

Mød holdet bag vores test af akrylamid i mad
Gitte står bag vores test af akrylamid, som er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer under ICRT.

Gitte Sørensen
Sådan har vi testet indhold af akrylamid
-
Forbrugerrådet Tænk har sammen med en række europæiske forbrugerorganisationer testet mere end 500 fødevarer for indholdet af akrylamid.
-
Deriblandt er der testet 29 produkter indkøbt i Danmark.
Fødevarerne er udelukkende testet for indhold af akrylamid og bedømt i forhold til de gældende benchmarkværdier.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Hjemmelavet mad: Sådan begrænser du akrylamid
Akrylamid findes ikke kun i færdiglavet mad. Det findes også i hjemmelavet mad. Hvordan mindsker du akrylamid, der kan øge risikoen for kræft?

Akrylamid: Ingen grænseværdi for sundhedsskadeligt stof
Akrylamid kan øge risikoen for at udvikle kræft. Trods de skadelige effekter er der ingen grænseværdi for, hvor meget akrylamid fødevarer må indeholde.

Akrylamid: Flere produkter har højt indhold af skadeligt stof
Akrylamid sættes i forbindelse med kræftsygdom. Vores test viser, at flere produkter indeholder mere akrylamid end den fastsatte målsætning.

Brændt brød: Derfor skal du undgå det
Brød og andre fødevarer er rige på kulhydrater. Når de bliver bagt, ristet, grillet, friteret eller stegt, dannes stoffet akrylamid. Men hvorfor er det skidt?