TEST af vaffeljern
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Vaffeljern

Hvilket vaffeljern laver de bedste sprøde vafler. Se resultatet af vores vaffeljern test af både enkelt- og dobbeltvaffeljern

Testet d. 17. november 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Vaffeljern

Vi har testet ti elektriske non-stick vaffeljer, som laver de klassiske flade hjertevafler. Vi har både testet vaffeljern, hvor det laver én ad gangen og dobbelt vaffeljern.

Disse mærker har vi testet

Biltema, Emerio, OBH Nordica, Princess, Severin, Wilfa og Åviken

PFAS i vaffeljern

Vores test er lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer, og der er ikke indarbejdet et tjek for PFAS i testmetoden. Det er dog et perspektiv, vi er meget opmærksomme på, og derfor har vi også skrevet til producenterne af de vaffeljern, der er med i testen, for at høre, om de bruger PFAS i deres produkter.

Alle vaffeljern i testen indeholder PTFE, som er en PFAS (fluorstof). Det er godt bundet i belægningen, så du udsættes ikke for det, med mindre vaffeljernet overophedes. Men produktion og bortskaffelse spreder PFAS i miljøet, og det er uønsket. 

Vi arbejder fortsat på at begrænse PFAS i forbrugerprodukter og at producenterne finder gode PFAS-frie alternativer til belægningen i vaffeljern og lignende produkter fremadrettet.

Mød holdet bag vores vaffeljern test

Peter og Hilde står bag vores test af vaffeljern. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og -blade i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet vaffeljern

 • Tilberedning af vafler er en samlet bedømmelsen af, hvor lang tid det tager at varme vaffeljernene op og tilberede i alt tre omgange vafler.

  Derudover har vi kigget på afbagningen og hvor ensartede vaffeljernene er i stand til at bage vaflerne. Desuden er der foretaget en sensorisk bedømmelse hvor tekstur, sprødhed, udseende og smag er blevet vægtet.

 • Brugervenligheden er en bedømmelse af, hvor nemt det er at bruge apparaterne, samt hvor let det er at bruge manualen. Her har vi bl.a. kigget på hvor nem maskinen er at fylde med dej.

 • Byggekvaliteten er et udtryk for hvor godt og solidt vaffeljernene er konstrueret. Hér spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.

 • Sikkerheden er en vurdering og måling af blandt andet hvor varme vaffeljernene bliver på udvalgte steder på apparatet

  • Tilberede vafler: 60 %
  • Brugervenlighed: 30 %
  • Byggekvalitet: 5 %
  • Sikkerhed: 5 %

  Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og -blade i International Consumers Research and Testing, ICRT.