Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilke antivirusprogrammer til Windows er Bedst i Test 2024? Find det bedste antivirus i test. Få også svar på, om gratis antivirus beskytter godt nok?
Testet d. 9. februar 2024
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
AntiVirus Free
Internet Security
Free Antivirus
Ultimate
Free Security
Internet Security for Windows
Antivirus Free for Windows
Internet Security
Home Security Essential
Internet Security
Internet Security
Total Protection
Windows 10 - Defender
Windows 11 - Defender
360 Deluxe
Home (Premium)
Internet Security
Forbrugerrådet Tænk tester løbende antivirusprogrammer til Windows. Vi tester både gratis antivirusprogrammer og betalingsprogrammer. Vi har testet over flere måneder for at få et nuanceret billede af, hvordan programmerne klarer forskellige trusler.
Vores test viser, at der er stor forskel på hvilke antivirusprogrammer der klarer sig bedst fra år til år.
Disse udbydere har vi testet
AVG, Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, McAfee, Microsoft, Norton, Sophos og Trend Micro
Vi har ikke testet antivirusprogrammer fra Malwarebytes, Panda Security og TotalAV fordi de i flere år, har klaret sig så dårligt i testen, og vi ikke har set forbedringer, at vi vi har valgt at stoppe med at teste dem.
Thomas og Anders er holdet bag vores test af antivirus til Windows. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.
Antivirusprogrammernes evne til at opdage, bremse eller afvise virus eller malware er testet ved, at over 10.000 inficerede filer er sluppet løs på en harddisk. Vi har angrebet computerne med ‘trojanere’, bagdørsprogrammer, ‘orme’, vira, kodeordsstjælere og andre ondsindede filer.
Harddisken er efterfølgende blevet skannet, mens computeren var skiftevis online og offline.
Malware: Beskyttelsen af computeren under besøg på websider med skadeligt indhold er undersøgt. Computeren er også forsøgt at inficere med 45 forskellige slags malware fra en usb-nøgle. Malware er skadelige programmer, som bliver installeret uden din viden.
Falske positive: Det er undersøgt, om programmet finder "falske positive". Det er uskadelige filer, som sættes i karantæne, da programmet fejlagtigt mistænker dem for at være farlige.
Der er testet på en computer med Windows 10, og testperioden har strukket sig over en periode på 4 måneder. Laboratoriet har derfor kunne registrere, hvilke programmer som konsekvent klarer sig godt. Testen er derfor mere end blot et øjebliksbillede.
200 hjemmesider er besøgt, hvor internetfænomenet "phishing" optræder, og hvor kriminelle forsøger at opsnappe de besøgendes adgangskoder, kreditkortnummer m.m.
Ransomware er ondsindet programkode, der tager dine filer som "gidsler" ved at kryptere harddisken. Herefter kræver it-kriminelle løsesum for at frigive filerne.
Programmerne er undersøgt for, hvor nemme de er at installere.
Brugervenligheden ved opsætning og justering af sikkerhedsfunktioner som firewall og antivirus er afprøvet.
Hjælpefunktionen er undersøgt for, om den kan guide dig, hvis du er i tvivl.
Tidsforbruget, som antivirusprogrammet forlænger computerens opstartstid med, er målt, og hvor lang tid det tager at skanne for virus.
Programmets behov for at bruge hukommelse og harddiskplads er også undersøgt.
Samlet bedømmelse i antivirusorogram til Windows test er vægtet således:
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Antivirus, sikkerhedspakke, ransomware, phishing. Der er meget at holde styr på for at beskytte din computer. Her får du svar på de vigtigste spørgsmål.
Her er de bedste gratis antivirusprogrammer til Windows. Forbrugerrådet Tænk har testet og ser på fordele og ulemper ved gratisprogrammerne.
Hvilke antivirusprogrammer beskytter bedst din pc mod malware, ransomware og phishing. Find det bedste antivirus til Windows i vores test.
Mac-computere kan blive ramt af virus, malware, phishing og andre trusler. Se hvilket program som klarer sig bedst i vores test.
Phishing-mails eller fupmails er mails, der vil lokke personlige oplysninger ud af dig som fx dit brugernavn, password eller oplysninger på dine kreditkort. Se, hvordan du genkender dem.
Offentlige wifi er usikre, og hackere kan nemt få adgang til din pc og smartphone. Du kan mindske risikoen med VPN. Men hvad er VPN, hvordan beskytter det dig og hvordan finder du en god VPN-tjeneste? Få svar her.
Hacking, identitetstyveri, spammails, stjålne kontooplysninger og afpresning. Få 8 gode råd til bedre internetsikkerhed her.