Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Blåbær

Hvilke blåbær er bedst? Vi har testet nordiske blåbær og amerikanske blåbær på frost. Se, hvilke der smager af mest og indeholder flest antocyaniner. Testet: 17. Juni 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af frosne blåbær.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores blåbær test:

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet blåbær

Forbrugerrådet Tænk har testet 11 forskellige mærker af blåbær fra frost samt et fersk produkt. Blåbærrene er købt i dagligvareforretninger. Vi har både testet nordiske blåbær (Vaccinium myrtillus L) og amerikanske blåbær (Vaccinium corymbosum L).

Testen af blåbær er både en smags- og kvalitetsvurdering samt en laboratorietest.

Vi har testet blåbær fra følgende mærker:

Coop, Driscoll's, Gestus, Harvest Best, Lidl, Magnihill Gård, Rema1000, Vores, Änglamark, Øgo, Økolivet

Smag og kvalitet af blåbærrene

Kvaliteten af blåbærrene er blevet vurderet af tre dommere med fødevarevidenskabelig baggrund, der har vurderet blåbærrenes smag, tekstur, udseende og aroma. Dommerne vidste ikke, hvilke produkter der blev smagt på.

Indholdet af antocyaniner i blåbærrene er undersøgt

Antocyaniner er stoffer, som har vist sig at have meget potente antioxidative effekter og kan derfor virke beskyttende for kroppen. Antocyaniner er også pigmenter, som giver den lilla/blå farve i blåbær.

Vi har målt indholdet af antocynanin i blåbærrene,

Indholdet af tungmetaller er målt

Bær kan indeholde tungmetaller. Derfor er indholdet af tungmetaller i blåbærrene, herunder arsen, cadmium, kviksølv og bly, er blevet analyseret på et eksternt laboratorium, og mængden af eventuelt fundne stoffer er blevet evalueret.

Blåbærrene er undersøgt for bakterier

I andre test er der tidligere blevet fundet bakterier i frosne bære. Derfor er indholdet af bakterierne E. coli og salmonella blevet analyseret og vurderet.

Oplysning på emballagen

Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Kvalitet 40 %
  • Antocyaniner 20 %
  • Tungmetaller 15 %
  • Bakterier 15 %
  • Oplysninger på emballagen 10 %