Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Robotstøvsuger

Opdateret: 3. Oktober 2019 Hvilken robotstøvsuger er bedst i test, og hvilke robotstøvsugere skal du undgå? Få også svar på, om robotstøvsugeren kan afløse den almindelige støvsuger?

Social

Dyson

360 Eye

Testet: Aug. 2017
Fundet til: 6990 Kr.

Vores bedømmelse

  • Meget god
  • God
  • Middel
  • Under middel
  • Dårlig
Se, hvor godt produktet er,
inden du køber
Bliv medlem

Resumé

I test af Robotstøvsuger finder du Dyson 360 Eye.
Log ind for at se om produktet er det bedste i testen til dit behov.

Testresultater

Testresultater

Få ubegrænset adgang til testresultater
54 kr. om måneden
Bliv medlem

Test facts

 

Sådan har vi gennemført vores robotstøvsuger test

Hvordan tester man en robotstøvsuger for dens evne til at støvsuge, navigere, dens støjniveau og hvor energi- og brugervenlig den er? Få svaret her.

Robotter testet som almindelige støvsugere

Støvsugning er testet på både hårdt gulv og på et såkaldt standardgulvtæppe, som vi også bruger i vores test af almindelige støvsugere.

Testen er baseret på de samme standarder og testmetoder, som vi bruger til at teste almindelige støvsugere, og vi kan derfor sammenligne, hvor effektive robotterne er i forhold til en almindelig støvsuger.

Støv, krummer og dyrehår skal rengøres

Mineralsk støv og brødkrummer fra parketgulv samt støv, brød og eksempelvis hundehår fra gulvtæppe er testet. Derudover har vi i vores robotstøvsuger test set på, hvor godt robotterne kommer ud i hjørnerne, og testet deres evne til at fjerne skidt ved stole og bordben. 

Robotten udsættes for et typisk hjem

Navigation og forhindringer er testet ved at undersøge robottens evner til at navigere og håndtere forhindringer, og hvor gode robotterne er til at undgå at falde ned ad trapper og at filtre sig ind i kabler.

Støvbeholdere skal tømmes ofte

Brugervenlighed er undersøgt for, hvor nemt det er at programmere robotten, samt hvor nemt det er at tømme og rengøre støvbeholderen og de roterende børster og filtre. 

Også robotter støjer

Støj er målt i 1,60 meters højde under støvsugning.

En robotstøvsuger skal oplades 

Energiforbruget er testet ved at måle opladetid, og hvor lang tid robotten formår at arbejde på både gulvtæppe og hårdt gulv.

Samlet bedømmelse af testen vægtes således: 

  • Støvsugning  40%
  • Navigation og forhindringer 20%,
  • Brugervenlighed 22%,
  • Støj 12%,
  • Energiforbrug 6%,

Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Ud fra jeres robotstøvsuger test - hvilken robotstøvsuger skal man vælge?

Hos Forbrugerrådet Tænk er vores test både uvildige og utrolig grundige. Derfor er det et godt sted at starte, når du skal købe en ny robotstøvsuger.

Vi har testet mere end 50 robotstøvsugere, så det kan umiddelbart virke uoverskueligt, at finde frem til den maskine, der er bedst for dig. Med vores sortering, kan du dog hurtigt få et godt overblik. For hvert produkt har vi nemlig givet en samlet bedømmelse, så ved at sortere efter "bedømmelse" ser du de robotstøvsugere, der overordnet set, har klaret sig bedst i testen.

Er det vigtigt for dig, at se de produkter med den laveste pris eller måske et specifik mærke / model, så kan du også sortere efter det. Du har også mulighed for at se de robotstøvsugere, der er særlig gode til at støvsuge langs kanter og i hjørner, samt dem der er særlig gode til dyrehår (eksempelvis hundehår) på gulvtæpper.

For hver robotstøvsuger kan du også se en lang række specifikationer såsom energiforbrug, støj, vægt i kilo, opladetid med mere.

Med vores robotstøvsuger test bliver du altså godt klædt på, til at finde den bedste robotstøvsuger for dig.
 

Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk og se testresultaterne

For at se testresultaterne skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk. Med et medlemskab får du ikke blot adgang til denne robotstøvsuger test, men også til mere end 150 test af alt fra tørret oregano til test af tørretumblere - se alle vores test. Derudover modtager du med posten vores medlemsmagasin 10 gange om året. Her kan du læse om nyeste test, forbrugerpolitik og meget andet.

Du kan blive medlem for blot 54 kr. om måneden, og du kan til en hver tid opsige dig medlemskab fra måned til måned.

 

Shared content

Holdet bag vores robotstøvsuger test
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test & Analyse

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test & Analyse