Her får du det billigste andelsboliglån🏘️
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her får du det billigste andelsboliglån

I 2023 blev renterne hævet. I 2024 forventer vi, at renterne bliver sænket. Én bank har allerede sat prisen på lån til andelsbolig ned og testen viser, at prisforskellene fortsat er meget store – og der er derfor tusindvis af kroner at spare ved at vælge rigtigt.

Emil Rosager Schaarup og Lindi Winkel · Foto: Getty Images · 8. februar 2024
Andelslejligheder i København

Et andelsboliglån er et almindeligt banklån, og derfor kan banken sætte renten, som de vil.

Typisk følger bankerne det renteniveau, som sættes af Den Europæiske Centralbank og som Nationalbanken derefter følger. Men bankerne hæver og sænker ikke deres renter på samme tidspunkt eller med samme interval.

Nogle banker hæver for eksempel renten med 0,25 procentpoint, når Nationalbanken hæver renten med 0,25 procentpoint, mens andre banker venter og måske et halvt år senere hæver renten med 0,50 procentpoint, når Nationalbanken varsler en stigning. Det så vi ske igennem hele 2023, hvor renterne bare steg og steg.

Forhandl om renten på dit lån

Husk på, at renten er til forhandling. Modsat et realkreditlån, hvor renten bestemmes af prisen på de bagvedliggende obligationer, kan bankerne sættes renten på andelsboliglån, som de har lyst til, selv om der i praksis vil være en sammenhæng mellem Nationalbankens rente og bankernes rente. Det betyder, at de kan hæve renten, men det betyder også, at du kan forhandle renten på lånet ned. 

I 2024 forventer vi, at renten falder, og så vil vi få at se, om bankernes renter følger med ned på samme måde, som de fulgte med op. Testen af andelsboliglån viser i hvert fald, at en bank allerede har sænket renten.

Det betyder, at den bank, som var billigst i går, ikke nødvendigvis er billigst i morgen. Markedet for andelsboliglån er omskifteligt, og prisforskellene store – det kan altså være rigtig mange penge at spare ved at vælge rigtigt, når du låner penge til en andelsbolig. 

Her får du det billigste andelsboliglån

Banken, der tildeles Bedst i Test skiller sig ud ved som den første bank at have sænket priserne på deres lån til andelsbolig.

Banken har dog i tidligere test fået et mindre godt testresultat, og derfor har vi også set på, hvilke banker, der generelt har klaret sig godt i vores test af andelsboliglån. Og her skiller særligt én bank sig positivt ud, som derfor tildeles et Anbefaler.

Se, hvor du får det bedste og billigste lån til en andelsbolig

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?