

Mød holdet bag vores kaffe test
Peter og Thora har stået for vores test af formalet kaffe. I testen deltager også to smagseksperter nemlig Troels Overdal Poulsen, Baristaverdensmester og Kristian Lildholdt, vinder af Batch Brew Championship 2021

Peter Skjødt

Thora Uldall-Hansen
Sådan har vi testet formalet kaffe
-
Smagen er blevet vurderet i en blindsmagning af to eksperter, der har en baggrund inden for kaffesmagning samt et hold på 15 forbrugere. Alle kafferne er lavet på Moccamasterkaffemaskiner og der er brugt standardiseret vand. Kafferne er brygget ud fra den af producenten angivne mængde kaffe til vand.
Dommerne bedømte kaffen individuelt ud fra parametrene aroma, syrlighed, krop, eftersmag og balance, og gav en samlet bedømmelse på en skala fra 1-9.
Desuden har et trænet panel på otte personer, vurderet kafferne ud fra nogle fastsatte objektive kriterier som syrlighed, bitterhed, aroma, krop, eftersmag m.m. Det trænede panel har desuden givet en overordnet kvalitetsscore for hver kaffe
-
Kaffernes akrylamidindholdet er blevet analyseret på et eksternt laboratorium
Desuden har laboratoriet undersøgt om kaffen er robusta og/eller arabica, herunder om der er den rigtige kaffe i poserne - altså om kaffe som producenten siger er 100% arabica også er 100% arabica.
-
Information på emballagen er en samlet vurdering af hvor meget information der er tilgængelig omkring sortering, oprindelse, dosering, opbevaring og kaffetype.
-
- Smagsbedømmelse, eksperter: 30 %
- Smagsbedømmelse, trænet panel: 25 %
- Smagsbedømmelse, forbrugere: 20 %
- Akrylamid: 15 %
- Information på emballagen: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Her er den bedste formalede kaffe
Hvilken formalet kaffe er bedst? Eksperter, forbrugere og laboratoriet har smagstestet de formalede kaffer, du finder på hylderne i supermarkedet. Se resultatet her.

Sådan laver du en god kop kaffe
Hvordan laver du den bedste kop kaffe? Filterkaffe, instant, eller kapselkaffe, uanset kaffetype får du her tips til en bedre kop kaffe derhjemme.

Kaffe: Derfor skal du undgå akrylamid
Akrylamid er et kræftfremkaldende stof, som dannes under ristning af kaffebønner. Men kan du skære ned på akrylamid uden at droppe kaffen?