
Mød holdet bag vores test af akrylamid i mad
Gitte står bag vores test af akrylamid, som er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer under ICRT.
Sådan har vi testet indhold af akrylamid
-
Forbrugerrådet Tænk har sammen med en række europæiske forbrugerorganisationer testet mere end 500 fødevarer for indholdet af akrylamid.
-
Deriblandt er der testet 29 produkter indkøbt i Danmark.
Fødevarerne er udelukkende testet for indhold af akrylamid og bedømt det i forhold til de gældende benchmarkværdier.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Brændt brød: Derfor skal du undgå det
Brød og andre fødevarer er rige på kulhydrater. Når de bliver bagt, ristet, grillet, friteret eller stegt, dannes stoffet akrylamid. Men hvorfor er det skidt?

Hjemmelavet mad: Sådan begrænser du akrylamid
Akrylamid findes ikke kun i færdiglavet mad. Det findes også i hjemmelavet mad. Hvordan mindsker du akrylamid, der kan øge risikoen for kræft?

Akrylamid: Ingen grænseværdi for sundhedsskadeligt stof
Akrylamid kan øge risikoen for at udvikle kræft. Trods de skadelige effekter er der ingen grænseværdi for, hvor meget akrylamid fødevarer må indeholde.

Akrylamid: Flere produkter har højt indhold af skadeligt stof
Akrylamid sættes i forbindelse med kræftsygdom. Flere madvarer indeholder mere akrylamid end den fastsatte målsætning. Det viser Forbrugerrådet Tænks test.