TEST Realkreditlån til sommerhus - find det billigste lån her
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Realkreditlån til sommerhuse

Hvad koster det at låne penge til et sommerhus? Vi har testet, hvilket realkreditinstitut tilbyder det billigste lån ved at se på, hvad lånet koster dig i løbende omkostninger, når du skal købe et sommerhus.

Testet d. 9. maj 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Realkreditlån til sommerhuse

Når du skal købe et sommerhus, vil du i mange tilfælde skulle låne penge af et realkreditinstitut. Her kan du låne op til 75 procent af det, huset koster.

Dit realkreditlån koster dig penge i form af renter på de obligationer, der ligger bag ved dit lån. Men det koster dig også i løbende omkostninger til realkreditinstituttet i form af bidragssatser, kursfradrag ved rentetilpasning eller finansiering og eventuelt tillæg for afdragsfrihed.

I testen her har vi kigget på disse løbende omkostninger på et realkreditlån til et sommerhus for at teste, hvilket realkreditinstitut tilbyder det billigste lån.

Lån fra alle fire danske realkreditinstitutter med i testen:

 • Nordea
 • Jyske Realkredit
 • Totalkredit
 • Realkredit Danmark

Testen tager udgangspunkt i 27 forskellige realkreditlån, og dækker de mest udbredte typer af lån. Du skal dog være opmærksom på, at der findes flere forskellige muligheder og dermed lånesituationer på realkreditmarkedet end det, der fremgår af vores test.

Derfor kan der være situationer, hvor du kan opnå et billigere realkreditlån end de bedste i testen. Vi anbefaler, at du altid indhenter og vurderer mindst to konkrete lånetilbud, før du beslutter dig.

Tip: Brug sammenligningsfunktionen som du finder øverst i højre hjørne af testen til at se forskellene for de lån, der er relevante for dig. 

Mød holdet bag vores test af realkreditlån til sommerhuse

Emil er projektleder i Test & Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og står bag vores test af realkreditlån til sommerhuse.

Emil Rosager Schaarup

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet realkreditlån til sommerhuse

 • Vi har testet på de fire realkreditinstitutters løbende omkostninger, dvs. omkostninger du som sommerhusejer skal betale til realkreditinstituttet, når du låner penge. Udover løbende omkostninger betaler du også etableringsomkostninger til realkreditinstituttet, afgift til staten, samt løbende renter til obligationsejerne.

 • Vi har testet i alt 27 lånesituationer.

  Jyske Realkredit tilbyder ikke obligationslån med variabel rente, ofte kaldet ”kort rente” lån.  For Jyske Realkredit har vi derfor valgt at bedømme de ni lånesituationer med kort rente med et gennemsnit af de tre andre realkreditinstitutters bedømmelse af samme realkreditlånetype.

  Der findes flere forskellige muligheder og dermed lånesituationer på realkreditmarkedet end det, der fremgår af testen. Derfor kan der være individuelle situationer, hvor du kan opnå et billigere realkreditlån end de bedste i testen. 

  • 9 forskellige lånesituationer med fastforrentet lån i alt: 33,33 %
  • 9 forskellige lånesituationer med 5-årigt rentetilpasningslån i alt: 33,33 %
  • 9 forskellige lånesituationer med korterentelån i alt: 33,33 %