Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Skiferie: Er du forsikret på skiferien?

Rejseforsikringer dækker ikke altid, hvis du står på ski. Og en ulykke på ski kan blive rigtig dyr. Få hjælp til at forsikre dig på skiferien.
Af Tage Majland
21. December 2018
Tjek om din forsikring dækker uheld på ski
Foto: iStock

Husk det blå sygesikringskort på skiferie i EU

Rejser du på skiferie til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, skal du tage det blå EU-sygesikringskort med. Det gule sygesikringskort gælder ikke i udlandet.

Det blå sygesikringskort giver dig adgang til behandling, når du rejser i EU eller Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Men det blå sygesikringskort dækker ikke alle udgifter, hvis du kommer til skade i sneen.

Det blå sygesikringskort: Hvor meget dækker det?

Køb rejseforsikring

Hjemtransport er generelt ikke dækket af det blå sygesikringskort. Hjemtransport er meget dyrt, hvis du kommer ud for en ulykke på ski. Derfor skal du altid sørge for at have en rejseforsikring på din skiferie.

Skader på skiferier i udlandet kan eksempelvis kræve speciel hjemtransport. Er du involveret i en ulykke, der kræver båretransport, kan udgifterne hurtigt løbe op i 45.000 kroner ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Skidækning kan koste ekstra

Rejseforsikringer kan du få mange steder. Du kan have en rejseforsikring med i din indboforsikring. Du kan også have en rejseforsikring, hvis du har et kreditkort. Men det betyder ikke, du er dækket på din skiferie.

Skader på skirejser er som udgangspunkt ikke dækket på en almindelig rejseforsikring. Du skal ofte købe en udvidet skidækning, før du er sikret. Derudover skal du også købe ekstra dækning, hvis du vil have forsikring for ødelagte feriedage.

Dækker din forsikring ødelagte feriedage, kan du få erstatning, hvis du for eksempel bliver syg, så du ikke kan stå på ski på din ferie.

Sådan tjekker du din forsikring 

Skidækningen i rejseforsikringer kan have undtagelser. Eksempler på undtagelser kan være:

  • Uheld på offpiste er ikke dækket af mange rejseforsikringers skidækning.
  • Sygdom: Er du syg inden afrejse, skal du huske at få dit selskab til at vurdere, om forsikringen dækker en eventuel behandling af sygdommen på ferien.
  • Lejet skiudstyr på feriestedet dækker rejseforsikringen ikke nødvendigvis. Ved pludselig opstået skade dækker indboforsikringen kun de første 30 dage, og der er oftest en selvrisiko.
  • Skiudstyr, der bliver stjålet, dækkes af din indboforsikring.

Forsikringsbetingelserne skal du altid læse grundigt, inden du tager på skiferie. På den måde ved du, hvordan du er dækket.

Hvad skal du tjekke i din rejseforsikring?

Husk ansvarsforsikring

En ansvarsforsikring er vigtig at have, inden du tager på skiferie. Ellers står du med regningen, hvis du er skyld i, at andre kommer til skade. Og det kan let blive rigtigt dyrt for dig.

Ansvarsforsikring er en del af din indboforsikring. Sørg for at tegne en indboforsikring, hvis ikke du allerede har.

En ulykkesforsikring kan du overveje at tegne. Den kan dække, hvis du skulle komme galt afsted på skiene og få varige mén. Den kan også indeholde andre dækninger for eksempelvis tandskader og behandlingsudgifter.

Sådan finder du den rigtige indboforsikring

Delebørn er dækket

Delebørn vil ofte være dækket af forsikringerne for enkeltpersoner, når børnene eksempelvis er med på skiferie. Også selv om børnene ikke bor primært hos den forsikrede.