Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet smartwatches

Forbrugerrådet Tænk har testet 19 smartwatches. De er udstyret med forskellige styresystemer og virker med forskellige mobiltelefoner. Enkelte digitale ure har simkort og virker uafhængig af mobilen.
Af Mikkel William Nielsen
10. September 2015
Sådan har vi testet smartwatches
Foto: ICRT

Hvor god er brugervenligheden?

Det er testet, hvor godt uret fungerer ved daglig brug. Er det nemt at betjene uret og installere apps? Det er også undersøgt, om uret er behageligt at have på for både mænd og kvinder. Der er desuden foretaget en regntest for at se, om uret kan modstå at være ude i vådt og fugtigt vejr.

Hvilke funktioner har uret, hvordan virker de?

Urene er undersøgt for, hvor godt de kan vise, hvad klokken er. Batteriet er testet for, hvor længe det holder. Skærmkvaliteten er også målt. Det samme gælder kommunikationsfunktioner som håndtering af telefonopkald og notifikationer fra eksempelvis Facebook og Twitter.

Hvordan holder batteriet? 

Batteriet er vigtigt på et smartwatch, og det er testet, hvor lang tid urene kan holde. Det er undersøgt, hvor lang tid de holder på en opladning, på en dag-til-dag opladning og på en kort 15 minutters opladning. 

Hvor alsidigt er uret?

Det er undersøgt, om uret kan håndtere simkort, WiFi og NFC (Near Field Communication). Det er testet, hvor godt lyd- og vibrationsalarmer fungerer. Desuden er aktivitetsfunktioner som kalorieforbrænding efterprøvet, og det er testet, om uret kan foretage søvnregistrering.

Hvor let bliver skærmen ridset og kan den tåle vand?

En metalspids er benyttet til at teste, hvor let skærmen og resten af uret får ridser.

Samlet bedømmelse vurderes således: 

Brugervenlighed 40 %, 
Funktioner 30%, 
Batterilevetid 10 %,
Alsidighed 15%, 
Regn- og ridsetest 5%, 
Kemi 0%, 
Privacy 0%.

Urene er testet for uønsket kemi, og det er undersøgt, om urene håndterer privatlivsinformationer på en forsvarlig måde. Kemi- og privacy-resultaterne indgår ikke i den samlede bedømmelse. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumers Research and Testing, ICRT. Læs mere om, hvordan Forbrugerrådet Tænk tester

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Læs mere om, hvordan Forbrugerrådet Tænk tester