
{{ product.model }}
Mød holdet bag vores test af blåbær.
Peter og Stella står bag vores test af blåbær. I testen deltager også tre smagseksperter, som har blindsmagt blåbærene.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet blåbær
-
Kvaliteten af blåbærrene er blevet vurderet af tre dommere med fødevarevidenskabelig baggrund, der har vurderet blåbærrenes smag, tekstur, udseende og aroma. Dommerne vidste ikke, hvilke produkter der blev smagt på.
-
Antocyaniner er stoffer, som har vist sig at have meget potente antioxidative effekter og kan derfor virke beskyttende for kroppen. Antocyaniner er også pigmenter, som giver den lilla/blå farve i blåbær.
Vi har målt indholdet af antocynanin i blåbærrene,
-
Bær kan indeholde tungmetaller. Derfor er indholdet af tungmetaller i blåbærrene, herunder arsen, cadmium, kviksølv og bly, er blevet analyseret på et eksternt laboratorium, og mængden af eventuelt fundne stoffer er blevet evalueret.
-
I andre test er der tidligere blevet fundet bakterier i frosne bære. Derfor er indholdet af bakterierne E. coli og salmonella blevet analyseret og vurderet.
-
Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af forskellige relevante informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om oprindelse, opbevaring med mere.
-
- Kvalitet 40 %
- Antocyaniner 20 %
- Tungmetaller 15 %
- Bakterier 15 %
- Oplysninger på emballagen 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Blåbær: Her er de bedste
Er de store amerikanske blåbær eller de små nordiske blåbær bedst? Vi har testet 11 frosne og 1 friske blåbær for smag og indhold af antioxidanter.

Undgå bly og bakterier i blåbær
Blåbær er en god kilde til blandt andet antioxidanter, men bær kan både indeholde tungmetaller og bakterier. Vi fandt indhold af bly over grænseværdierne.

Kend de 2 typer af blåbær i supermarkederne
Køber du friske blåbær, får du næsten altid den amerikanske type, men på frost kan du vælge mellem amerikanske og nordiske blåbær – og der er forskel.