Test af plæneklipper - se bedst i test modeller
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Plæneklippere

Hvilken plæneklipper klipper plænen flottest, og passer til din have? Vi har testet benzin-, el- og batteridrevne plæneklippere. Se hvilke der er bedst.

Opdateret d. 3. maj 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Plæneklippere

Hvilken plæneklipper du skal vælge, afhænger meget af hvilken type have du har. Vi tester løbende plæneklippere og i vores test, udsætter vi maskinerne for forskellige typer plæner, bede, skråninger og meget mere, så du kan vælge den typeplæneklipper som passer til dit behov.

Vi tester hver år benzinplæneklippere, elplæneklippere med ledning, batteriplæneklippere og håndskubbere

Alle maskiner bliver købt i forretninger, havecentre og byggemarkeder.

Vi har testet følgende mærker: 

AL-KO, Black+Decker, Bosch, EGO, Einhell, Fieldmann, Fiskars, Flymo, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Klippo, Makita, PowerPlus, Ryobi, Skil, Stiga, Stihl, Wolf-Garten og Worx

Alle testresultater er sammenlignelige

Vi tester plæneklipperne på samme måde, så vores testresultater altid er sammenlignelige uanset hvornår vi har testet den enkelte model.

Testen bliver udført i Sydengland, hvor vejret er så mildt, at vi kan teste maskinerne og have testresultaterne klar til sæsonstart.

Holdet bag vores plæneklipper test

Thorben og Anders, der arbejder i Forbrugerrådet Tænk, står bag vores plæneklipper test. De har de sidste mange år stået for at udvælge de plæneklippere vi tester, samt omsætte de mange testresultater fra laboratoriet, til noget vi alle sammen kan få glæde af. I testen benytter vi os også af gartnere til at vurdere græsslåningen. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer under ICRT

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan tester vi plæneklippere

 • Plæneklipning er testet på forskellige plæner lige fra 40-50 mm græs, over halvlangt græs, fugtigt græs og helt op til 30 cm kraftigt græs med vilde blomster og ukrudt.

  Alle maskiner gennemgår hver test to gange og med forskellig gartner, der vurderer hvor let og hurtigt, det at at få arbejdet gjort. Gartnerne vurderer kvaliteten af det færdige arbejde umiddelbart efter endt græsslåning og efter tre dage.

  De maskiner, der både kan opsamle og bioklippe, er bliver bedømt på begge indstillinger. Endelig vurderer vi maskinernes egnethed til at slå græs på skrånende og ujævn grund og langs blomsterbede og hegn.

 • Brugervenligheden er vurderet med vægt på manøvredygtighed rundt om bede og mellem træer samt indstillingsmuligheder, som for eksempel hvor let det er at håndtere græsboksen og justere klippehøjden.

  De forskellige plæneklippertyper er også vurderet for mere specifikke ting, der ikke fremgår af skemaet, men tæller i den samlede bedømmelse - for eksempel hvor let det er at oplade og skifte batteri eller påfylde og tømme for benzin.

  Vi vurdere også hvor letforståelig og fyldestgørende manualen er

 • Energiforbrug er målt ved at slå 250 m2 græs

  Energiforbruget er målt for benzin- og elmodellerne under klipningen af vores velholdte græsplæne, som ikke kræver ekstra energi at slå.

  Vurderingerne er lavet med udgangspunkt i, hvad det koster i brændstof eller el at slå 250 m2 græsplæne.

 • Det er ikke ligegyldigt hvor meget din græsslåmaskine larmer. Både du selv og eventuelle naboer, kan godt blive træt at en larmende maskine.

  Støj fra plæneklipperne er målt ved operatørens ører og vurderet subjektivt på ti meters afstand.

 • Holdbarhed er en vurdering af plæneklippernes tilstand efter endt test. Her er indbefattet, om maskinerne brød sammen undervejs, krævede reparation eller manglede bolte og møtrikker.

  Endelig har vi tjekket, om alle plæneklipperne lever op til de europæiske standarder for maskinsikkerhed.

  Kun hvis plæneklipperen dumper trækker testresultatet ned

 • Den samlede vurdering vægtes således:

  • Plæneklipning: 50 %
  • Brugervenlighed og manual: 25 %
  • Energiforbrug: 10 %
  • Batteriets ydeevne: 5 %
  • Støj: 5 %
  • Funktioner: 5 %
  • Sikkerhed og holdbarhed: 0 %

  Testen er gennemført i samarbejde med de øvrige europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om test af plæneklippere

 • Vi har testet 111 forskellige plæneklippermodeller, og fire af dem kårer vi som Bedst i Test. For at se testresultaterne skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk, som kun koster fra 65 kr. pr. måned.

  Ud over testen af plæneklippere får du også adgang til over 150 produkttest af alt fra soyadrik til robotplæneklppere. Du er samtidig med til at støtte os i kampen for at forbedre rettighederne for os forbrugere.

 • Vi har testet 111 forskellige plæneklippere både benzin-, el- og batteridrevne samt håndskubbere. Vi stræber altid efter at udvælge de mest populære plæneklippere på markedet, så du kan finde test af den model, du overvejer at købe.

  Vi har testet

  AL-KO, Black+Decker, Bosch, EGO, Einhell, Fieldmann, Fiskars, Flymo, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Klippo, Makita, PowerPlus, Ryobi, Skil, Stiga, Stihl, Wolf-Garten og Worx

  Se alle modeller vi har testet her på siden.

 • Vi har testet både benzin-, el- og batteridrevne samt håndskubbere. Hver plæneklipper er vurderet ud fra følgende:

  • Plæneklipning
  • Brugervenlighed og manual
  • Energiforbrug
  • Batteriets ydeevne
  • Støj
  • Funktioner
  • Sikkerhed og holdbarhed

  Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan vi har testet.

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.