Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Smartphones er svære at reparere

Smartphones er blevet sværere at skille ad. Det gør det dyrere og mere kompliceret at reparere din telefon, hvis batteriet for eksempel bliver slidt. Og det gør risikoen for at ødelægge mobilen større, hvis du vil spare penge og fikse mobilen selv.
Af Mikkel William Nielsen
4. Maj 2016
Foto: iStock

Smartphones er blevet dyrere at fikse

Smartphones er dyre, men smadrer skærmen, eller bliver batteriet så dårligt, at du må have din oplader med overalt, er det efterhånden en kompliceret affære at få mobilen repareret.

Smartphones er blevet sværere at skille ad i takt med, at vi i de senere år er gået over til supertynde smartphones med store skærme. Det gør det til en større og dyr operation, hvis du vil redde din mobil, når den går i stykker.

Batteriet er blevet sværere at skifte selv

Batteriet på din smartphone kunne du tidligere nemt skifte selv, for du kunne let fjerne et dæksel på bagsiden og udskifte det.

Smartphones er i dag lavet sådan, at det ofte er mere kompliceret at komme til batteriet. Tendensen går mod, at det bliver sværere og sværere at udskifte det. På enkelte smartphones kan du skifte batteriet uden at bruge værktøj, men mange telefoner kræver, at du bruger specialudstyr. Vil du udskifte batteriet på en iPhone, skal du eksempelvis bruge en specialskruetrækker.

Udskiftning af batteri kan dog lade sig gøre på mange smartphones, hvis du går omhyggeligt til værks og er fiks på fingrene. Det bliver til gengæld mere risikabelt at skifte batteriet på egen hånd, hvis din smartphone er limet sammen.

Reparationer på egen hånd risikerer at skade din smartphone

Nogle smartphones er limet sammen, og så er de ekstra svære og nærmest umulige for dig at skille ad. Vil du alligevel forsøge, kræver det, at du bruger en hårtørrer for at løsne limen, og så er der stor risiko for, at du skader indmaden i din telefon.

Limede smartphones gør det også vanskeligere for reparatøren at fikse din smartphone. Så tager det længere tid, og det gør reparationen dyrere for dig.