
Mød holdet bag vores plantebøf test
Peter og Gitte har ansvaret for vores test af plantebøffer, mens Stella og Elise har stået for markedsresearch mm af vores test. Derudover har tre eksperter blindsmagt bøfferne

Peter Skjødt

Gitte Sørensen

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet plantebøffer
-
Smagen er blevet bedømt af tre smagsdommere, der vurderede bøfferne i efter tilberedning på pande.
Smagstesten foregik på Hotel- og Restaurantskolen, og bøfferne blev tilberedt i et fra smagslokalet tilstødende lokale, så dommerne ikke kunne se, hvilke bøffer, der blev tilberedt. Produkterne blev serveret for dommerne i blindet og tilfældig rækkefølge.
smagsdommerne er:
- Kok og madskribent Christine Bille
- Projektleder og underviser på Hotel og Restaurantskolen Lene Vietz
- Kokkeelev på Hotel- og Restaurantskolen
- Stella Petersen
-
Næringsindholdet er en bedømmelse af dels de tilgængelige næringsinformationer på emballagen, dels de i laboratoriet målte værdier af salt (NaCl), protein, aminosyresammensætning, B-12-vitamin og jern.
-
Uønsket kemi er en vurdering af mineralske olier og 3-MCPD, som er blevet analyseret på et laboratorium.
-
- Smag: 35 %
- Næringsindhold: 35 %
- Uønsket kemi: 20 %
- Information på emballagen: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Det er blevet nemmere at spise vegetarisk
Plantebaserede alternativer til fødevarer, der normalt er lavet med kød, bliver mere og mere udbredte i supermarkederne. Det gør det nemmere at skære ned på mængden af kød.

Plantebøffer er hverken som at spise grøntsager eller kød
Plantebøffer gør meget ud af, at de er 100 procent plantebaserede, men at spise en plantebøf svarer ikke til at spise planter.

Her er de bedste plantebøffer
Plantebøffer til burgeren minder meget om oksekødsbøffer, men hvilke smager bedst og giver fornemmelsen af bøf? Vi har testet, se hvilke der er bedst i vores test.

Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?
Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.