TEST: plantebøffer til burger | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Plantebøffer

Hvilken plantebøf smager mest af burgerbøf? Vi har testet syv forskelle plantebaserede bøffer. Bøfferne er testet for smag, tekstur og uønskede stoffer. Vi har også set på nærringsindholdet.

Testet d. 31. januar 2022

Plantebasserede bøffer kan være et alternativ til kød. Men smager de egentlig godt? Vi har testet dem på laboratorium. Plantebøfferne er blindsmagt af

  • Kok og madskribent Christine Bille
  • Projektleder og underviser på Hotel og Restaurantskolen Lene Vietz
  • Kokkeelev på Hotel- og Restaurantskolen  Stella Petersen 
Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores plantebøf test

Peter og Gitte har ansvaret for vores test af plantebøffer, mens Stella og Elise har stået for markedsresearch mm af vores test. Derudover har tre eksperter blindsmagt bøfferne

Sådan har vi testet plantebøffer

  • Smagen er blevet bedømt af tre smagsdommere, der vurderede bøfferne i efter tilberedning på pande.

    Smagstesten foregik på Hotel- og Restaurantskolen, og bøfferne blev tilberedt i et fra smagslokalet tilstødende lokale, så dommerne ikke kunne se, hvilke bøffer, der blev tilberedt. Produkterne blev serveret for dommerne i blindet og tilfældig rækkefølge.

    smagsdommerne er:

    • Kok og madskribent Christine Bille
    • Projektleder og underviser på Hotel og Restaurantskolen Lene Vietz
    • Kokkeelev på Hotel- og Restaurantskolen 
    • Stella Petersen
  • Næringsindholdet er en bedømmelse af dels de tilgængelige næringsinformationer på emballagen, dels de i laboratoriet målte værdier af salt (NaCl), protein, aminosyresammensætning, B-12-vitamin og jern.

     

  • Uønsket kemi er en vurdering af mineralske olier og 3-MCPD, som er blevet analyseret på et laboratorium.

    • Smag: 35 %
    • Næringsindhold: 35 %
    • Uønsket kemi: 20 %
    • Information på emballagen: 10 %