Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Merrild, Peter Larsen eller BKI? Hvilken formalet kaffe til kaffemaskiner er bedst i vores test? Se smagseksperternes, forbrugernes og testlaboratoriets dom her.
Testet d. 10. november 2022
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Ekstra
Bio Organic
Formalet kaffe
Original
Classique
Original
Øko
Original
Original
Den originale
Blanding 95
Hvilken formalet kaffe skal du købe til din kaffemaskine? Vi har testet ti forskellige slags formalet og mellemristede kaffer. I testen har vi både fået smagseksperter og forbrugere til at blindsmage kaffen, og så har vi fået et laboratorium til at undersøge kaffen for uønsket akrylamid, og om der bliver snydt med bønnerne.
Disse mærker har vi testet
BKI, Bellarom, Café Grand, Café Noir, Carte Noire, Gevalia, Irma, Karat, Lavazza, Merrild og Peter Larsen Kaffe.
Alle kafferne er lavet på Moccamaster-kaffemaskiner og der er brugt standardiseret vand. Kafferne er brygget ud fra den af producenten angivne mængde kaffe til vand.
Peter og Thora har stået for vores test af formalet kaffe. I testen deltager også to smagseksperter nemlig Troels Overdal Poulsen, Baristaverdensmester og Kristian Lildholdt, vinder af Batch Brew Championship 2021
Smagen er blevet vurderet i en blindsmagning af to eksperter, der har en baggrund inden for kaffesmagning samt et hold på 15 forbrugere. Alle kafferne er lavet på Moccamasterkaffemaskiner og der er brugt standardiseret vand. Kafferne er brygget ud fra den af producenten angivne mængde kaffe til vand.
Dommerne bedømte kaffen individuelt ud fra parametrene aroma, syrlighed, krop, eftersmag og balance, og gav en samlet bedømmelse på en skala fra 1-9.
Desuden har et trænet panel på otte personer, vurderet kafferne ud fra nogle fastsatte objektive kriterier som syrlighed, bitterhed, aroma, krop, eftersmag m.m. Det trænede panel har desuden givet en overordnet kvalitetsscore for hver kaffe
Kaffernes akrylamidindholdet er blevet analyseret på et eksternt laboratorium
Desuden har laboratoriet undersøgt om kaffen er robusta og/eller arabica, herunder om der er den rigtige kaffe i poserne - altså om kaffe som producenten siger er 100% arabica også er 100% arabica.
Information på emballagen er en samlet vurdering af hvor meget information der er tilgængelig omkring sortering, oprindelse, dosering, opbevaring og kaffetype.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Hvordan laver du den bedste kop kaffe? Uanset om du er til filterkaffe, instant, eller kapselkaffe, får du her tips til hvordan du kan optimere din kaffebrygning derhjemme.
Akrylamid er et kræftfremkaldende stof, som dannes under ristning af kaffebønner. Men kan du skære ned på akrylamid uden at droppe kaffen? Bliv klogere på akrylamid her.
Hvilken formalet kaffe er bedst? Eksperter, forbrugere og laboratoriet har smagstestet de formalede kaffer, du finder på hylderne i supermarkedet. Se resultatet her.