Forsikring af elbil: 5 ting, du skal være opmærksom på
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

5 råd til dig, der skal forsikre din elbil 

Der er både store prisforskelle og parametre som ladekabler og kortslutning på bilens batteri, du skal være opmærksom på, inden du vælger din forsikring.

Foto: Getty Images · 30. november 2022
Elbiler

Elbilerne har medvind på vejene, og antallet af nyregistrede biler uden brændstoftank stiger i disse år. Det betyder, at flere skal have deres elbil forsikret.

  Skal du forsikre din elbil, så følg disse 5 råd:

  1. Tjek hvad elbilen koster at forsikre på www.forsikringsguiden.dk, før du køber en elbil. På den måde undgår du at blive overrasket over forsikringspriserne.
  2. Undersøg løbende markedet for bilforsikringer. Hvert år – eller som minimum hvert andet år – skal du undersøge, om din forsikringspræmie, selvrisiko og dækninger stadig er konkurrencedygtige. Der kan være penge at spare, og flere og flere forsikringsselskaber lancerer også specifikke produkter rettet mod elbiler, og tilføjer løbende dækninger.  
  3. Husk at du altid kan opsige din forsikring og få tilbagebetalt beløbet for den resterende tid, som du havde bilen forsikret. Du behøver altså ikke vente med at skifte forsikringsselskab, til forsikringen udløber.
  4. Tjek om ladekabler er inkluderet i forsikringen, og om du skal betale selvrisiko ved skader. Ladekabler kan være ganske dyre, og de kan både gå i stykker og blive stjålet, fordi de typisk opbevares i eller uden for bilen.
  5. Bilens batteri er omfattet af bilens kaskoforsikring, og vil derfor være dækket ved eksempelvis brand og tyveri. Nogle selskaber tilbyder også dækning ved kortslutning på batteriet. Her vil der ofte være en maksdækning, for eksempel på 30.000 kroner, ligesom dækningen måske kun gælder i 5 eller 8 år fra bilens første indregistrering. Det er derfor heller ikke sikkert, at skader, der skyldes fejlopladning eller fejltilslutning af batteri eller ladekabel dækkes. Derfor kan du med fordel tjekke om din forsikring eksempelvis dækker kortslutning eller pludselige skader på batteriet. Det kan du gøre ved at spørge dit forsikringsselskab.