Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Android: Sådan tyverisikrer du din mobiltelefon

Har du en smartphone, der bruger Android, har du mulighed for at låse din mobil og slette alt indhold fra en hvilken som helst computer. Det kræver bare et par minutter, inden din mobil bliver væk. Der er også en række andre smarte features.
Af Magnus Laursen
19. Januar 2016
Android: Sådan tyverisikrer du din mobiltelefon
Foto: iStockphoto

Ring din mobil op fra computeren

De fleste nyere Android-telefoner har du mulighed for at spore. Du behøver ikke gøre andet end at tilknytte din mobil til en Google-konto.

Når det er gjort, kan du logge ind på Android Enhedsadministrator (eller Android Device Manager) med din Google-konto. Nu kan du se din mobils placering på et kort, hvis den er tilkoblet Wi-Fi- eller data-forbindelse.

Placering skal også være slået til på telefonen.

Du har også mulighed for at ringe din telefon op i 5 minutter for fuld lydstyrke fra enhedsadministratoren. Det er praktisk, hvis du har forlagt din mobil et sted i nærheden.

Du kan gå ind i enhedsadministartoren via Google’s hjemmeside

Opsæt din mobil og slet alt indhold

Bruger du 2 minutter på at opsætte din mobil, har du også mulighed for at låse din telefon og rydde alle data, hvis din telefon bliver væk eller stjålet.

Det gør du ved at gå ind på enhedsadministratoren på telefonen og klikke på ”Tillad ekstern låsning og gendannelse af fabriksindstillinger.” Derefter sender Android en besked til din telefon, der beder om tilladelse til, at du kan fjernstyre din smartphone.

Læs Googles beskrivelse af, hvordan du gør

Når det er gjort, har du mulighed for at låse telefonen ved at klikke ”Lås”. Her har du også mulighed for at indtaste et telefonnummer, som vil blive vist på mobilens startskærm. Nu kan du blive ringet op på det angivne telefonnummer, hvis mobilen bliver fundet.

Du har også mulighed for at rydde alle data, du har liggende på mobilen, så en fremmed ikke får adgang til dine private mails, billeder osv.

Vær opmærksom på, at det første, du bør gøre, i tilfælde af at du har mistet din mobil, er at ringe til dit teleselskab og spærre dit sim-kort.

Sikkerhed kan omgås

Hvis din mobil er forsvundet og ikke længere er koblet til en data- eller Wi-Fi-forbindelse, er det ikke umiddelbart muligt at gøre noget via Android Enhedsadministrator.

Det kan dog lade sig gøre at slette indholdet på mobilen alligevel. Hvis den ordre sættes i værk, vil det ske, næste gang telefonen er online. 

Det er endnu ikke via Android muligt at sikre tyven fra at bruge din telefon, hvis personen gendanner din smartphone til fabriksindstillinger.