Test: Antivirus til Windows (2024)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Antivirus til Windows

Hvilke antivirusprogrammer til Windows er Bedst i Test 2024? Find det bedste antivirus i test. Få også svar på, om gratis antivirus beskytter godt nok?

Testet d. 9. februar 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Antivirus til Windows

Forbrugerrådet Tænk tester løbende antivirusprogrammer til Windows. Vi tester både gratis antivirusprogrammer og betalingsprogrammer. Vi har testet over flere måneder for at få et nuanceret billede af, hvordan programmerne klarer forskellige trusler.

Vores test viser, at der er stor forskel på hvilke antivirusprogrammer der klarer sig bedst fra år til år.

Disse udbydere har vi testet 

AVG, Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, McAfee, Microsoft, Norton, Sophos og Trend Micro

Vi har  ikke testet antivirusprogrammer fra  Malwarebytes, Panda Security og TotalAV  fordi de i flere år, har klaret sig så dårligt i testen, og vi ikke har set forbedringer, at vi vi har valgt at stoppe med at teste dem.

Mød holdet bag vores antivirus til Windows test

Thomas og Anders er holdet bag vores test af antivirus til Windows. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet antivirus-programmer til Windows

 • Antivirusprogrammernes evne til at opdage, bremse eller afvise virus eller malware er testet ved, at over 10.000 inficerede filer er sluppet løs på en harddisk. Vi har angrebet computerne med  ‘trojanere’, bagdørsprogrammer, ‘orme’, vira, kodeordsstjælere og andre ondsindede filer.

  Harddisken er efterfølgende blevet skannet, mens computeren var skiftevis online og offline.

  Malware: Beskyttelsen af computeren under besøg på websider med skadeligt indhold er undersøgt. Computeren er også forsøgt at inficere med 45 forskellige slags malware fra en usb-nøgle. Malware er skadelige programmer, som bliver installeret uden din viden.

  Falske positive: Det er undersøgt, om programmet finder "falske positive". Det er uskadelige filer, som sættes i karantæne, da programmet fejlagtigt mistænker dem for at være farlige. 

  Der er testet på en computer med Windows 10, og testperioden har strukket sig over en periode på 4 måneder. Laboratoriet har derfor kunne registrere, hvilke programmer som konsekvent klarer sig godt. Testen er derfor mere end blot et øjebliksbillede. 

  Beskyttelse mod phishing og ransomware er afprøvet

  200 hjemmesider er besøgt, hvor internetfænomenet "phishing" optræder, og hvor kriminelle forsøger at opsnappe de besøgendes adgangskoder, kreditkortnummer m.m.

  Evnen til at blokere ransomware er afprøvet

  Ransomware er ondsindet programkode, der tager dine filer som "gidsler" ved at kryptere harddisken. Herefter kræver it-kriminelle løsesum for at frigive filerne.

 • Programmerne er undersøgt for, hvor nemme de er at installere.

  Brugervenligheden ved opsætning og justering af sikkerhedsfunktioner som firewall og antivirus er afprøvet.

  Hjælpefunktionen er undersøgt for, om den kan guide dig, hvis du er i tvivl. 

 • Tidsforbruget, som antivirusprogrammet forlænger computerens opstartstid med, er målt, og hvor lang tid det tager at skanne for virus.

  Programmets behov for at bruge hukommelse og harddiskplads er også undersøgt. 

 • Samlet bedømmelse i antivirusorogram til Windows test er vægtet således:

  • Beskyttelse, samlet  65 %
  • Brugervenlighed 25 %
  • Ressourceforbrug 10 %

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.