TEST: Flyverdragt - Se de bedste i test (2022)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Flyverdragter

Hvilken flyverdragt er Bedst i test? Se hvilke flyverdragter som er mest vandtætte og slidstærke. Flere flyverdragter indeholder uønskede kemikalier, se hvilke du ikke skal købe.

Testet d. 6. oktober 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Flyverdragter

Vi har  testet otte flyverdragter for hvor holdbare, vandtætte m.m. de er. Flyverdragterne er udvalg blandt de mest populære mærker og efter vi har spurgt forældre hvilke mærker vi skulle teste.

Test af vandtæthed og holdbarhed er lavet på flyverdragter, der har været vasket 5 gange. Åndbarhed og indhold af fluorstoffer er testet på nye dragter.

I testen af flyverdragter, har vi testet følgende mærker, som vi har købt i forretninger: Bilka/Føtex, H&M, Intersport, Lego Kabooki, Name It, Reima, Ticket to heaven og Wheat

Mød holdet bag vores flyverdragt test

Stine og Mariane er holdet bag vores flyverdragt test.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet flyverdragter

 • Vandtæthed af yderstof og sømme er en måling af, hvor højt et vandtryk der skal til, før vanddråber presses igennem stoffet eller sømmen.

  Vores krav er, at stof og sømme skal kunne klare et vandsøjletryk på mindst omkring 3.000-4.000 mm. 

  Yderstoffets vandskyende evne er undersøgt ved at bruse stoffet med vand og bedømme, hvorvidt vandet preller af eller opsuges.

  Åndbarhed er en måling af, hvor let vanddamp kan passere fra indersiden af flyverdragten til ydersiden.

 • Holdbarhed er testet ved at slide yderstoffet 5 forskellige steder på dragten for at se, om det kan holde til langvarig slitage.

  Kraften, der skal til for at rive stoffet i stykker, er også testet.

  Efter de 5 gange vask er det undersøgt, om dragterne har ændret udseende.

  Vægt og tørretid på snor efter en omgang i vaskemaskinen er også målt.

 • Sikkerhed er en vurdering af antallet og placeringen af reflekser på regntøjet. Deres evne til at reflektere lys har vi ikke målt.

  Løsthængende snore og tillukkede hætter har vi også tjekket, om dragten er udstyret med. De kan udgøre en unødvendig risiko.

 • Indholdet af organiske fluorstoffer (PFAS) i flyverdragternes yderste lag stof er bestemt for at afgøre, om der er anvendt fluorstoffer for eksempel til at gøre flyverdragterne vandtætte eller smudsafvisende

  Vi har målt for indholdet af  bisphenol A (BPA), der kan tilføjes i produktionen eller eventuelt ende i tøj lavet af genanvendt plast. Der er ingen regler for mængder af BPA i tøj.

  • Vandtæthed 40%
  • Åndbarhed 25%
  • Holdbarhed 20%
  • Vægt og tørretid 5%
  • Sikkerhed og uønsket kemi 10%

  Anvendelse af fluorstoffer trækker den samlede bedømmelse ned.

 • Forbrugerrådet Tænk testede også flyverdragter i 2020. Testprogrammet for 2020 og 2022 er identisk, bortset fra at vi 2022 også har testet for Bisphenol A.