5 råd til dig, der skal forsikre din elbil
Der er både store prisforskelle og parametre som ladekabler og kortslutning på bilens batteri, du skal være opmærksom på, inden du vælger din forsikring.
Elbilerne har medvind på vejene, og antallet af nyregistrede biler uden brændstoftank stiger i disse år. Det betyder, at flere skal have deres elbil forsikret.
Skal du forsikre din elbil, så følg disse 5 råd:
- Tjek hvad elbilen koster at forsikre på www.forsikringsguiden.dk, før du køber en elbil. På den måde undgår du at blive overrasket over forsikringspriserne.
- Undersøg løbende markedet for bilforsikringer. Hvert år – eller som minimum hvert andet år – skal du undersøge, om din forsikringspræmie, selvrisiko og dækninger stadig er konkurrencedygtige. Der kan være penge at spare, og flere og flere forsikringsselskaber lancerer også specifikke produkter rettet mod elbiler, og tilføjer løbende dækninger.
- Husk at du altid kan opsige din forsikring og få tilbagebetalt beløbet for den resterende tid, som du havde bilen forsikret. Du behøver altså ikke vente med at skifte forsikringsselskab, til forsikringen udløber.
- Tjek om ladekabler er inkluderet i forsikringen, og om du skal betale selvrisiko ved skader. Ladekabler kan være ganske dyre, og de kan både gå i stykker og blive stjålet, fordi de typisk opbevares i eller uden for bilen.
- Bilens batteri er omfattet af bilens kaskoforsikring, og vil derfor være dækket ved eksempelvis brand og tyveri. Nogle selskaber tilbyder også dækning ved kortslutning på batteriet. Her vil der ofte være en maksdækning, for eksempel på 30.000 kroner, ligesom dækningen måske kun gælder i 5 eller 8 år fra bilens første indregistrering. Det er derfor heller ikke sikkert, at skader, der skyldes fejlopladning eller fejltilslutning af batteri eller ladekabel dækkes. Derfor kan du med fordel tjekke om din forsikring eksempelvis dækker kortslutning eller pludselige skader på batteriet. Det kan du gøre ved at spørge dit forsikringsselskab.
Her er de bedste og billigste lån til elbil
Banker tilbyder billån til elbiler, "grønne billån", til særligt favorable priser, og vores test viser, at der kan være op mod 100.000 kr. spare ved at vælge det billigste lån til elbilen.
Populære SUV’er er skidt for den grønne omstilling
Over halvdelen af alle solgte nye biler i Danmark er de tungere SUV’er, som kører knap så langt på literen. Også el-SUV’erne er mindre gode for klimaet sammenlignet med de almindelige – og lettere – elbiler
Mette er stavnsbundet til sin ladeboks
Med en elbil kan du få refusion for en del af elafgiften for den strøm, du bruger til at lade bilen op – men kun hvis du har en serviceaftale med fx et elselskab, der skal søge om refusionen for dig. Det erfarede Mette Christophersen på den bitre måde, da hun købte en ladeboks fra Tesla, som ingen elselskaber kan servicere.