TEST af formalet kaffe til kaffemaskiner
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Formalet kaffe

Merrild, Peter Larsen eller BKI? Hvilken formalet kaffe til kaffemaskiner er bedst i vores test? Se smagseksperternes, forbrugernes og testlaboratoriets dom her.

Testet d. 10. november 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Formalet kaffe

Hvilken formalet kaffe skal du købe til din kaffemaskine? Vi har testet ti forskellige slags formalet og mellemristede kaffer. I testen har vi både fået smagseksperter og forbrugere til at blindsmage kaffen, og så har vi fået et laboratorium til at undersøge kaffen for uønsket akrylamid, og om der bliver snydt med bønnerne. 

Disse mærker har vi testet

BKI, Bellarom, Café Grand, Café Noir, Carte Noire, Gevalia, Irma, Karat, Lavazza, Merrild og Peter Larsen Kaffe.

Alle kafferne er lavet på Moccamaster-kaffemaskiner og der er brugt standardiseret vand. Kafferne er brygget ud fra den af producenten angivne mængde kaffe til vand.

 

Mød holdet bag vores kaffe test

Peter og Thora har stået for vores test af formalet kaffe. I testen deltager også to smagseksperter nemlig Troels Overdal Poulsen, Baristaverdensmester og Kristian Lildholdt, vinder af Batch Brew Championship 2021

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet formalet kaffe

  • Smagen er blevet vurderet i en blindsmagning af to eksperter, der har en baggrund inden for kaffesmagning samt et hold på 15 forbrugere. Alle kafferne er lavet på Moccamasterkaffemaskiner og der er brugt standardiseret vand. Kafferne er brygget ud fra den af producenten angivne mængde kaffe til vand.

    Dommerne bedømte kaffen individuelt ud fra parametrene aroma, syrlighed, krop, eftersmag og balance, og gav en samlet bedømmelse på en skala fra 1-9.

    Desuden har et trænet panel på otte personer, vurderet kafferne ud fra nogle fastsatte objektive kriterier som syrlighed, bitterhed, aroma, krop, eftersmag m.m. Det trænede panel har desuden givet en overordnet kvalitetsscore for hver kaffe

  • Kaffernes akrylamidindholdet er blevet analyseret på et eksternt laboratorium

    Desuden har laboratoriet undersøgt om kaffen er robusta og/eller arabica,  herunder om der er den rigtige kaffe i poserne - altså om kaffe som producenten siger er 100% arabica også er 100% arabica. 

  • Information på emballagen er en samlet vurdering af hvor meget information der er tilgængelig omkring sortering, oprindelse, dosering, opbevaring og kaffetype.

    • Smagsbedømmelse, eksperter: 30 %
    • Smagsbedømmelse, trænet panel: 25 %
    • Smagsbedømmelse, forbrugere: 20 %
    • Akrylamid: 15 %
    • Information på emballagen: 10 %