Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

5 ting du kan bruge et smartwatch til

Smartwatches skal på sigt befri dine hænder fra din smartphone. Her er 5 steder et smartwatch kan erstatte din telefon og gøre din hverdag lettere.
Af David Bergeon
14. September 2015
5 ting du kan bruge et smartwatch til
Foto: iStock

Smart teknologi – lige ved hånden

Armbåndsurets største fordel har altid været, at det er lige ved hånden. Og samme fordel har et smartwatch selvfølgelig.

Et smartwatch kan med sin teknologi blive lige så vigtig i vores hverdag, som smartphonen er det nu.

Smartphonen kræver dog mindst én af vores hænder, og derfor kan et smartwatch blive et smart alternativ til telefonen. Her er 5 ting, du kan bruge et smartwatch til nu.

Navigation

I bilen eller på cyklen har vi brug for 2 hænder til at køre, og derfor kan vi finde vej med smartphonen i hånden, som vi kan, når vi er gående.

Et smartwatch med vibrator-funktion vil her for eksempel kunne vise dig til højre med én vibration, eller til venstre med to vibrationer.

Træning

Pulsmåling og andre tal fra træning kan registreres på din smartphone eller fitness-armbånd.

Men registreringen kan faktisk også foregå på et smartwatch, og så slipper du for at klistre din telefon på armen eller at købe en separat fitness-armbånd.

Indkøb

Apps, der kan bruges på både smartphones og smartwatches, kan gøre mange hverdagsopgaver lettere. For eksempel dine indkøb.

Indkøbslisten kan du skrive ned på din smartphone og putte i lommen. Så har du den i stedet på dit håndled og kan let krydse eller swipe listen af samtidig med, at du har to hænder fri til både at åbne køledøren, tage mælken ned og holde ved dit barn.

Telefon

Smartphonens forlængede rør – sådan vil mange af smartwatch-producenterne gerne fremstille deres ure.

Vores test afslører dog, at smartwatches endnu er et stykke fra at kunne erstatte telefonen.

Se hele testen af smartwatches her

Ur

Smartwatch-betegnelsen fortæller redskabets vigtigste funktion. Nemlig at vise dig tiden. Hvis du er træt af, at dit armbåndsur kun har den ene funktion, så er et smartwatch måske noget for dig.

Om designet så kan hamle op med klassisk schweizer-ur, må være op til dig selv at vurdere.