
Holdet bag vores plæneklipper test
Thorben og Anders, der arbejder i Forbrugerrådet Tænk, står bag vores plæneklipper test. De har de sidste mange år stået for at udvælge de plæneklippere vi tester, samt omsætte de mange testresultater fra laboratoriet, til noget vi alle sammen kan få glæde af. I testen benytter vi os også af gartnere til at vurdere græsslåningen. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer under ICRT

Thorben Bayer

Anders Flensburg Trankjær
Sådan tester vi plæneklippere
-
Plæneklipning er testet på forskellige plæner lige fra 40-50 mm græs, over halvlangt græs, fugtigt græs og helt op til 30 cm kraftigt græs med vilde blomster og ukrudt.
Alle maskiner gennemgår hver test to gange og med forskellig gartner, der vurderer hvor let og hurtigt, det at at få arbejdet gjort. Gartnerne vurderer kvaliteten af det færdige arbejde umiddelbart efter endt græsslåning og efter tre dage.
De maskiner, der både kan opsamle og bioklippe, er bliver bedømt på begge indstillinger. Endelig vurderer vi maskinernes egnethed til at slå græs på skrånende og ujævn grund og langs blomsterbede og hegn.
-
Brugervenligheden er vurderet med vægt på manøvredygtighed rundt om bede og mellem træer samt indstillingsmuligheder, som for eksempel hvor let det er at håndtere græsboksen og justere klippehøjden.
De forskellige plæneklippertyper er også vurderet for mere specifikke ting, der ikke fremgår af skemaet, men tæller i den samlede bedømmelse - for eksempel hvor let det er at oplade og skifte batteri eller påfylde og tømme for benzin.
Vi vurdere også hvor letforståelig og fyldestgørende manualen er
-
Energiforbrug er målt ved at slå 250 m2 græs
Energiforbruget er målt for benzin- og elmodellerne under klipningen af vores velholdte græsplæne, som ikke kræver ekstra energi at slå.
Vurderingerne er lavet med udgangspunkt i, hvad det koster i brændstof eller el at slå 250 m2 græsplæne.
-
Det er ikke ligegyldigt hvor meget din græsslåmaskine larmer. Både du selv og eventuelle naboer, kan godt blive træt at en larmende maskine.
Støj fra plæneklipperne er målt ved operatørens ører og vurderet subjektivt på ti meters afstand.
-
Holdbarhed er en vurdering af plæneklippernes tilstand efter endt test. Her er indbefattet, om maskinerne brød sammen undervejs, krævede reparation eller manglede bolte og møtrikker.
Endelig har vi tjekket, om alle plæneklipperne lever op til de europæiske standarder for maskinsikkerhed.
Kun hvis plæneklipperen dumper trækker testresultatet ned
-
Den samlede vurdering vægtes således:
- Plæneklipning: 50 %
- Brugervenlighed og manual: 25 %
- Energiforbrug: 10 %
- Batteriets ydeevne: 5 %
- Støj: 5 %
- Funktioner: 5 %
- Sikkerhed og holdbarhed: 0 %
Testen er gennemført i samarbejde med de øvrige europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Spørgsmål og svar om test af plæneklippere
-
Vi har testet 89 forskellige plæneklippermodeller, og fire af dem kårer vi som Bedst i Test. For at se testresultaterne skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk, som kun koster fra 65 kr. pr. måned.
Ud over testen af plæneklippere får du også adgang til over 150 produkttest af alt fra soyadrik til robotplæneklppere. Du er samtidig med til at støtte os i kampen for at forbedre rettighederne for os forbrugere.
-
Vi har testet 89 forskellige plæneklippere både benzin-, el- og batteridrevne samt håndskubbere. Vi stræber altid efter at udvælge de mest populære plæneklippere på markedet, så du kan finde test af den model, du overvejer at købe.
Se alle modeller vi har testet her på siden.
-
Vi har testet både benzin-, el- og batteridrevne samt håndskubbere. Hver plæneklipper er vurderet ud fra følgende:
- Plæneklipning
- Brugervenlighed og manual
- Energiforbrug
- Batteriets ydeevne
- Støj
- Funktioner
- Sikkerhed og holdbarhed
Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan vi har testet.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Haveredskaber med benzinmotor, ledning eller batteri?
Plæneklippere, hækkeklippere og andre motoriserede haveredskaber kan være benzindrevne, batteridrevne eller med ledning. Hvilken en type skal du vælge?

Gode plæneklippere til under 1.000 kroner
Trænger plæneklipperen til udskiftning, uden at sprænge budgettet? Se gode plæneklippere fra vores test til 1.000 kroner. Men du skal leve med én ting!

Disse plæneklippere er bedst i test
Hvilke plæneklippere er bedst i Forbrugerrådet Tænks test? Se de bedste benzin og el-plæneklippere og få hjælp til, hvilken plæneklipper du skal købe.

Robotplæneklipper: Her er de bedste i test
Hvilken robotplæneklipper er Bedst i test? Se de aktuelt bedste robotplæneklippere og få vores anbefalinger til det rigtige køb.

Sådan vedligeholder du din plæneklipper
Din plæneklipper kan holde i mange år, hvis du passer på den. Læs her, hvordan du vedligeholder den og gør den forårs- og vinterklar.

Plæneklipper: Fordele og ulemper ved benzin, el og batteri
Forskellen på en plæneklipper med benzinmotor og elmotor med batteri er stor. Vi ser på fordele og ulemper ved de forskellige typer græsslåmaskiner.

Plæneklippere: Sådan køber du den rigtige
Hvilken plæneklipper er den rigtige til dig og din græsplæne? El-plæneklipper, robotplæneklipper, en benzindrevet maskine eller en håndskubber? Få hjælp her til at vælge græsslåmaskine her.

Plæneklipper: Disse mærker og typer anbefaler ejerne
Hvilken plæneklipper bliver du gladest for i længden? Robot, batteridrevet eller håndskubber? Texas eller Stiga? Vi har spurgt ejerne om deres erfaringer.