Hvilke forsikringer skal du have, og hvilke kan du spare væk?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Hvilke forsikringer skal du have, og hvilke kan du spare væk?

Se, hvilke forsikringer du er nødt til at have, hvilke, du formentlig kan undgå, og dem, der for flertallet er helt unødvendige.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 5. august 2023
Ung kvinde står ved siden af bil, der er gået i stykker

Der er så mange forskellige forsikringsprodukter på markedet, at det er let at komme til at ende med at være over- eller dobbeltforsikret, hvis du ikke ser dig godt for. 

Visse forsikringsprodukter kan fx være unødvendige, fordi din indboforsikring dækker. Og du er normalt ikke dobbelt så godt forsikret, når du er forsikret for det samme på to forskellige forsikringer. Der kan dog være undtagelser, fx i forhold til ulykkesforsikringen, hvor det er muligt at have flere forsikringer og på den måde være bedre dækket.

Det er vigtigt ikke at være overforsikret, men det er naturligvis også vigtigt ikke at være underforsikret, så du fx undgår at stå med uoverskuelige omkostninger, hvis huset fx brænder ned, og du ikke har en dækkende husforsikring.

Der er forsikringer, som vi i Forbrugerrådet Tænk klart anbefaler, at du har. Husforsikringen er vigtig, og det samme er fx indboforsikringen. Og så er der naturligvis forskellige forsikringer, som kan være nødvendige for nogle, men unødvendige for andre, fordi vi mennesker jo lever og bor forskelligt og i det hele taget kan have meget varierende behov.

Bliv klogere på, hvilke forsikringer du bør have - og hvilke for de fleste er helt unødvendige.

De nødvendige forsikringer

Indboforsikringen

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?