Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Akrylamid kan øge risikoen for kræft, men der er ingen bindende grænseværdi for mængden i din mad. Derfor har vi testet forskellige madvarer for akrylamid. Se, hvordan du kan mindske dit indtag fra mad.
Testet d. 19. marts 2019
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Rodfrugt
Zoo original Butter biscuits
Småkager
Den bekendte
Salt chips kartoffelchips med skræl
Vanilla + banana Baby biscuits
Kryddersmåkager
De originale kammerjunkere
Digestive Classic
Chips
Super sprøde ovnbagte chips Timian og Hvidløg
Organic Biscuits with Oatmeal 12+
Økologiske havrekiks
Rye Wholemeal Crispbread
Havrekiks med honning fra Møn, dildsmag og havredrys
Økologiske crunchy stjerner af fuldkornsspelt og ris med rødbede
Mini Kammerjunkere
Finger Foods Strawberry Baby biscuits
Klassiske kammerjunkere
Sticks
Biscotti Whole grain biscuits
Salty cookies Potato chips
Holiday
Salt og Peber Chips
RugSprø Original
Rugbrødskiks med surdej og sesamfrø
Økologiske Rodfrugt chips med havsalt
Økologiske Rugbrødssnacks med havsalt
Økologisk Knækbrød med Tomat og Mozzarella
Gitte står bag vores test af akrylamid, som er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer under ICRT.
Forbrugerrådet Tænk har sammen med en række europæiske forbrugerorganisationer testet mere end 500 fødevarer for indholdet af akrylamid.
Deriblandt er der testet 29 produkter indkøbt i Danmark.
Fødevarerne er udelukkende testet for indhold af akrylamid og bedømt i forhold til de gældende benchmarkværdier.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Akrylamid sættes i forbindelse med kræftsygdom. Vores test viser, at flere produkter indeholder mere akrylamid end den fastsatte målsætning.
Det kræftfremkaldende stof akrylamid kan opstå, når du rister, steger eller bager fødevarer med indhold af kulhydrater. Se, hvad du kan gøre.
Akrylamid kan øge risikoen for at udvikle kræft. Trods de skadelige effekter er der ingen grænseværdi for, hvor meget akrylamid fødevarer må indeholde.