TEST af Ismaskiner med kompressor og fryseelement
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Ismaskiner

En ismaskine er en nem genvej til hjemmelavet is. Testen ser på ismaskiner med fryseelement, kompressor og som tilbehør til en køkkenmaskine. Find den bedste ismaskine her.

Opdateret d. 3. juni 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Ismaskiner

Forbrugerrådet Tænk har testet 29 ismaskiner af forskellige typer: 

Ismaskiner med kompressor, ismaskiner med fryseelementer og ismaskiner som sælges som tilbehør til køkkenmaskiner.

Testen er foretaget af et uvildigt laboratorium, hvor vi har testet hvor gode maskinerne er til at lave vaniljeis, citronsorbet og yoghurt-is. Vi ser også på brugervenlighed, hvor meget de støjer, deres elforbrug m.m

Ismaskinerne i testen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de ismaskiner, du finder i handlen. 

Følgende mærker er testet: 

Ankarsrum, Ariete, Caso Design, Champion, Cuisinart, DeLonghi, F&B, Graef, Kenwood, KitchenAid, Krups, Musso, Nemox, Ninja, Point, Princess, Proficook, Sage, Severin, Steba, Unold, Wilfa og WMF

Mød holdet bag vores ismaskine test

Peter og Christel står bag vores test af ismaskiner. Testen er gennemført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Christel Kirkeby

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet ismaskiner

  • Hvor gode er ismaskinerne til at fremstille is? Det har vi bedømt ved at producere 3 forskellige typer: vaniljeis, citronsorbet og yoghurt-is.

    Fremstillingen er foretaget 2 gange på hver ismaskine og vurderet af 3 dommere. Bedømmelsen af isen er foretaget ud fra følgende krav:

    • Udseende: Isen skal være godt blandet, for vaniljeisens vedkommende skal vaniljekornene være godt fordelt og må ikke være faldet til bunds. Isen skal være uden synlige iskrystaller.
    • Konsistens: Isen skal være blød og glat og uden iskrystaller. Den skal have luftig tekstur og ikke være grynet.
    • Smag: Isen skal smage cremet og give en behagelig mundfornemmelse. Man skal kunne smage henholdsvis vaniljen og citron i isen.
  • Brugervenlighed er blevet bedømt ud fra forskellige kriterier:

    • Vejledningen: Hvor nem er instruktionsbogen at forstå?
    • Montering af ismaskinen: Hvor nem er den at samle?
    • Programmering af maskinen: Hvor nemt og intuitivt er maskinen at starte, og er knapper og symboler nemme at betjene og forstå?
    • Brug: Hvor let maskinen er at betjene samt en vurdering af kvaliteten af låg, løsdele osv. Hvor let er det at fylde ismasse i maskinen, og er det muligt at se til isen undervejs i fremstillingen?
    • Tømning af beholder: Hvor nemt og effektivt er det at fjerne den færdige is, det vil sige sidder der is fast på rørebladene, kan skålen nemt tages ud, er det muligt at skrabe skålens sider rene for is med mere?
    • Rengøring af maskinen: kan selve maskinen nemt rengøres, og kan løsdele gå i opvaskemaskinen?
  • Støj fra ismaskinerne er subjektivt vurderet, og det er noteret, om lydene er særligt høje eller skingre.

  • Konstruktion er et tjek af, om maskinen er solidt fremstillet, og om metaldelene er modstandsdygtige over for ridser. Passer delene sammen, og er knapperne fastgjorte, så maskinen kan holde til jævnligt brug?

  • Energiforbrug under driften er blevet målt og bedømt på ismaskinerne. Maskinerne med fryseelement bruger så lidt strøm under drift, at det nærmest ikke er målbart. Du bruger dog også energi når fryseelementet er i fryseren.