Her får du det billigste andelsboliglån
De stigende renter giver større prisforskelle på andelsboliglån end tidligere, viser vores test. Se her, hvor du får det billigste andelsboliglån.

Indtil sommeren 2022 havde mange andelsboligejere en rente på under tre procent på deres andelsboliglån. Og det kunne de have haft længe, da de lave renter havde været en realitet i længere tid. Siden sommeren 2022 er bankerne dog begyndt at hæve renterne hurtigt.
Bankerne kan hæve renten, som de har lyst, fordi et andelsboliglån er et almindeligt banklån. Når den europæiske centralbank hæver renten, og Nationalbanken i Danmark derefter følger efter og hæver renten, så følger bankerne typisk også efter.
Men bankerne hæver ikke deres renter på samme tidspunkt eller med samme interval. Nogle banker hæver for eksempel renten med 0,25 procentpoint, når Nationalbanken hæver renten med 0,25 procentpoint, mens andre banker venter og så måske et halvt år senere, hæver renten med 0,50 procentpoint, når Nationalbanken varsler endnu en stigning.
Det betyder, at den bank, som var billigst i går, ikke nødvendigvis er billigst i morgen – og det betyder også, at prisforskellene i testen er større, end de har været i en længere årrække.
Priserne i testen er indhentet i uge 25 i 2023, og der er taget udgangspunkt i pengeinstitutternes listepriser. Har pengeinstituttet varslet rentestigninger, er der taget udgangspunkt i den pris, der vil være gældende, når rentestigningen er trådt i kraft.
Den laveste rente på andelsboliglånet
Alle bankerne i testen har et rentespænd forstået på den måde, at de giver en rente på andelsboliglånet på fx mellem 5,20 procent og 10,76 procent som i Danske Bank.
Se, hvor du får det bedste og billigste lån til en andelsbolig
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Dankortet er under pres
Nye betalingsformer som Google Pay eller Apple Pay vinder frem, men indtil videre tilbyder kun en bank Dankortet som betalingsmiddel i de nye wallets. Det kan på sigt betyde dyrere varer i butikkerne.

Renterne stiger – skal du opkonvertere dit boliglån?
Banken tjener penge, når du konverterer dit boliglån, og det er dig, der betaler. Men når renterne stiger, kan det også være, at du kan tjene på en opkonvertering. Forstå spillet om konvertering af boliglån.

Sådan forhandler du en god aftale med din bank
Bankrådgiveren kan virke som en autoritet, men rådgiveren er også bankens sælger. Hvordan forhandler du den bedste aftale med din bank? Få hjælp her.