Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Antivirus til Windows

Hvilke antivirusprogrammer til Windows er Bedst i test 2021? Find det bedste antivirus i test. Få også svar på, om gratis antivirus beskytter godt nok? Opdateret: 25. Februar 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af antivirus til Windows.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores Antivirus til Windows test:

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Trankjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet antivirus-programmer til Windows

25 antivirusprogrammer til Windows er testet for, hvor godt de beskytter mod virus og ondsindet software. Men hvordan tester vi egentlig det? Find ud af det her.

Løbende test af antivirusprogrammer til Windows

Forbrugerrådet Tænk tester løbende antivirusprogrammer til Windows. Vi tester både gratis antivirusprogrammer og betalingsprogrammer. Vi har testet over flere måneder for at få et nuanceret billede af, hvordan programmerne klarer forskellige trusler.

Antivirusbeskyttelse er testet med 10.000 angreb

Antivirusprogrammernes evne til at opdage, bremse eller afvise virus eller malware er testet ved, at over 10.000 inficerede filer er sluppet løs på en harddisk. Vi har angrebet computerne med  ‘trojanere’, bagdørsprogrammer, ‘orme’, vira, kodeordsstjælere og andre ondsindede filer.

Harddisken er efterfølgende blevet skannet, mens computeren var skiftevis online og offline.

Malware: Beskyttelsen af computeren under besøg på websider med skadeligt indhold er undersøgt. Computeren er også forsøgt at inficere med 45 forskellige slags malware fra en usb-nøgle. Malware er skadelige programmer, som bliver installeret uden din viden.

Falske positive: Det er undersøgt, om programmet finder "falske positive". Det er uskadelige filer, som sættes i karantæne, da programmet fejlagtigt mistænker dem for at være farlige. 

Der er testet på en computer med Windows 10, og testperioden har strukket sig over en periode på 4 måneder. Laboratoriet har derfor kunne registrere, hvilke programmer som konsekvent klarer sig godt. Testen er derfor mere end blot et øjebliksbillede.  

Disse antivirusprogrammer til Windows er Bedst i test

Beskyttelse mod phishing og ransomware er afprøvet

200 hjemmesider er besøgt, hvor internetfænomenet "phishing" optræder, og hvor kriminelle forsøger at opsnappe de besøgendes adgangskoder, kreditkortnummer m.m.

Evnen til at blokere ransomware er afprøvet

Ransomware er ondsindet programkode, der tager dine filer som "gidsler" ved at kryptere harddisken. Herefter kræver it-kriminelle løsesum for at frigive filerne.

Brugervenlighed og hjælpefunktion er undersøgt

Programmerne er undersøgt for, hvor nemme de er at installere.

Brugervenligheden ved opsætning og justering af sikkerhedsfunktioner som firewall og antivirus er afprøvet.

Hjælpefunktionen er undersøgt for, om den kan guide dig, hvis du er i tvivl. 

Ressourceforbrug ved brug af antivirus er målt

Tidsforbruget, som antivirusprogrammet forlænger computerens opstartstid med, er målt, og hvor lang tid det tager at skanne for virus.

Programmets behov for at bruge hukommelse og harddiskplads er også undersøgt. 

Samlet bedømmelse i antivirusorogram til Windows test er vægtet således:

  • Beskyttelse, samlet  65 %
  • Brugervenlighed 25 %
  • Ressourceforbrug 10 %

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i testfællesskabet International Consumer Research & Testing, ICRT.

Log ind for at finde det bedste antivirusprogram til Windows

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til smartwatch test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

 

Spørgsmål og svar om vores antivirusprogrammer til Windows test

Hvilket antivirusprogram er bedst?

Vi har testet 25 antivirusprogrammer til Windows. 3 bliver Bedst i test, men vi anbefaler flere antivirus til Windows, både gratis antivirus til Windows og betalingsprogrammer. Du skal logge ind for at se testvinderne.

Hvordan tester I antivirus til Windows?

Forbrugerrådet Tænk tester hvert år antivirus til Windows. Testen tager 4 måneder, hvor vi udsætter antivirusprogrammerne for mange forskellige typer af angreb. Vi tester over så lang en periode, for at sikre at programmer konsekvent klarer sig godt.

Vi tester for : 

  • Beskyttelse mod virus, malware, phising, ransomware med mere
  • Brugervenlighed
  • Ressourceforbrug
Hvilke antivirus har I testet?

Vi har testet 25 antivirusprogrammer. Vi tester både gratis antivirus og betalingsprogrammer vi har testet fra følgende:

AVG, Avast, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G Data, Kaspersky, Malwarebytes, McAfee, Microsoft, Norton, Panda, Sophos,Trend Micro og Webroot.