
Mød holdet bag vores pesto test
Gitte og Peter er holdet bag vores test af pesto på glas købt i supermarkeder.

Gitte Sørensen

Peter Skjødt
Sådan har vi testet pesto
-
Smag er en samlet bedømmelse af pestoens smag, duft og udseende. Bedømmelsen er foretaget af tre eksperter, der har bedømt produkterne uden at vide, hvilke produkter de smagte på
-
Uønsket kemi er en undersøgelse af indholdet af mineralske olier og ftalater og andre blødgørere.
-
Deklaration og ingredienser er en bedømmelse af oplysningerne på deklarationen og det indhold af ingredienser, der må kunne forventes at findes i en pesto.
-
- Smag 70 %
- Uønsket kemi 20 %
- Deklaration og ingredienser 10 %
En dårlig bedømmelse i ‘uønsket kemi’ trækker den samlede bedømmelse ned.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Undgå pesto med blødgørere og maskinolie
Pesto Genovese er i flere tilfælde fyldt med ftalater og mineralske olier, der begge er problematiske stoffer. Flere af pestoerne dumper Forbrugerrådet Tænks test på grund af indhold af stofferne.

Pesto: Denne smager bedst
Den gode smag af basilikum og pinjekerner er svær at finde i grønne pestoer, viser Forbrugerrådet Tænks test af 10 pesto Genovese fra supermarkederne. Kun 1 pesto er god.

Pesto: Købepesto er ofte billigere end hjemmelavet
Hjemmelavet pesto er nemt og lækkert, men hvad koster det, hvis du laver pestoen selv? Og hvor billigt bliver det, hvis du erstatter pinjekerner med solsikkekerner og solsikkeolie?