Test af english breakfast te - Se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

English breakfast te

Hvilken English breakfast te smager bedst, og er uden uønsket kemi som sprøjtemidler? Vi har testet 11 forskellige te-mærker. Løs te og tebreve indgår i testen.

Testet d. 27. august 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
English breakfast te

Forbrugerrådet Tænk har testet English breakfast te. De 11 forskelle mærker  er undersøgt på laboratorium for rester af blandt andet sprøjtemidler.

Fire løse teer og syv tebreve er testet. Ti af teerne er fra supermarkeder og diverse specielbutikker, mens én er fra en tebutik. 

Te skal også smage godt, derfor er de også smagstestet af eksperter

Disse teer har vi testet: Clipper, Cocoon Tea Artisan, Fredsted, Lipton, Lord Nelson, Pickwick, Pukka, Twinings, Westminster samt te købt i tebutikken Østerlandsk. 

Mød holdet bag vores english breakfast te test

Peter står bag vores test af engelsk breakfast te. i testen har to eksperter smagstestet teen.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet English breakfast te

  • Smagen er bedømt af to eksperter, som begge har mange års erfaring med te. 

    • Christian Hincheldey: Indkøber i og indehaver af tebutikken A.C. Perchs i København, som har været i familien i syv generationer. 
    • Mette Marie Sarbo: Grundlægger af tebutikken Tante T i København med mere end ti års erfaring inden for te og tesmagning. 

    Testen er blevet lavet ved, at eksperterne fik serveret teen blindt i glas med mulighed for at vurdere den løse te, som på forhånd var hældt op i små bægre.

    Teerne blev smagt i deres rene form – altså uden sukker og mælk – og blev brygget umiddelbart inden hver smagning ud fra producentens anbefalinger om trækketid og mængde.

  • Teerne blev til smagstesten alle brygget som angivet på indpakningen. 

    • Teen blev for 10 af de 11 teer brygget med 100 grader varmt vand
    • Trækketiden var mellem 2 og 5 minutter
    • Vandet var mineralvand fra flaske, så vandkvaliteten ikke påvirkede smagen negativt

    Testen er udført i København

    Når vi vælger at bruge flaskevand til testen skyldes det blandt andet, at kalkindholdet normalt er lavere i flaskevand sammenlignet med det københavnske drikkevand. Vandet i København har flere steder har en hårdhedsgrad på over 30°dH. Kalkindholdet/hårdheden i vandet påvirker smagen af teen.  Samtidig gør fordeling af andre mineraler i flaskevand det mere velegnet til te-brygning rent smagsmæssigt sammenlignet med (Københavnsk) vandhanevand.

  • Indholdet af pesticidrester og pyrrolizidinalkaloider er blevet analyseret på et eksternt laboratorium, og antallet af fundne stoffer og mængde er blevet evalueret.

    Pesticiderester skyldes rester af sprøjtemidler

    Ukrudtsplanter kan blive plukket sammen med teen og ende i det færdige produkt ved en fejl. 

    Nogle ukrudtsplanter indeholder stofferne pyrrolizidinalkaloider, der kan have sundhedsskadelige effekter. 

  • Oplysninger på pakken er en bedømmelse af de forskellige informationer, der er tilgængelige på emballagen, herunder tilberedningsvejledning, oplysninger om teens oprindelse samt måling af, om der er den angivne mængde te i pakkerne.

    • Smag 50 %
    • Oplysninger 10 %
    • Pesticidrester* 30 %
    • Pyrrolizidinalkaloider 10 %

    *En dårlig bedømmelse i pesticidrester begrænser den samlede bedømmelse.