Test af Solcremer- Uvildig test af 46 solcremer ☀️🧴
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Solcreme

Hvilken solcreme er Bedst i test og beskytter dig mod solens skadelige stråler? Find de bedste solcremer i Forbrugerrådet Tænks test og undgå solcremer med ringe beskyttelse.

Opdateret d. 2. juni 2023

Solcremer har ikke altid den SPF (solbeskyttelsesfaktor), som producenten skriver på emballagen. Og selvom solcremen beskytter godt, skal den stadig være behagelig at have på, så man har lyst til at bruge den. 

I testen undersøger vi solcremernes UVA og UVB beskyttelse. Vi brugertester cremerne for at se hvor behagelige de er at smøre på, om de klistrer, efterlader en hvid overflade mm. Vi ser naturligvis også på om de indeholder uønskede kemikalier.

Disse mærker har vi testet

Vi tester solcremer i faktor 15, 20, 30 og 50 fra alle de kendte mærker:

Apotekets, Avène, Avivir, Biotherm, Cien Sun (Lidl), Clarins, Clinique, Derma, Ecooking, Garnier Ambre Solaire, Hello Sunshine, Karmameju, La Roche-Posay Anthelios, Lancaster, Matas, Matas Natur, Mellisa, Nilens Jord, Nivea Sun, Rema1000 Sun Circle, Riemann P20, Rudolph care, Salling Fri, Vichy, Yves Rocher og Änglamark

 

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores solcreme test

Stine og Mariane står for vores test af solcreme. Mariane er markedsreseacher og udvælger de solcremer vi skal teste. Stine er ekspert i kemi. Hun har kontakten til laboratoriet, som både tester for solbeskyttelse og laver brugertest på 30 personer.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
Mariane Andersen

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet solcremer

 • Testen af solcremer og solspray følger relevante internationale standarder for test. Forbrugerrådet Tænk bruger altid anerkendte testlaboratorier, der er uafhængige af industrien.

  Solbeskyttelsen i solcremerne bliver målt både over for solens UVA- og UVB-stråler.

  • UVA-beskyttelsen skal være minimum 1/3 af den angivne faktor (SPF).
  • UVB-beskyttelsen skal være lige så høj som den angivne solfaktor.

  Solcremer der indeholder mere UVA-beskyttelse end minimumskravet får en bedre vurdering, end dem som ligger på minimumskravet.

  Solcremer, der lever op til den lovede faktor, kan ikke skærme 100 procent mod solen. Derfor kan cremerne kun maksimalt opnå bedømmelsen "god".

 • Brugerpanelet har 30 deltagere, der anvender cremerne og bagefter vurderer hver solcreme – eksempelvis for, hvor behagelig den er i brug.

 • Ingredienser er tjekket for indholdsstoffer, der er problematiske for miljø og sundhed, blandt andet hormonforstyrrende- og allergifremkaldende stoffer. 

  Tuber og flasker er tømt for solcreme så godt som muligt, og det er målt, hvor meget der er tilbage i tuben og derfor kan gå til spilde. Overflødig emballage i form af ekstra kartonpakning er også bedømt.

 • Informationen på cremerne er gennemgået. Informationerne på solcremerne skal være på dansk, til at forstå og uden misvisende anprisninger.

  Cremerne bør være uden overflødig papæske, men den skal være forseglet, så du ved, at den ikke har været åben.

  • Målt solbeskyttelse 60 %,
  • I brug 20 %,
  • Miljø og sundhed 15 % 
  • Mærkning og vejledning 5%

  Solcremer med indhold af hormonforstyrrende stoffer eller som ikke giver tilstrækkelig beskyttelse mod solens UVB- eller UVA stråler bliver trukket ned i den samlede bedømmelse.

  Børnesolcremer med parfume bliver ligeledes trukket ned.

Spørgsmål og svar om solcreme

 • Solbeskyttelsen i din solcreme kan godt holde til året efter. Forbrugerrådet Tænk har testet om solcremer, der har stået vinteren over, efter at have været brugt om sommeren, stadig virkede. Vores test viste at det gjorde de.

 • Den bedste solcreme er den, du bruger. Forbrugerrådet Tænk tester hvert år solcremer. Vi ser på om de beskytter med den SPF de angiver, hvor behagelige de er at bruge, og om de indeholder uønsket kemi.

  Seks solcremer opnår  Bedst i Test, men vi anbefaler også andre - du skal logge ind for at se testresultaterne

 • Du skal bruge mere solcreme end du tror. Cirka 40 ml solcreme, eller en god håndfuld, skal der til for at smøre en voksen krop ind.

  En solcreme med 200 ml holder derfor til 5 indsmøringer. 

  I vores test regner vi prisen ud for en indsmøring med 40 ml. for en solcreme som virker dyr, er det måske ikke, hvis du ser på indsmørings-prisen og Vice-versa

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.