Mastercard og Visa: Disse kreditkort er de bedste og billigste💳
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse kreditkort er de bedste og billigste

Der er store forskelle på, hvad du får med bankernes kreditkort. Det viser Forbrugerrådet Tænks test af kreditkort i de 11 største banker.

Morten Steiniche · 6. februar 2024
Kreditkort fx mastercard eller visakort betaling

Når du får et kreditkort, får du ikke kun mulighed for at få kredit et antal dage, du får også forsikringer og sikkerheden i at kunne hæve penge, når du er ude og rejse. Jo finere – eller dyrere – kortet er, jo flere services og ydelser er der knyttet til det.

Vi har testet elleve af de største bankers mest almindelige kreditkortpakker for at finde ud af, hvor du får den billigste og bedste kreditkortpakke. At der er tale om kreditkortpakker vil sige, at der netop er knyttet pakker af forskellige services – fx forsikringer – til kortet.

Og der er stor forskel på de enkelte kort fra de forskellige banker, når de samme typer af kort  – standard, guld og platin – bliver sammenlignet med hinanden. Der er fx væsentlige forskelle i årsgebyr, forsikringsdækninger og tilknyttede serviceydelser. Det viser Forbrugerrådet Tænks test af kreditkort.

Testen viser også, at der ikke er sammenhæng mellem prisen på kreditkortet og den dækning og de ydelser, som du får med kortet. Så hvis du alene ser på det årlige gebyr, er det ikke givet, at du får mere med i pakken, jo højere prisen er.

Det kan du få med kreditkortet

Kreditkortet give dig kredit i et antal dage, når du handler med det, typisk omkring 40 dage. Tidligere tilbød flere banker muligheder for aftaler omkring afvikling af den kredit, som du har på kortet, men langt de fleste banker kræver i dag, at kreditten betales tilbage på en gang, og de, der overhovedet tilbyder kreditafviklingsaftaler, gør det til så høje renter – en bank opkræver fx 20,4 procent – at det langt bedre kan betale sig at få en normal kredit i banken. 

Når du køber et kreditkort følger der gerne en pakke af services med:

Årsrejseforsikringer i Europa og hele verden

Afbestillings- og erstatningsrejseforsikring

Forsikring af forsinket bagage, flyforsikring og billejeforsikring.

Forsikring mod identitetstyveri  

Afbestillingsforsikring til koncerter og teaterforestillinger

Købsforsikring af fx hårde hvidevarer

Derudover kan kreditkortet give dig og familien adgang til eksklusive lounger i lufthavne verden over og rabatter på billeje.

Disse kreditkort har vi testet

Vi har testet kreditkortpakker i de tre kategorier standard, guld og platin fra Nordea, Jyske Bank, Danske Bank, Sydbank, Lån & Spar Bank, Sparekassen Danmark, Spar Nord, Vestjysk Bank, Arbejdernes Landsbank, Nykredit Bank og Ringkjøbing Landbobank.

Som eneste bank i testen tilbyder Jyske Bank ikke Mastercard, men Visa, ikke at forveksle med Visa/Dankort. Ifølge Jyske Bank svarer deres Visa Credit-kort til de andre bankers Mastercard Gold.

Vi har undersøgt, hvilke services og ydelser du får for pengene, når du bestiller et kreditkort, fx hvilke forsikringer du får med. Vi har dog ikke gennemgået alle de forskelle, der kan være i betingelserne i rejseforsikringen, købsforsikringen og billejeforsikringen.

Rejseforsikringen i kreditkortet

Rejseforsikring følger med mange kreditkort. Derfor skal du være opmærksom på, om du i forvejen har en rejseforsikring, så du ikke betaler for to forsikringer. 

Hold også øje med forsikringsdækningen i rejseforsikringen. Fx viser testen af kreditkort, at forskellen mellem forsikringsdækningen på en banks guldkort og platinkort ofte er lille eller ikkeeksisterende. Så hvis du er ligeglad med kreditbeløbet og de ekstra services – især loungeadgangen – er det billigere at vælge et guldkort i stedet for et platinkort.

Rejser du på ferie med familien, kan også de voksne børn være dækket af rejseforsikringen, selvom de ikke bor hjemme længere. Nogle banker i testen dækker fx udeboende børn under 24 år, og i to banker behøver kortholderen heller ikke at være med på rejsen.

Vær opmærksom på, at der godt kan være forskel på prisen på to kreditkort, som har samme forsikringsdækning. Årsagen kan være bankernes forskellige gebyrstrategier, men også, at kortene kan have forskellige rabatter på billeje, hoteller eller antal gratis loungebesøg i lufthavnene. Se i testresultaterne og brug sammenligningsfunktionen til at se forskellene på de enkelte kreditkort.

Lavere priser på kreditkort til gode kunder

I flere banker i testen er der et spænd mellem det laveste og højeste årlige gebyr, som du skal betale til banken for at have kreditkortet. Om du betaler det ene eller det andet afhænger flere steder af, hvor god en kunde du er i banken. I nogle banker kan et platinkort være gratis, hvis du har et stort forretningsomfang. Omvendt koster et platinkort i andre banker det samme uanset kundeforhold.

Vælg det rigtige kreditkort

Platinkortet er det dyreste kreditkort, det næstdyreste er guldkortet, og det mindst dyre er standardkortet. Om du skal vælge den ene, anden eller tredje kreditkortpakke afhænger især af dit behov, når du er ude at rejse.

Hvis du rejser meget, kan det give god mening at have et platinkort, som fx giver adgang til et antal loungeområder i lufthavne om året, men hvis du ikke har en specielt høj rejseaktivitet, kan du sikkert klare dig med det markant billigere guldkort.

Det er en god ide at have et ekstra kort med på rejsen, ud over det traditionelle Visa/Dankort, men hvis du alligevel ikke har brug for de medfølgende services, så kan du lige så godt spare pengene og vælge et standardkort.

De bedste og billigste kreditkort 

Vi tildeler Bedst i Test til kreditkort i hver af de tre kategorier - standard, guld og platin. De bedste kort i testen har gode forsikringer med i pakken, er billige at bruge i udlandet og et lavt årlige gebyr. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?