Her får du det billigste andelsboliglån🏘️
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her får du det billigste andelsboliglån

De stigende renter giver større prisforskelle på andelsboliglån end tidligere, viser vores test. Se her, hvor du får det billigste andelsboliglån.

Emil Rosager Schaarup og Lindi Winkel · Foto: Getty Images · 29. juni 2023
Andelslejligheder i København

Indtil sommeren 2022 havde mange andelsboligejere en rente på under tre procent på deres andelsboliglån. Og det kunne de have haft længe, da de lave renter havde været en realitet i længere tid. Siden sommeren 2022 er bankerne dog begyndt at hæve renterne hurtigt.

Bankerne kan hæve renten, som de har lyst, fordi et andelsboliglån er et almindeligt banklån. Når den europæiske centralbank hæver renten, og Nationalbanken i Danmark derefter følger efter og hæver renten, så følger bankerne typisk også efter. 

Men bankerne hæver ikke deres renter på samme tidspunkt eller med samme interval. Nogle banker hæver for eksempel renten med 0,25 procentpoint, når Nationalbanken hæver renten med 0,25 procentpoint, mens andre banker venter og så måske et halvt år senere, hæver renten med 0,50 procentpoint, når Nationalbanken varsler endnu en stigning. 

Det betyder, at den bank, som var billigst i går, ikke nødvendigvis er billigst i morgen – og det betyder også, at prisforskellene i testen er  større, end de har været i en længere årrække. 

Priserne i testen er indhentet i uge 25 i 2023, og der er taget udgangspunkt i pengeinstitutternes listepriser. Har pengeinstituttet varslet rentestigninger, er der taget udgangspunkt i den pris, der vil være gældende, når rentestigningen er trådt i kraft.

Den laveste rente på andelsboliglånet

Alle bankerne i testen har et rentespænd forstået på den måde, at de giver en rente på andelsboliglånet på fx mellem 5,20 procent og 10,76 procent som i Danske Bank

Se, hvor du får det bedste og billigste lån til en andelsbolig

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?