet af 120 almindelige forbrugere, som har smagt alle 10 rosinmærker. 

    Prøverne blev vurderet i en blindsmagning – og altså uden at personerne vidste, hvilke mærker der var tale om.

    Prøverne blev sendt ud til forbrugerne, så testen kunne gennemføres uden at samle forbrugerne. 

  • Indholdet af pesticidrester og skimmelsvampe (mykotoksiner) er blevet analyseret på et eksternt laboratorium,

    Antallet af fundne stoffer og mængde er blevet evalueret. 

    Rosinerne er desuden undersøgt for indhold af sulfitter. 

  • Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, såsom oplysninger om oprindelse, opbevaring, affaldssortering med mere

    • Smag 55%
    • Pesticidrester 30%
    • Mykotoksiner 10%
    • Oplysninger på emballagen 5%